I4.0 megoldások a mindennapi gyártási feladatokhoz

A szenzortechnológia és az adatfelhő közötti kölcsönhatás3D szkennelés és -gyártás alacsony tételnagyságban hálózatos testreszabással

2018. április 24., kedd, 19:02

Címkék: 3D modellezés 3d szimuláció 3d szkenner élhajlítás Hannover Messe 2018 Pepperl+Fuchs

A Hannover Messe látogatói a Pepperl+Fuchs standon saját digitális hasonmásukkal találkozhatnak és az alacsony szériás gyártás lehetőségeit is megismerhetik. A látogatók beszkenneltethetik magukat egy 3D szkennerrel és a képet egy vásári szaklap borítójára nyomtathatják. A digitális ikerpár segítségével egy élhajlító gép gyártási folyamatot szimulál majd és az eredményeket élőben a különböző nyersanyagok eltérő tulajdonságainak megfelelően optimalizálják.

A „Solutions Park” keretein belül a Pepperl+Fuchs két innovációt mutat be a vásáron, amelyek valós időben mutatják be az Ipar 4.0-koncepciónak megfelelő integrált folyamatokat.

A cég „Hálózatosított Testreszabás" koncepciójának köszönhetően első kézből ismerhetjük meg az alacsony szériás gyártásban rejlő lehetőségeket: a standra érkező érdeklődőket az R2000 sorozatból származó két 2-D LiDAR szenzor szkenneli be 3D-ben tetőtől talpig. A kontúradatokat ezután szabványos adatformátumban elérhetővé teszik továbbfeldolgozásra, amit a Pepperl+Fuchs leányvállalatának számító NeoNeon felhőhálózatán, a Neoceptionon végeznek el. A kiállítás során az adatokat egy vásári szakfolyóirat testreszabott borítójára konvertálják át, de azok egyben a világ minden táján felhasználhatók 3D képek előállításához.

A „Digitális Ikerpár” koncepcióval a stand látogatói az általuk kiválasztott terméket egy fémlemezből meg is konfigurálhatják. A bemutató részeként az adatokat az osztrák Salvagnini egyik élhajlító gépére továbbítják, amely azonnal elindítja az egyes termékek gyártását.

Annak érdekében, hogy az alacsony tételnagyságot képviselő gyártás hajlítási tesztek nélkül is végrehajtható legyen, az eljárást minden anyagfajtára optimalizálták, mert a hajlítási tulajdonságok ennek függvényében igen eltérők lehetnek. Ehhez a megmunkálási folyamat elején a tényleges fémlemez tulajdonságai mélyreható elemzésre kerülnek és összevetik azokat a fém és az élhajlító gép a Linz Center of Manufacturing (LCM) által kifejlesztett digitális ikerpárjaival. Ezután kiszámítják a beállítási paramétereket és a folyamatban lévő hajlítási folyamat során továbbítják a gépre.

A gépet induktív pozicionáló rendszerekkel és a Pepperl+Fuchs által gyártott ultrahangos szenzorokkal szerelték fel. Minőségellenőrzés céljából a késztermék kontúrját a SmartRunner Matcher sorozatú fénymetszet-érzékelővel is ellenőrzik.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek