Továbbfejlesztett LoRa kommunikációs modulok az RS kínálatában

Az RF Solutions RF LoRa-moduljai tökéletesebb teljesítményt nyújtanak alacsonyabb áron

2019. augusztus 02., péntek, 10:05

Címkék: Internet of Things kommunikáció modul RS Components

Az RS Components (RS) két új sorozatott mutatott be az RF Solutions RF moduljai közül. Ezeket LoRa-alapú, alacsony fogyasztású, nagy kiterjedésű hálózatokhoz (LPWAN) tervezték IoT-környezetekbe.

A LAMBDA62 sorozat 868/915 MHz frekvenciasávon működik és +22 dBm RF-kimeneti teljesítményt biztosít, amely az eddigi eszközökhöz képest +2 dBm növekedést jelent. A modulok emellett egy sokkal érzékenyebb vevővel rendelkeznek (–148 dBm az eddigi –137 dBm értékhez képest). Egy másik fontos jellemző a modulok jelentősen kisebb áramfogyasztása, amely LoRa adó-vevő üzemmódban mindössze 4,6 mA (a korábbi generátoregységek fogyasztása 10 mA volt).

Fontos kiemelni, hogy amellett, hogy jobb teljesítményt kínálnak, a LAMBDA62 modulok most kedvezőbb áron kaphatók, mint az eddigi eszközök. Emiatt különösen vonzók lehetnek az új dizájnokhoz, valamint a meglévő dizájnok átalakításához vagy korszerűsítéséhez, hiszen az új modulok ugyanazzal az érintkezőkiosztással rendelkeznek.

Ezenkívül az RS készletében a LoRa-modulok LAMBDA80 sorozata is megtalálható, amely a 2,4 GHz-es sávban való működésre tervezett, nemrég piacra dobott Semtech SX1280 szilikonon alapszik. Az SX1280 adó-vevő rendkívül nagy hatótávolságú kommunikációt tesz lehetővé magasabb frekvenciasávon, a linearitás miatt ellenáll a komolyabb interferenciáknak, ráadásul minimális az áramfogyasztása. Ez a sorozat sokkal nagyobb sávszélességet vagy gyorsabb adatátviteli sebességet biztosít, mint a 868/915 MHz-es változatok, ezáltal olyan új alkalmazási lehetőségek nyílnak meg, amelyeknél előny a nagy hatótávolság és a gyorsabb adatátviteli sebesség. A 2,4 GHz-es sávszélesség ráadásul azt is jelenti, hogy a modul világszerte telepíthető.

Az SMT és DIP tokozással is kapható LAMBDA80 sorozat egy kristályos impedanciaillesztési hálózatot és sávkiosztást foglal magába az egyszerű digitális interfész és a közvetlen antennacsatlakozás biztosításához. A modulok az SPI-interfészen keresztül programozhatók.

Az RF Solutions által kínált LAMBDA62 és LAMBDA80 sorozatú LoRa-modulok mostantól elérhetők az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek