Nagy teljesítményű lézeres érzékelő nagy mérési tartományokhoz

2018. december 25., kedd, 06:00

Címkék: Kvalix lézer lézerszenzor lézertechnológia mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika

500 és 750 mm-es mérési tartományokkal rendelkező modellekkel bővült a Micro-Epsilon új optoNCDT 1750 lézeres érzékelőcsaládja. Az új termékverziókkal a lézeres érzékelők már gyors, nagy pontosságú és nagy mérési tartományokkal rendelkező feladatokban is alkalmazhatók lettek.

Az új optoNCDT 1750-500 és 1750-750 lézeres érzékelők számos új alkalmazási területet nyitnak meg az optikai elmozdulás- és távolságmérés számára. A választott modelltől függően a mérési tartomány már 2-től 750 mm-ig terjed. A robusztus és nagy teljesítményű lézeres érzékelőt kifejezetten ipari és automatizálási alkalmazások számára fejlesztették ki, lehetővé téve a mérések elvégzését olyan kihívást jelentő felületeken is, mint a félig átlátszó műanyagok és kerámiák, NYÁK-ok, illetve a szén- és üvegszál-erősítésű műanyagok. A szenzor működése és teljesítménye szinte független az anyagtól és a színtől. Rugalmasan alkalmazható valós idejű minőség-ellenőrzési feladatokra szinte minden iparágban, beleértve az elektronikai gyártást, az autóipart, a csomagolóipart, a gépgyártást és az automatizálási technológiát. A kis pontméret nagyon apró tárgyak detektálását is lehetővé teszi.

Az egyedülálló teljesítménynek és a széles funkcionalitásnak köszönhetően a szenzor vezető szerepet tölt be saját kategóriájában. Az új kiértékelési algoritmusok és a továbbfejlesztett komponensek rendkívüli pontosságot és dinamikát kölcsönöznek az érzékelőnek. A kivételesen kompakt kialakítás révén a szenzorrendszer korlátozott beépítési hellyel rendelkező alkalmazásokba is integrálható.

A mérési eredmények analóg vagy digitális RS422 interfészen keresztül érhetők el. Az érzékelő ezenkívül a különböző funkciók vezérléséhez két kapcsolókimenettel és egy -bemenettel is rendelkezik. A felhasználóbarát webes felület pedig lehetővé teszi, hogy az innovatív lézeres érzékelő elődefiniált beállítások segítségével gyorsan alkalmazkodjon az adott mérési feladathoz. Ezáltal nagyon pontos eredmények hozhatók létre minden további komplex optimalizálás nélkül. Akár nyolc felhasználóspecifikus érzékelőbeállítás is eltárolható.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.micro-epsilon.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek