A daru pozíciójának biztonságos ellenőrzése

2022. június 30., csütörtök, 06:00

Címkék: Kvalix mérés méréstechnika pozíció pozicionálás szenzor szenzortechnika távolságmérő

Az automatizált darurendszereket megbízhatóan és rendkívül pontosan kell vezérelni, ugyanis csak így érhető el a gyors, biztonságos és hatékony anyagáramlás. A modern vezérlőegységek gyakran a nagy távolságokra és gyors távolságváltozásokra tervezett Micro-Epsilon lézeres távolságérzékelők mérési értékeit használják.

Az egyfőtartós futódarukat, a kétfőtartós híddarukat és a magas futódarukat számos logisztikai és gyártóüzemben használják. Ezek a berendezések a hatékonyságot a költséghatékonysággal kombinálják. A darurendszerek az automata raktárban és a gyártótereken folyó munka támogatására szolgálnak.

A daru pozíciójának megbízható megfigyelésére két optoNCDT ILR2250 lézeres távolságérzékelőt használnak. Ezeket egy daru egyik végére helyezik, és milliméteres pontossággal mérik egy fehér céltábla távolságát. Az első érzékelő a főtartó távolságváltozásait érzékeli x irányban, 0,1–100 méter tartományban. A mérés a daru működése közben is folyamatos. A második érzékelő a futómacska mozgását méri y irányban, 0,1 és 25 méter között. Ha az érték egy bizonyos előre meghatározott alapjel alá esik – például azért, mert a futómacska túl közel van a végpozícióhoz –, akkor a daru automatikusan leáll. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a főtartó túl közel kerül a falhoz. Ebben az automatizált folyamatban az érzékelő mért értékeit a beépített soros RS422 interfészen keresztül továbbítják a daru vezérlőegységéhez.

A nagy teljesítményű optoNCDT ILR2250 lézeres távolságérzékelőket mindenhol használják, ahol nagy mérési tartományra és kiemelkedő pontosságra van szükség. Az érzékelők legfeljebb 100 méter távolságra szerelhetők fel, de egy reflektorfóliával a távolság 150 méterre is kiterjeszthető. Az érzékelők milliméteres pontossággal szolgáltatnak stabil eredményeket, és különféle felületeken használhatók a mérési alkalmazásokhoz.

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek