Amikor öröm a tökéletes leégés

Bemutatkozik a ZIRKOR oxigénanalizátor

2017. március 30., csütörtök, 06:00

Címkék: folyamat folyamatvezérlés méréstechnika Sick szenzor szenzortechnika

A ZIRKOR sorozatba tartozó rendkívül masszív felépítésű oxigénanalizátorok a magas minőséget új teljesítményszinttel kombinálják. Az égési folyamat optimalizálására szolgáló precíz műszer könnyen kezelhető és teljesen megbízható. A mérési mintát közvetlenül az égetés után veszi, így az oxigénszint is tökéletesen adaptálható a tüzelőanyaghoz.

Az oxigénszint megbízható mérése az optimalizált égési folyamat szabályozásának, valamint az emisszió nyomon követésének egyik záloga. Az égés szabályozása az ipari folyamatautomatizálás legkeményebb alkalmazásai közé tartozik, ezért lényeges, hogy a műszer könnyen integrálható és rendkívül ellenálló legyen. Az optimális égési folyamat azonban a tökéletes adagoláson is múlik. A túl alacsony oxigénszint tökéletlen égést és ezáltal CO-kibocsátást eredményez. Ha pedig túl magas az oxigénszint, az égésgázokkal együtt nagyon magas hőveszteség is távozik a rendszerből.

Az ZIRKOR sorozat egy oxigén referenciaértéket rendel a szennyezőanyag-kibocsátás méréséhez, így megbízható mérési eredményeket szolgáltat. A műszer három változatban érhető el. A ZIRKOR100 a kisebb üzemek, a ZIRKOR200 a nagy tüzelőberendezések számára ajánlott, a ZIRKOR302 pedig a testgáz nélküli folyamat-szabályozásra.

A ZIRKOR sorozatba tartozó oxigénanalizátorok megbízható mérési eredményeket szolgáltatnak

Magas teljesítmény – könnyű kezelhetőség – pontos analízis

A ZIRKOR100 innovatív cellatechnológiája rendkívül robusztus felépítést eredményezett. Az integrált cella diagnózis funkció minimálisra csökkenti a karbantartási igényt, és a műszer minden fontos adata a ZIRKOR Remote távoli hozzáféréssel is figyelemmel kísérhető.

A ZIRKOR200 egy high-tech analizátor egyszerű csatlakozási lehetőségekkel. Minden gond nélkül elviseli az akár 1600 °C környezeti hőmérsékletet, és automatikusan kalibrálja önmagát. A változtatható szondahosszúságnak és a nagyszámú interfésznek köszönhetően bármilyen gyártókörnyezethez vagy alkalmazáshoz telepíthető. A modell EN 15267 szabvány szerinti hitelesítéssel is rendelkezik.

A korábban említett két analizátor és a ZIRKOR302 modell között a fő különbséget a környező levegő szerinti automatikus kalibrációs képesség jelenti. Az átfolyásmérés jól bevált metódusán alapuló önkalibrálás nem igényli tesztgázok alkalmazását, és magas hőmérsékleten is folyamatos, rendkívül precíz mérési adatokat eredményez. Az analizátorhoz opcionálisan beépített gázszivattyú és sűrített levegővel működtetett ejektor is kapható.

www.sick.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek