Protokollcsere egy szempillantás alatt

Új kompakt I/O modulokat mutatott be a Murrelektronik

2018. december 12., szerda, 06:00

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó I/O I/O modul kábel kábeltechnológia Murrelektronik PROFIBUS profinet protokoll vezetékek vezetékezés

A SOLID67 modulok egyszerűbbé teszik a helyszíni beépítést, és különösen előnyösek az IO-link szenzorokkal és aktorokkal való alkalmazásokhoz. Mindjárt nyolc IO-link csatlakozóaljzatot biztosítanak közvetlenül a folyamat közelében, de kiválóan bekapcsolhatók vele a klasszikus IO-k is a rendszerbe.

A teljes öntvényből készült fémháznak és a lenyűgöző rezgés-ütés értékeknek (15 és 5 G) köszönhetően a modulok jól használhatók durva ipari környezetben is – mindezt –20 és +70 °C közötti hőmérséklet-tartományban. A széles körű diagnosztikai lehetőségek a modulon, a vezérlésen és egy integrált webszerveren keresztül egyszerű feladattá teszik a hibakeresést.

A raktárkészlet egyszerűsítése

A SOLID67 modulok multiprotokoll-képesek, támogatják a ProfiNet és EtherNet/IP protokollokat is. A vezérlési koncepciótól függően egyszerűen át kell állítani egy kapcsolót közvetlenül a modulon. Ezzel csökken a variációk száma, kevesebb különböző modult kell készleten tartani.

Az összes csatlakozóaljzat kihasználása

Az IO-link-master modul (Pin 4) csatlakozóaljzatai multifunkcionális kialakításúak. Használhatók IO-link szenzorok és aktorok csatlakoztatására, de emellett a paraméterek megadhatók klasszikus be- és kimenetekre is. Egyetlen modullal a legkülönbözőbb típusú jeleket lehet összegyűjteni.

Installációs idő lerövidítése

A kompakt (L-kódolt) M12 tápkábelek különösen nagy áramterhelést bírnak, akár 16 A áramot is képesek vezetni. Az áramellátást több modul hurokba kapcsolásával is biztosítani tudják. Ez leegyszerűsíti az installációt, és csökkenti a kábelutak hosszúságát. A PI (Profibusz és ProfiNet felhasználói szervezet) a jövő szabvány tápellátó csatlakozódugóját az L-kódolt M12-ben látja.

Helyigény minimálisra csökkentése

A mindössze 30 milliméteres beépítési szélességükkel a SOLID67 keskeny IO-link változatai alkalmasak a korlátozott hellyel rendelkező installációkba való beépítésre. A modulokat a folyamat közvetlen közelében lehet elhelyezni, és a szenzorokat, valamint az aktorokat a legrövidebb összekötő kábellel lehet csatlakoztatni.

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek