Gyújtószikramentes változattal bővült a KELLER D-line

Piezorezisztív OEM nyomástávadók I²C interfésszel robbanásveszélyes területekre

2018. május 30., szerda, 06:00

Címkék: gyújtószikra mentes jeladó Keller nyomás nyomásmérés nyomástávadó robbanásvédelem robbanásveszély

A KELLER D-line a rendkívül robusztus ipari nyomástávadók és a széles körben elterjedt I²C interfészek egyedülálló kombinációja. A rendkívül sikeres nyomástávadó-sorozat most tovább bővült, és már gyújtószikramentes verzióban is elérhető. Az új D Ei sorozat II. gázcsoport-alkalmazásokhoz rendelkezik tanúsítvánnyal, és 0-s zónákban is alkalmazható abszolút és relatív nyomásmérésre.

Kombinációk különböző alkalmazásokhoz

Moduláris felépítésével a sorozat számos kombinációt tesz lehetővé, így ideális alkotóeleme az I²C interfész használatával történő testreszabásoknak:

  • OEM nyomástávadók közvetlenül a rendszer meglévő furataiba való illesztéshez: 4 LD Ei ... 9 LD Ei
  • OEM nyomástávadók rendkívül flexibilis nyomáscsatlakozással a meglévő rendszerekbe történő rögzítéshez: 20 D Ei
  • Nyomástávadók nyomáscsatlakozóval és tömszelencével: 21 D Ei, 23 D Ei
  • Szintérzékelő a tartály tartalmának mérésére, legfeljebb 3 méter töltési szintig: 26 D Ei

Az OEM nyomástávadók különböző méretekben és formákban érhetők el és alapul szolgálnak egyéb modellekhez, amelyek ultraflexibilis csatlakozásokkal, vagy szintérzékelőkkel rendelkeznek akár 3 méteres tartályok méréséhez.

A 21 D Ei és 23 D Ei modellek fémburkolattal és kábelcsatlakozókkal rendelkező nyomástávadók. Minden modell különböző pontossági szintre, méretekre és potenciális alkalmazási körre optimalizált verziókban érhető el. A némileg olcsóbb 21 D Ei modell például egy egyszerű tömszelencét tartalmaz a feszültség enyhítéséhez, és száraz környezetben történő használatra alkalmas, míg a 23 D Ei modellt prémium minőségű, IP 68 védettséget lehetővé tevő tömszelencével szerelték fel, amely lehetővé teszi a víz alatt történő használatot is, a modell tehát ideálisan alkalmas elárasztott területeken való alkalmazásra is.

Az I²C interfész

Az I²C interfésszel rendelkező nyomástávadók általában csak műanyag vagy kerámia „fogyasztói” házakban érhetők el, és csak a memóriában tárolt paraméterekkel használhatók. A KELLER gyújtószikramentes OEM jeladói azonban beépített DSP (digitális jelprocesszor) maggal rendelkeznek, ami kiegyensúlyozza és szabványosítja a kimeneti értékeket. Az I²C (integrált áramkörök közötti) interfészt úgy alakítják ki, hogy az elemeket közvetlenül az áramköri lapon csatlakoztatják. Az I²C egy buszrendszer, ami több (akár 128) slave elemet, vagyis távadót kapcsol össze egy azonos kommunikációs vonallal. A gyújtószikramentes D-line például a zordabb ipari környezetben történő működésre tervezett nyomástávadó interfészt ötvözi az OEM-alkalmazások elektromos interfészével.

Robusztus, ugyanakkor rugalmas

A rendkívül alacsony energiafogyasztású D Ei sorozatot akkumulátoros alkalmazásokhoz optimalizálták. Teljes hibasávja mindössze ±0,7% FS a 10 ... 80 °C közötti hőmérséklet-tartományban. A hermetikusan lezárt szenzorelektronika és a kompakt rozsdamentes acél ház (opcionálisan Hastelloy C-276) rendkívüli módon ellenállnak a környezeti tényezőknek. Az 1 és 1 000 bar közötti nyomástartománynak és a jelfeldolgozást a nyomásérzékelőtől távol tartó kétcsipes megoldásnak köszönhetően a D Ei sorozat rendkívül rugalmasan használható rendszer.

www.keller-druck.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek