Nagy teljesítményű lézeres érzékelők integrált EtherCAT interfésszel

2022. szeptember 02., péntek, 06:00

Címkék: EtherCAT Kvalix lézer lézertechnológia mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika

Az innovatív, kiemelkedően gyors, pontos és kompakt optoNCDT 1900 lézeres érzékelőt dinamikus elmozdulás-, távolság- és pozíciómérésre használják. A legújabb szenzorgeneráció – az integrált EtherCAT interfésznek köszönhetően – most még intelligensebb lett.

A lézeres háromszögelési elvet használó, EtherCAT interfészt tartalmazó új optoNCDT 1900 érzékelővel a Micro-Epsilon egy nagy teljesítményű szenzormegoldást fejlesztett ki a gyári és üzemi automatizáláshoz. Az érzékelő magas költséghatékonyság mellett tesz lehetővé rendkívül pontos elmozdulás-, távolság- és pozíciómérést a mérési alkalmazások széles körében.

Az integrált ipari Ethernet interfésszel (EtherCAT) az érzékelő különösen a nagy sebességű folyamatok, valamint több eszköz és gép hálózatba kapcsolása számára lett kiváló választás. A buszrendszerbe EtherCAT-en keresztül történő integráció szabványos protokollok (TCP, UDP, FTP) szerint történhet, ami megkönnyíti a kommunikációt. Az EtherCAT-en keresztüli közvetlen adatkimenetnek köszönhetően a mért értékek valós időben érhetők el. A túlminta-vételezési funkció szintén hozzájárul a mérési értékek gyors lekéréséhez, ugyanis a PLC ciklusidejénél négyszer gyorsabban teszi lehetővé a mérési adatok átvitelét.

Az érzékelőt ezenkívül intelligens felületvezérlő funkcióval is felszerelték. Az új algoritmusokkal működő Advanced Surface Compensation funkció még a kihívást jelentő felületeken is stabil mérési eredményeket tesz lehetővé. Az érzékelő ezenkívül kiemelkedően képes ellenállni a környezeti fénynek, és erősen megvilágított környezetben is használható.

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek