Könnyű, point-and-shoot elven működő, infravörös hőkamerákat mutatott be az RS

Az érintés nélküli hőmérsékletmérés gyors, pontos hibaelhárítást tesz lehetővé

2020. július 27., hétfő, 12:24

Címkék: hőkamera hőkamera termográfia hőkép kamera mérés méréstechnika RS Components termotechnika

Az RS Components (RS)bemutatta az új Fluke TiS20+ és TiS60+ kézi, infravörös hőkamerákat. Egyszerű, egy kézzel kezelhető, rögzített fókuszú képrögzítés – ez az új, infravörös Fluke képrögzítő ideális eszköz mérnökök és technikusok számára, pontos, érintést nem igénylő hőmérsékletmérést tesz lehetővé biztonságos távolságból. Használatával más módon nem észlelhető, láthatatlan hőproblémák is feltárhatók.

A TiS20+ egy belépő szintű, hibaelhárítást végző villanyszerelők, helyben történő ipari karbantartást végző és épületgépészeti technikusok számára tervezett hőkamera. -20 °C és +150 °C közötti hőmérsékletmérésre képes, robusztus 3,5 hüvelykes érintőképernyővel és 120x90 infravörös érzékelőfelbontással látták el. A TiS20+ 5 órát meghaladó folyamatos működést biztosító, kivételes akkumulátor-üzemidőt kínál, miközben az alvó üzemmód csökkenti az akkumulátorral szemben támasztott energiaigényt a vizsgálati pontok között.

A TiS60+ egy nagy felbontású eszköz, melynek segítségével a karbantartást végző csapatok távolról azonosíthatják a kisebb meghibásodásokat is. A 3,5 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt eszköz 320x240 érzékelőfelbontást, -20 °C és +400 °C hőmérséklet közötti, kiszélesített mérési tartományt biztosít.

Mindkét új hőkamera a Fluke IR-Fusion technológiát alkalmazza, amely minden infravörös kép rögzítésével egy időben automatikusan egy látható fényű képet is rögzít. A kamera pixelenként összeilleszti a két képet, így a felhasználó láthatja a teljes infravörös képet, a teljes látható fényes változatot vagy a különböző, köztes kombinációkat –a kiválasztáshoz mindössze az ujjukat kell végighúzni a képernyőn. Bármely hőprobléma pontos helye ezután egyszerűen meghatározható, még akkor is ha az infravörös kontraszt nem elég erős, és kevéssé strukturált az infravörös kép.

A TiS20+ és a TiS60+ típus egyaránt kompatibilis a Fluke Connect asztali szoftveralkalmazással, amely lehetővé teszi hőképek valós idejű rögzítését és megosztását okostelefonok vagy táblagépek segítségével, valamint a felhőbe történő feltöltést. Percek alatt professzionális jelentések készíthetők, a teljes radiometikus adatok rögzítése támogatja a karbantartási programok használatát.

Még több időt takaríthat meg a Fluke Connect Asset Tagging szoftver használatával, amely beolvassa az egyes eszközökön lévő QR-kódokat a képrögzítés pillanatában, és automatikusan szétválogatja a képeket eszközönként – ezzel szükségtelenné válik több órányi számítógépes munka, amit a képek egyenként történő szétválogatása jelentene.

A Fluke TiS20+ és a TiS60+ mérete 26,7x10,1x14,5 cm, súlya 0,72 kg, tervezése és tesztelése alapján ellenáll az akár 2 m-es magasságból történő leejtésnek is, IP54 besorolásnak megfelelő por- és vízállóság. Az RS mostantól mindkét kamerát elérhetővé teszi az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek