Már analóg (feszültség/áramerősség) kimenettel is kaphatók a Temposonics R sorozatú V érzékelők

2020. szeptember 16., szerda, 06:00

Címkék: Kvalix mérés méréstechnika szenzorok szenzortechnika

Az új funkciók és eszközök az R sorozatú V Analog szenzorokat az ipar 4.0 kompatibilis alkalmazásokhoz is ideálissá teszik. Az új érzékelők számos alkalmazáshoz adaptálhatók, és az alkalmazás futása közben is képesek több paraméter kiértékelésére.

Az MTS Sensors analóg kimenettel látta el a Temposonics® R sorozatú érzékelők ötödik generációját. Az új, analóg kimenetet tartalmazó szenzorok minden korábbinál robusztusabbak, megbízhatóbbak és pontosabbak. A továbbfejlesztett alkatrészeknek köszönhetően az összes R sorozatú V érzékelő kiterjesztett, –40 °C-tól +85 °C-ig tartó hőmérsékleti tartományban működik. Ezen túlmenően az ütésrezisztencia 150 g-ra, a rezgésállóság pedig 30 g-ra nőtt. Az új analóg kimenetű modellek 16 bites felbontást biztosítanak a pozicionáláshoz és az opcionális sebességméréshez. A továbbfejlesztett diagnosztika, a háromszínű LED-kijelző és a fejlett terepi programozási lehetőségek révén a szenzorok a bonyolult alkalmazásokba is könnyebben integrálhatók, miközben pontos mérési adatokat szolgáltatnak.

A Temposonics® R sorozatba tartozó V érzékelők jelenleg kétféle formában – rúd- és profilkialakításban – érhetők el. Az új analóg verzió mellett más modellek az EtherCAT, Profinet, EtherNet/IP, Powerlink és SSI (Synchronous Serial Interface) kommunikációt támogatják.

Az R sorozatú V SSI korábbi verziójának kibővítése után az MTS már beépített kábelopciókkal rendelkező SSI-t és új analóg kimenetű érzékelőket is kínál, amelyek IP68 behatolásvédelmi besorolása, illetve ütés- és rezgésállósága a szélsőséges körülmények között végzett működést is lehetővé teszi. A beépített új kábelopciók széles anyagválasztékot tartalmaznak a különböző alkalmazásokhoz, beleértve a szabványos PVC köpenyt, a standard olajálló poliuretán (PUR) köpenyt, a nagy teljesítményű EMI-árnyékolást tartalmazó PUR köpenyt, valamint a teflonköpenyt.

Az R sorozat V analóg érzékelőit a TempoLink Smart Assistant is támogatja. A tápcsatlakoztatott eszköz opcionális tartozéknak számít az összes R sorozatú V érzékelőhöz. A TempoLink Smart Assistant segítségével az alkalmazás paramétereiről, például az érzékelő állapotáról, a belső hőmérsékletről, a teljes üzemóráról, a pozicionáló mágnesek által megtett távolságról szóló részletes információk USB-porton vagy vezeték nélküli eszközön keresztül továbbíthatók és kiértékelhetők.

Az új generációs érzékelők a bevált elektromos és mechanikai csatlakozásaik és szerkezetük miatt teljes mértékben kompatibilisek a korábbi eszközökkel. Az R sorozatba tartozó V érzékelők az előző szenzorgenerációkban megismert nagy teljesítményt és minőséget megtartották, de fejlett és intelligensebb funkciókkal kombinálták.

„Az R sorozat V Analog modellje jelenleg a legnagyobb teljesítményű termék az analóg kimenetekkel elérhető ipari érzékelők között – mondta Matt Hankinson, PhD, az MTS Sensors globális szegmensvezetője. – Azért láttuk el új kimenetekkel és beépített kábel opciókkal a R sorozat V érzékelőinek legújabb generációját, mert így a nagy teljesítményű ipari alkalmazások szélesebb körében támogathatjuk ügyfeleinket.

www.mtssensor.de

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek