Megbízható navigáció RSL 400 biztonsági lézerszkennerrel

2018. december 31., hétfő, 06:00

Címkék: Kvalix Leuze lézer lézerszenzor lézerszkenner lézertechnológia önvezető autó szenzor szenzortechnika

A mérési adatokat is szolgáltató RSL 400 biztonsági lézerszkennerrel új mércét állított fel a Leuze electronic az önvezető járművek (AGV-k) megbízható navigációjában.

Sokéves fejlesztési tapasztalat öltött testet az új RSL 400 biztonsági lézerszkennerben, amely részletes mérési értékeket képes szolgáltatni a vezető nélküli járművek (AGV-k) navigációs rendszere számára. Az optikai érzékelőrendszerek elismert gyártójának számító Leuze electronic által bemutatott kompakt műszer egyetlen készülékben ötvözi a modern biztonságtechnikát és a minőségi szempontból is kiváló mérési értékek kijelzését. Ezzel a képességgel az AGV-k biztonságossá tétele és navigálása is megbízhatónak megoldható. A mérési érték továbbítása olyan navigációs szoftverekhez optimalizált, melyek a természetes navigációt megvalósító SLAM elvén (egyidejű helymeghatározás és feltérképezés) működnek.

Az AGV védelme és egyidejűleg a navigációs szoftver számára a mért értékek továbbítása

A nagy, 0,1 fokos szögfelbontásnak köszönhetően az RSL 400 rendkívül részletes szkennelést tesz lehetővé a teljes mérési tartományban, akár 50 méter távolságig. Ezt egy kivételesen keskeny lézerfolttal éri el, ami a teljes szkennelési tartományban merőleges marad. A távolságértékek meghatározása nagy pontossággal történik, a mért értékeket az objektumok fényvisszaverő képessége nem befolyásolja.

Az egyes nyalábok vett jelének az erősségéből képzett további kimenet lehetővé teszi, hogy a navigációs szoftver észlelhesse a terepen elhelyezett fényvisszaverő reflektorokat. Mikor a lézernyalábok reflektorról verődnek vissza, a jelérték nagymértékben eltér bármely más terepi tárgyról kapott értéktől, ami a reflektorok egyszerű és megbízható észlelését teszi lehetővé. Az akár 100 kapcsolható mezőpárnak köszönhetően az RSL 400 lézerszkennernél a védelmi mezők optimálisan illeszthetők még abban az esetben is, ha számos mozgási és környezeti körülményt kell figyelembe venni. Több védelmi mező egyidejű felügyelete lehetővé teszi az AGV-k sebességének biztonságos és megbízható csökkentését, amikor a körülmények azt kívánják. Ezek az új funkciók PROFINET/PROFIsafe interfészen eszközmodellként is elérhetők, ami nagymértékben leegyszerűsíti az integrációt.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.leuze.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek