A vezeték nélküli szenzorok csatlakoztatása

Új generációs műszerek megnövelt teljesítménnyel és adatátviteli hatósugárral

2016. december 21., szerda, 16:55

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés Pepperl+Fuchs szenzor szenzortechnika

Az új WIS 2 (Wireless Inductive System 2) ideális megoldást jelent a Pepperl+Fuchs számára, hogy egy nagyobb teljesítményű rendszerrel egészítse ki a mozgó gépelemeken elhelyezett szenzorok vezeték nélküli kapcsolódási technikájára kifejlesztett portfólióját.

A WIS 2 egyaránt felhasználható jelátvitelre és a szekunder oldalon csatlakoztatott érzékelők áramellátásra, feleslegessé téve a kopásnak kitett úszókábelek és csúszógyűrűk használatát. A már évek óta elérhető WIS 1 1,5 W névleges teljesítményéhez és 0...5 mm átviteli távolságához képest a WIS 2 névleges teljesítménye 12 W, átviteli távolsága pedig 0...7 mm. A nyolccsatornás modell mellett a legfeljebb két szenzort tartalmazó kisebb alkalmazások számára egy egyszerűsített kétcsatornás verzió is elérhető.

WIS 2: Elsődleges/másodlagos komponens

Minden modell – kettő, vagy nyolccsatornás verziótól függetlenül – primer és szekunder adót használ. Az M30 méretű, hengeres kialakítású műszereket alapkivitelben 30 cm hosszúságú vezetékekkel és M12 csatlakozókkal szerelték fel.

Mivel az adók nem alkotnak párokat, a szekunder adók szabadon felcserélhetők. Ennek eredményeként például tetszőleges számú szerszámtartó kommunikálhat könnyedén ugyanazon rendszeren keresztül. Induktív, kapacitív, optikai vagy ultrahangos modellek érhetőek el bináris kapcsolási kimenettel és szabványos 3 vezetékes technológiával. Míg a kétcsatornás verzió egy helytakarékos Y elosztót tartalmaz, addig a nyolccsatornás rendszerhez egy IP67 védettségi besorolású nyolcpólusú csatlakozódoboz tartozik, amely az adótól akár 20 méterre is telepíthető. A Pepperl+Fuchs minden alkalmazás számára kábelhosszok és csatlakozók széles választékát kínálja.

A WIS 2 tipikus alkalmazási területei lehetnek a forgóasztalok, prések, szerszámcserélők, illetve a munkadarabtartókon, forgó szerszámokon, robotmegfogókon és hasonló eszközökön végzett objektum felismerés.

www.pepperl-fuchs.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek