A Fantasztikus Négyes

Távolság – Sebesség – Pontosság – Kis méret: PowerProx MultiTask fotoelektromos közelítésérzékelő

2016. március 16., szerda, 06:00

Címkék: autóipar fotoelektromos érzékelő handling összeszerelés PowerProx Distance PowerProx MultiTask PowerProx Precision PowerProx Small PowerProx Speed Sick szenzortechnika

A kiterjesztett hatótávolság mellett is megbízható detektálás nem oldható meg a hagyományos mércével mérve. A PowerProx MultiTask fotoelektromos szenzorok elől az 5 cm-től 3,8 méterig terjedő érzékelési tartományon belül egyetlen objektum sem marad észrevétlen.

Ennek érdekében a Sick nemcsak a futásidő alapján mért távmérés-technológia összes előnyét kombinálta a világ eddigi legkompaktabb házában, hanem az érzékelési sebességet is megnövelte. A PowerProx használatával még a nagy sebességgel szállított, kicsi és lapos, koromfekete vagy fényes objektumok nagy hatótávolság mellett is megbízhatóan kimutathatók. A környezeti fényre immunis fotoelektromos érzékelő még nagy érzékelési szög mellett is stabil működésre képes.

A PowerProx MultiTask fotoelektromos érzékelő kompakt házkialakítása a time-of-flight technológiát és a sugárbiztonsági szempontból az 1-es osztályba sorolt lézert kiváló optikával és gyors jelfeldolgozással ötvözik. A MultiTask fotoelektromos érzékelő potenciométerrel vagy a betanító gombbal állítható be. Alkalmazástól függően több változat kapható egy vagy két külön beállítható kapcsolási küszöbbel. Az intelligens érzékelő funkciók használata, illetve az akár nyolc kapcsolási pont meghatározása IO-Linkkel lehetséges. A műszer strapabírására a VISTAL® ház jelent garanciát.

ű

PowerProx a Sicktől – megbízható detektálás nagy érzékelési tartományban

PowerProx Distance a páratlanul megbízható detektáláshoz

Az akár 3,8 méteres kiterjesztett hatótávolság és a két külön állítható kapcsolási pont révén a PowerProx Distance ideális megoldás a raktár- és konvejor technológia palettamozgatási, akadályfelismerő és ütközéselkerülő alkalmazásaihoz.

A bővített hatótávolság az ajtók és kapuk védelméhez használt rendszerekben is elengedhetetlen. Míg a fényvisszaverő fotoelektromos szenzorok és az egyutas fénysorompók működtetéséhez reflektor vagy vevőrendszer szükséges, a PowerProx a céltárgy által visszavert fény deketálásával működik, és nem igényli reflektorok vagy vevőegységek telepítését. Az akár 3,8 méteres kiterjesztett hatótávolságnak és a magas környezetifény-immunitásnak köszönhetően a fotoelektromos közelítésérzékelő kiváló védelmet nyújt az ajtók és kapuk számára.

PowerProx Speed ​​nagy sebességű detektáláshoz

Gyors reakcióidő, magas kapcsolási frekvenciák és akár 2,5 méterre kiterjeszthető érzékelési tartomány: ez teszi ideális megoldássá a PowerProx Speed termékváltozatot a csomagolási ipar vagy bármilyen alkalmazás számára, ahol elvárás a csúcssebességű detektálás, például a nagy sebességű számolás során. A gyors válaszidő, a magas kapcsolási frekvencia és a precíziós lézersugár számos egyéb alkalmazás, például a fatáblák pontos éldetektálása során is rendkívül hasznos lehet.

PowerProx Precision a legkisebb tárgyak és objektumtulajdonságok kimutatásához

Az akár 1,8 méter hatótávolságú PowerProx Precision még jelentős távolságról is képes a legkisebb tárgyak, kivágások és mélyedések pontos érzékelésére. Könnyedén elboldogul a cserélődő anyagokkal és felületekkel még fényes vagy fényvisszaverő háttér esetében is. Ez a tulajdonsága ideálissá teszi a gépjárműipar, illetve az autóipari beszállítók minőség-ellenőrzése számára, illetve egy handling- vagy összeszerelő robot pick-up pontjának ellenőrzésére.

PowerProx Small: nagy érzékelési tartomány kis csomagban

A PowerProx Small a világ eddigi legkompaktabb házában kombinálja a time-of-flight technológia előnyeit az akár 2,5 méteres érzékelési tartománnyal és a magas, akár 1 000 Hz-es kapcsolási frekvenciával. Az 1-es lézervédelmi osztályba sorolt technológia biztosítja az üzemeltetők testi épségét.

A MultiTask fotoelektromos érzékelő potenciométerrel állítható be. Alkalmazástól függően több változat érhető el egy vagy két külön beállítható kapcsolási küszöbbel. A számos csatlakozó opciónak köszönhetően a PowerProx Small rendkívül rugalmasan működtethető, és számos különböző területen használható.

A PowerProx termékcsalád minden tagja két állítható kapcsolási ponttal is rendelhető, ennek segítségével a nyomdaiparban, a gumiabroncsgyártásban vagy az acéllemez-megmunkálásban végzett megereszkedettség-vizsgálatok is hatékonyan és egyszerűen végezhetők el. A gyorsaságra, a pontosságra, a hatótávolságra, illetve a méretre vonatkozó további követelményektől függően található meg az ideális PowerProx fotoelektromos szenzorváltozat.

Nem csak a time-of-flight technológia a világ eddigi legkompaktabb házában történő kombinációja számít világújdonságnak. A továbbfejlesztett optika és az elektronika, a masszív kialakítás, valamint az intelligens szenzorfunkciók is számos előnyt jelentenek a felhasználók számára, például a kiterjesztett érzékelési tartományon belüli kiváló detektálási képességeket, a magas kapcsolási frekvenciákat, vagy a céltárgyak és a háttér közötti alacsony minimális távolságot.

MultiTask fotoelektromos érzékelők a hatékony automatizálásért

Speciális alkalmazások különösebb erőfeszítés nélkül – ez a filozófia inspirálta az innovatív MultiTask fotoelektromos szenzorcsalád kifejlesztését.

A megoldás az optoelektronikus érzékelők a még nagyobb biztonság, megbízhatóság és teljesítmény érdekében végzett továbbfejlesztésének, valamint a kivitelezést és a géptervezést is befolyásoló új detektáló és kiértékelő módszernek is tekinthető – ez utóbbi már evolúciós ugrást is jelentene. A MultiTask termékcsalád ily módon az eredeti iparágon jóval túlmutatóan egy sor különféle alkalmazás számára teszi lehetővé kompakt, elegáns és gazdaságos megoldások létrehozását.

www.sick.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek