Az okos szenzorok az optimalizáció kulcseszközei?

2018. április 26., csütörtök, 16:43

Címkék: diagnosztika fotoelektromos érzékelő intelligens intelligens gyártás Rockwell Automation szenzor szenzorfejlesztés szenzortechnika

A legújabb okos szenzorok már részletgazdag adatokat, diagnosztikát szolgáltatnak felhasználóiknak, amivel hozzájárulnak a gépek hatékonyabb működéséhez, valamint az operátorok termelékenységéhez.

Az ipari gépek, eszközök diagnosztizálásához nélkülözhetetlenek a szenzorok. Sok esetben előfordul, hogy a berendezéseket működtető tapasztalt szakemberek visszavonulását követően megjelenik az új, fiatalabb munkaerő is, amely generáció ugyan könnyebben és gyorsabban adaptálja az új gyártási technológiákat, megoldásokat, ám korántsem rendelkezik elegendő ismerettel a berendezésekkel kapcsolatban. Ahhoz viszont, hogy az új munkaerő meg tudjon felelni a technológiai kihívásoknak, prediktív diagnosztikára és a szükséges adatok kinyerésére van szükség.

Az okos szenzorok lehetnek a kulcs ahhoz, hogy részletesebb betekintés legyen nyerhető azon ipari berendezések működésébe, amelyek segítik az operátorok jelenlegi – és jövőbeli – generációját a gyártási folyamatok optimalizálásában.

Kevin Zomchek, a Rockwell Automation business managere fejtette ki álláspontját a témában, amely teljes egészében ITT olvasható.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek