Nincs szükség előszúrásra!

Kerek együttes kábelátvezetés géltechnológiával

2019. július 08., hétfő, 06:00

Címkék: adat adatkommunikáció ipar 4.0 Ipar Napjai 2018 kábel kábelkonfekcionálás kábeltechnológia Lapp Mach-Tech vezetékek

A kábelek együttes bevezetése különlegesen praktikus megoldás, hiszen lehetővé teszi sok kábel kompakt formában történő átvezetését. Különösen szűk beszerelési méretek esetén jelent mindez kivételes helymegtakarítást. Azonban a kábelek és vezetékek együttes bevezetéssel történő átvezetéséhez általában előszúrásra van szükség. Mindez nemcsak a szerelésnél jelent többletráfordítást, hanem a kábel biztonságos szigetelésénél is potenciális kockázati tényezőként lép fel.

Ennek azonban nem kell így lennie. A LAPP által fejlesztett, metrikus menetes csatlakozással rendelkező SKINTOP MULTI-M használatakor a kiemelkedő elaszticitású, 2-6 mm külső átmérőjű vezetékek átvezetését lehetővé tévő géltechnológiának köszönhetően nincs szükség előszúrásra. Így a SKINTOP MULTI-M logikus kiegészítése a LAPP már meglévő termékpalettájának, melyben szerepelnek már a különböző négyszögletű többszörös bevezetések, illetve a klasszikus kerek kábelcsavarzatok is.

A SKINTOP MULTI-M tulajdonképpen a kettő összekapcsolását jelenti, hiszen több kábel bevezetését teszi lehetővé kerek átvezetésben metrikus menetes csatlakozással. Ennek során a gél szorosan összekapcsolódik a műanyag felső héjjal, mely megadja a lehetséges átvezetési pontokat. A gél nagy fokú elaszticitásának köszönhetően a vezetékek közvetlenül átvezethetők anélkül, hogy a gélt előzetesen át kellene szúrni. A gél optimálisan simul rá a kábel átmérőjére, és magas IP-védettséget biztosít (IP 68).

A SKINTOP® MULTI-M innovatív géltechnológiával egyszerűsíti le a kábelek és vezetékek átvezetését.

 

Az innovatív géltechnológia elzárva tartja a nem használt átvezetéseket idegen testek behatolása ellen, de az utólag szükséges vezetékek fektetése esetén közvetlenül használhatók bevezetésre. Így a metrikus menetes csatlakozással szerelt SKINTOP MULTI-M termék különösen alkalmas nem szabványos méretű kábelek és vezetékek, valamint médiumot vezető tömlők együttes bevezetésére. Legnagyobb fokú kábelsűrűség esetén is biztosított a vezetékek gyors és egyszerű szerelése.

www.lapphungaria.hu


 

Mi a véleménye az idei MACH-TECH – Ipar Napjai szakkiállításokról?

Dipl.-Ing. Klemens Dolzer MBA, a LAPP Austria GmbH és a LAPP Hungária Kft. ügyvezető igazgatója: Rendkívüli módon lenyűgözött a kiállítás sokszínűsége, hiszen a pavilonokban minden megtalálható volt, ami a modern feldolgozóiparhoz tartozik. Számos ismert vállalattal és márkával találkoztam, a látogatószám pedig felülmúlta az előzetes várakozásainkat. A németországi kiállításokkal összehasonlítva természetesen vannak különbségek, de ez normálisnak mondható, hiszen Hannoverben, Stuttgartban, Nürnbergben, stb. a világ legnagyobb szakvásárai kerülnek megrendezésre. A színvonal és a minőség tekintetében azonban a MACH-TECH Ipar Napjai is nagyot lépett előre.

A magyarországi piac fejlődése töretlennek mondható, és a LAPP hazai forgalma is együtt bővül az általános piaci élénküléssel. Sokat segít ebben az ÖLFLEX® CONNECT megoldásunk és az így kínált beszerelésre kész rendszereink, amelyek három évvel ezelőtt még nem szerepeltek a kínálatunkban, napjainkban viszont már Magyarországon is egyre nagyobb igény jelentkezik a konfekcionált, plug and play termékek iránt. Szerencsére már ezen a téren is teljes termékportfólióval rendelkezünk, így ügyfeleink azonnal használható megoldásokat kapnak kézhez és nekik csak a saját gyártási feladataikra kell koncentrálniuk. A másik trend: Magyarország ipari fejlődése elérkezett abba a szakaszba, ahol egyre jelentősebbé válik az adatkommunikáció kérdése, ami természetesen modern adatkábeleket feltételez. Az elkövetkező években tehát a rendszermegoldások és az adatkábelek mozdítják majd előre a piacunkat. Ennek megfelelően számos termékinnovációval jelentünk meg az említett két területen – ezek egy része már most is elérhető, másik részüket pedig fokozatosan vezetjük be az év folyamán.

Szembetűnő az okosgyárak és az ipar 4.0 koncepció, ezzel párhuzamosan pedig a rendszer-automatizálás előretörése. A cégek hatalmas beruházásokat hajtanak végre a digitalizálás terén, ami nemcsak a termékekre, hanem az értékesítési csatornákra is hatással van. Ennek megfelelően hatékony e-kereskedelmi rendszer és online ügyféltámogatás nélkül a jövőben nehéz lesz talpon maradnia bármely vállalkozásnak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek