Precíziós távolságmérés

Lézeres távolságérzékelés IO-Link kommunikácóval és a környezeti fény elnyomásával

2021. január 22., péntek, 06:00

Címkék: balluff IO-Link lézerszenzor lézertechnológia mérés méréstechnika mérőműszer szenzor szenzortechnika távolságmérő

A Balluff új BOD 24K lézeres távolságérzékelője különféle objektumok észlelésére és pozicionálására alkalmazható többek között a kontúrfelismerés, a távolságmeghatározás, az iránymegfigyelés, valamint az összeszerelés területein. A precíz lézersugárnak köszönhetően a szenzor a kis tárgyakat, illetve a tárgy részleteit is megbízhatóan képes érzékelni.

A BOD 24K lézeres távolságérzékelő olyan innovatív funkciókkal rendelkezik, mint a választható környezeti fényelnyomás, a különösen nagy pontosságot biztosító precíziós üzemmód, valamint az interferenciaszűrő – csupa olyan tulajdonság, amiket a hagyományos szenzorok nem feltétlenül tartalmaznak. A szenzor további kiemelkedő képessége az 1-es lézerbiztonsági osztály besorolás, aminek köszönhetően a műszer további biztonsági intézkedések nélkül is használható.

A masszív műanyag IP 67 házba épített érzékelő 50–100, illetve 50–650 mm közötti munkatávolságokban használható <10, vagy 50 µm felbontással. Folyamatos, arányos 0–10 V vagy 4–20 mA feszültség- és áramjelet szolgáltat. A szenzorhoz két digitális kimenet is rendelkezésre áll választható PNP/NPN kapcsolási funkcióval (normál esetben nyitott, vagy zárt). Az 500 Hz kapcsolási frekvencia révén az érzékelő számára a gyors események folyamatos észlelése sem jelent különösebb kihívást.

Az érzékelő felső részén egy jól látható OLED kijelző és két integrált gomb található, amelyekkel különféle üzemmódok és funkciók között válogathatunk. Az intuitív, menüvezérelt működéssel gyors üzembe helyezés és a teljes funkcionalitás egyszerű használata érhető el. Alternatív megoldásként az IO-Link kommunikáció teheti még komfortosabbá az összes beállítást.

A telepítést és a csatlakoztatást három beépített furat és egy forgó dugalj könnyíti meg. Az egyszerű, szabványosított 4 tüskés M12 aljzattal a BOD 24K érzékelő gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható. A szenzor készenlétét és kapcsolási állapotát két színes LED jelzi ki.

www.balluff.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek