Megjelent a Sensirion páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők legújabb változata

A szélsőséges környezeti körülményekhez tervezett érzékelő új membránnal egészült ki a vízzel és porral szembeni védelem érdekében, az érintkezős csatlakozó pedig könnyű integrálást és cserét tesz lehetővé

2019. szeptember 04., szerda, 19:15

Címkék: hőmérséklet hőmérsékletmérés mérés méréstechnika RS Components szenzor szenzortechnika

Az RS Components (RS) bejelentette, hogy mostantól elérhető a kínálatában a Sensirion, a környezet- és áramlás-érzékelés szakértője által gyártott SHT85, amely kategóriájának legjobb hőmérséklet- és páratartalom-érzékelője.

Az új érzékelő a Sensirion SHT3x sorozatán alapszik, amely az iparágban jól bevált CMOSens® technológiával készül, amely immár több mint 10 éve kínál hosszú távú stabilitást biztosító, rendkívül pontos egységeket. E jellemzőkön túl az SHT85 érintkezős csatlakozóval kapható, amely egyszerű integrálást és cserét tesz lehetővé, és kiváló termikus csatolást kínál az őt körülvevő környezethez, illetve leválasztást a fő vezérlőtáblán lévő potenciális hőforrásokról.

A szélsőséges környezeti feltételek mellett üzemeltethető SHT85 egy PTFE-membránnal is rendelkezik, amely megfelel az IP 67 besorolás követelményeinek. Az érzékelő nyílásának vízzel és porral szembeni védelmet nyújtó membrán használata azt jelenti, hogy a relatív páratartalom (RH) jelének reakcióideje nem változik.

A Sensirion SHT85 páratartalom-érzékelő egy izgalmas új termék, amely a legkülönfélébb projektekhez szükséges stabilitást és pontosságot biztosítja, de számos egyéb funkcióval is rendelkezik” – mondja Andy Keenan, a RS termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

Az SHT85 ráadásul nagyszerűen kiegészíti érzékelőkből álló gazdag portfóliónkat, lehetővé téve az ügyfeleknek, hogy a megfelelő eszközt válasszák ki az alkalmazási céljukhoz.

Az SHT85 nemcsak egy teljesen kalibrált, linearizált és hőmérséklet-kompenzált digitális kimenetet biztosít, hanem a következő fontos funkciókat is: utolsó termékszintű teszt (±1,5%-os (RH) és ±0,1 °C-os általános pontosság), egy I2C interfész max. 1 MHz-es kommunikációs sebességgel; gyors elindulási és mérési idő; alacsony jel/zaj arány; 2,15 V – 5,5 V üzemi feszültség.

„Az RS nagyon fontos forgalmazó partnerünk, hiszen lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős mennyiségű – ami azt illeti, egymilliónál is több – új potenciális ügyfélhez jussunk el, akik a legkülönfélébb ipari ágazatokban tevékenykednek, és ez fontos szempont ennél az érzékelőnél, de számos egyéb termékünknél is – mondja Florian Hirsch, a Sensirion csatornaértékesítési igazgatója. – Az RS ügyfélköre fontos számunkra, mert segít a jobb piaci penetrációban, és a vállalat azon piaci szemléletmódja, hogy első osztályú termékszolgáltatásokat, valamint innovatív eszközöket és megoldásokat kínáljon a DesignSpark platformon, további hozzáadott értéket jelent.”

A Sensirion SHT85 páratartalom- és hőmérséklet-érzékelő mostantól megtalálható az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

https://hu.rs-online.com/web/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek