A CB Rendszer szerinti Tanúsító Testületként (CB) ismerték ez az Emitechet

2020. szeptember 10., csütörtök, 16:00

Címkék: laboratórium tanúsítvány teszt tesztműszer tesztrendszerek

Az Emitech 2014 óta rendelkezik saját, Emitech Certification néven ismert nemzetközi tanúsító szolgáltatással, amit most Nemzeti Tanúsító Testületként (NCB) ismertek el.

Az ISO 17065 által akkreditált termék-tanúsító testületként az Emitech Certification először a CE-jelölés Bejelentett Szervezetévé vált. Mint ilyen, megfelelőségi igazolásokat állít ki a rádiókommunikációs berendezésekre vonatkozó RED 2014/53/EU, valamint az EMC 2014/30/EU (elektromágneses összeférhetőség) irányelvnek megfelelően. Ez magában foglalja olyan termékek megfelelőségének megállapítását, amelyekre vonatkozóan még nem léteznek harmonizált szabványok, ezenkívül a vizsgálati jelentés érvényességének a teljes termékskálára történő kiterjesztését, illetve a részegységek integrálásának részleges tesztekkel, vagy a gyártó önkéntes megközelítésével történő validálását.

Az Emitech Certification azon gyártó cégeket segíti, amelyek termékeiket nemzetközileg kívánják forgalmazni. Gondoskodik a műszaki és adminisztratív formai követelmények meglétéről, intézkedik a jóváhagyáshoz esetleg szükséges helyi vizsgálatok elvégzéséről és kiválasztja a legmegfelelőbb eljárást. A CB Rendszer tehát a leghatékonyabb módja az exportpiacok elérésének a világ több mint 50 országában. A CB Rendszer keretében az Emitech nemzetközi tanúsító szolgáltatását NCB-ként (Nemzeti Tanúsító Testület) is elismerték, amely így már a CBTL-k (Tanúsító Testület Vizsgálati Laboratórium) hálózatát is irányíthatja, és a jelentéseik alapján a tagállamokban elismert CB tanúsítványokat adhat ki.

Pascal Bonnenfant, az Emitech Certification vezetője

A CB Rendszer a tesztelési eredmények a részt vevő országok közötti kölcsönös elismerésének folyamata A CB Rendszer egy olyan nemzetközi tanúsítási program, amely a világ több mint 50 országában elismert, a programban részt vevő laboratóriumok (CBTL-ek) és a Nemzeti Tanúsító Testületek (NCB-k) által végzett termékvizsgálati eredmények cseréjére és elfogadására vonatkozik. A CB Rendszer célja az elektromos termékek biztonsági és elektromágneses összeférhetőségi követelményeinek nemzetközi szintű folyamatos harmonizálása, figyelembe véve a nemzeti eltéréseket.

A CB tanúsítványok kölcsönös elismerésének köszönhetően az elvégzett teszteket minden tagállamban elfogadják. Ez megkönnyíti a termékek külföldön történő forgalomba hozatalát, és lehetővé teszi a gyártók számára a tanúsító jelek (NF, stb.) megszerzését.

Az NCB elismerés stratégiai lépésnek számít Ebben az összefüggésben az Emitech négy laboratóriuma már évek óta elismert CBTL-ként működik az orvosi, laboratóriumi, multimédia és információfeldolgozó berendezések kategóriájában. Egy CBTL-nek egyetlen NCB-től kell függnie. 2020 áprilisa óta az Emitech tanúsító szolgáltatását Nemzeti Tanúsító Testületként ismerik el az NCB rendszer értelmében. Ennek értelmében a szolgáltatás már CB tanúsítványokat is kiállíthat saját CBTL laboratóriumaiból.

Az Emitech globális megközelítéssel támogatja ügyfeleit a termékek külföldi értékesítésében. Mivel a folyamatot a CB rendszer keretein belül teljes mértékben ellenőrzik, ezért az nagyrészt autonóm és gyors reagálású. A jelenlegi elismerés az Emitech szolgáltatási kínálatának nemzetközivé tételére irányuló stratégia része, ami már a tanúsító szolgáltatás elindításakor cél volt.

www.emitech.fr/en

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek