Mikroszkóplencsék ultrakicsi tárgyak hőmérséklet-felügyeletéhez

2018. november 01., csütörtök, 06:00

Címkék: digitális mikroszkóp hőkamera hőmérséklet hőmérsékletmérés hőmérsékletprofil kamera Kvalix mérés méréstechnika mikroszkóp

A Micro-Epsilon mikroszkóplencsék használatával lehetővé vált az ultrakicsi komponensek hőképének elkészítése. Az objektív a TIM 450 és TIM 640 nagy felbontású hőkamerákhoz elérhető kiegészítő, ami lehetővé teszi tárgyak termografikus makrofotózását akár 28 μm-es geometriai felbontással.

A Micro-Epsilon új mikroszkóplencséjével a nagy felbontású thermoIMAGER TIM 450 (382 × 288 képpont) és TIM 640 (640 × 480 képpont) hőkamerák nagy pontosság és megbízhatóság mellett képesek a legkisebb hőmérséklet-különbségek detektálására. A mikroszkóplencsét PCB (nyomtatott áramköri kártya) hőmérsékletmérésekre, PCB összeszerelés felügyeletére vagy mikroméretű forraszanyagok és hegesztési varratok ellenőrzésére fejlesztették ki.

Az átfogó képek és videók mellett az egyedi objektumok részletes makrofelvétele is elkészíthető valós időben akár 125 Hz-es sebesség és 28 μm-es felbontás mellett. A kamera és a mérendő objektum közötti távolság legfeljebb 100 mm lehet, ezen a tartományon belül a kamera szabadon elhelyezhető. A skálázható hőmérséklet-tartományok –20 °C-tól 100 °C-ig, 0 °C-tól 250 °C-ig és 150 °C-tól 900 °C-ig terjednek. A nagy mérési távolságnak köszönhetően az elektronikus alkatrészek hőmérsékletmérései az elektromos paraméterek funkcióvizsgálatokhoz szükséges mérése során is elvégezhetők.

A mikroszkóplencsékkel a TIM 450 és TIM 640 kameramodellek bővíthetők. Egy interfészkábel, egy USB-kábel, egy kiváló minőségű állvány és a széles funkcionalitású TIM Connect kiértékelő szoftver is a szállítási terjedelem része.

Az objektív lehetővé teszi gyorsan változó hőmérsékletadatok megjelenítését, gyors elemzését, valamint termografikus videók és képek rögzítését. Az adatok exportálhatók és más programokkal is kiértékelhetők.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.micro-epsilon.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek