Fém érzékelőfelületű közelítéskapcsolók az Omrontól

2020. július 28., kedd, 20:37

Címkék: automatizálás kapcsoló mérés méréstechnika Omron szenzorok szenzortechnika

Az OMRON megalkotta az E2EW termékcsalád fém érzékelőfelületű közelítéskapcsolóit, amelyek a tartós szerkezetnek és a rendkívül széles érzékelési tartománynak köszönhetően minimálisra csökkentik az állásidőt.

Az autóipari gyártók arra törekszenek, hogy csökkentsék a járművek össztömegét és vas helyett inkább alumíniumot használjanak, ezzel igyekeznek megfelelni az elektromos járművekkel és az alacsony üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos elvárásoknak. A vasat és alumíniumot egyaránt alkalmazó „vegyes” gyártósorok folyamatos terjedésével egyre növekszik az igény a megszokott érzékelési távolságra képes közelítéskapcsolók iránt, amelyek a szükséges nagyságú érzékelési tartománnyal rendelkeznek.

Az automatizálási megoldásokat kínáló OMRON legújabb E2EW sorozatát ezen igények kielégítésére tervezték. Ezek a rendkívül tartós, fém érzékelőfelülettel ellátott közelítéskapcsolók jelenleg a kategóriájuk legnagyobb érzékelési tartományával rendelkeznek, a fröccsenésálló fluorgyanta bevonatuknak köszönhetően pedig ellenállnak az autóipari hegesztési eljárásokra jellemző, nagy igénybevételt jelentő munkakörnyezetnek.

Az E2EW termékcsaládra jellemző érzékelési tartomány a vasfémek esetén körülbelül kétszer, az alumínium esetén pedig körülbelül hatszor nagyobb az előző modellekhez képest, ezáltal ideálisak a vegyes fémeket használó gyártósorok számára. Mivel az érzékelési tartomány mindkét fém esetén megegyezik, az érzékelők közös kialakítású pozícióérzékelést tesznek lehetővé az ilyen gyártósorokon. Mindemellett csökkentik a váratlan leállások számát azáltal, hogy minimalizálják a mozgó tárgyak által kiváltott hamis érzékeléseket.

Főbb jellemzők:

  • A piacon elérhető legnagyobb érzékelési távolság vas és alumínium esetén egyaránt. Az azonos érzékelési távolság közös kialakítású pozícióérzékelést tesz lehetővé a vas és alumínium összetevőket egyaránt felhasználó „vegyes” gyártósorok esetében.
  • Megnövelt fröccsenésállóság. Az E2EW érzékelők a korábbi modellekhez képest hatvanszor hosszabb élettartammal rendelkeznek az autóiparra jellemző hegesztési alkalmazásokban.
  • IoT-kompatibilitás IO-Link funkcióval. Az IO-Link támogatásnak köszönhetően az adatok az érzékelés szintjén, a közelítéskapcsolók hőmérséklet-változásai pedig egyetlen helyről, valós időben gyűjthetők be.

www.omron.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek