Veszteségmentes jelátvitel 30m-ig

Digitus HDMI és DisplayPort optikai kábelek

2021. szeptember 14., kedd, 10:32

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó kábel kábeltechnológia kommunikáció kommunikációs technológia TME vezetékek

Az aktív HDMI hibrid száloptikai kábelek és a DisplayPort™ AOC hibrid száloptikai kábelek a Digitus-tól a legjobb megoldást jelentik a tömörítetlen videó és nagy sávszélességű hang, nagyobb távolságra történő továbbításához. Az optikai és réz kábeleket ötvöző hibrid szerkezetnek köszönhetően - minden nem kívánt elektromágneses interferencia kiküszöbölhető, ami garantálja az átvitelt UHD felbontással (azaz 8K, 60Hz) és akár 48 Gb sávszélességgel.

ADigitus kábelek hosszúságuknak (legfeljebb 30m) és veszteségmentes jelátvitelüknek köszönhetően ideálisak konferencia- és üzleti helyiségekhez, vagy akár mozikhoz és színházakhoz is.   Az egyes kábelek által támogatott szabványok az alábbi táblázatban találhatók. Ezek a következő szabványok és funkciók:

HDCP 1.4 és HDCP 2.2 - az Intel által kifejlesztett multimédiás jelátviteli technológia.  A módszer független az alkalmazott interfésztől, és lehetővé teszi az adatátvitelt kábeleken vagy vezeték nélküli rendszereken keresztül.  További funkció a HDCP másolásvédelmi lehetőség, amely megakadályozza a jó minőségű másolást.

HDMI 2.1 - a legújabb HDMI szabvány, amely támogatja többek között az olyan funkciókat, mint a nagy felbontás (2K, 4K és 8K), a hardveres képtömörítés és a 3D videóátvitel.  A jellemzők közé tartozik még a HDR (a színek szélesebb skáláját jeleníti meg), a CEC (parancsküldésre és vezérlésére szolgáló funkció a HDMI-n keresztül csatlakoztatott eszközökhöz, amely lehetővé teszi, hogy több eszközt egyetlen távirányítóval irányíthasson), EDID (a monitor (kijelző eszköz) által a videó forrásnak nyújtott információ, amely leírja a monitor képességeit, ami korrigálja többek között a kép formázását és az audiocsatornák kiválasztását).

DisplayPort 1.4 - az egyik legújabb audio/video szabvány (2016-ban kiadva); támogatja az UHD (8K) felbontást 30 bites RGB színkimenetben) és az élénk színeket a HDR tartományban, ami különösen fontos a nagyon magas kontrasztú képek megjelenítésére képes modern mátrixok esetében.

Az összes fent említett típus négyféle hosszúságban (10/15/20/30m) kapható, aranyozott érintkezőkkel rendelkeznek, amelyek korrozív tényezőknek ellenállnak.  A kábelek a két interfész közül egyet támogatnak: HDMI vagy DisplayPort.

 

 

Jellemzői

Szigetelés színe

fekete

Érintkező bevonata

aranyozott

Csatlakozóház anyaga

fém

Szál típusa

MMF OM3

Csatlakozókábel típusa

HDMI, DisplayPort

Hossz

10m, 15m, 20m, vagy 30m

A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek