STS31A digitális hőmérséklet érzékelők a Sensirion-tól

Kiemelkedő pontosság, alacsony teljesítmény-felvétel.

2022. március 19., szombat, 17:43

Címkék: hőmérséklet hőmérsékletmérés mérés méréstechnika szenzor szenzortechnika termotechnika TME

A Sensirion márkájú, CMOSens® technológiával készülő érzékelők gyártáskor nagy hangsúlyt fektetnek a magas precizitású mérésekre és az egyszerű használhatóságra az érzékelők minimális házméreteinek biztosításával együtt. Ezek közé tartoznak az STS31A hőmérséklet-érzékelők is.

Az integrált (DFN8 típusú) áramkörbe bele vannak integrálva többek között a hőérzékelő, a szoftveres kalibrálásért és a leolvasás linearizálásáért felelős elemek, az A/D átalakító és a digitális interfészvezérlő. Kompakt és összetett architektúrájának köszönhetően az érzékelőt (DC 2,4V-tól 5,5V-ig terjedő)széles tápfeszültség-tartomány  és nagyon alacsony energiaigény jellemzi (egy másodperces időközönkénti mérés esetén 1,7µA). Szintén figyelemre méltó a Sensirion által használt I2C soros interfész-vezérlő, amely akár 1 MHz-es órajeleket is támogat.

STS31A-DIS-B hőmérséklet érzékelő

Magát az érzékelőt magas precizitás (±0,3°C) jellemzi széles hőmérséklet-tartományban. Az STS31A modell esetében ez a pontosság 40°C és 90°C közötti hőmérsékleten is megmarad (a 40°C-tól és 125°C-ig terjedő teljes tartományból). Az érzékelő beépített memóriával rendelkezik, amibe a használt érzékelő kalibrálására és linearitására vonatkozó információkat gyárilag elmentették - ennek köszönhetően az alkatrészről leolvasott mérések nem igényelnek további feldolgozást. A rendszer egyik érdekes funkciója a programozható riasztási küszöbérték - ennek túllépésekor az érzékelő ALERT pin-je High állapotra kapcsol. Az STS31A ezért képes önállóan működni, és ha a berendezés működése ezt megköveteli, képes a vezérlő mikrokontrollert kívülről is megszakítani.

Az energiahatékonysággal és az SMD (felületre szerelhető) eljárásokban történő tömeggyártásra való alkalmassággal kombinálva a fenti jellemzők a Sensirion termékeit ideális választássá teszik az IoT típusú eszközök és akkumulátorral működő más mobil berendezések számára. Az STS31A érzékelőt folyamatvezérlőkben és HVAC rendszerelemekben is alkalmazzák. Ezen túlmenően az megfelel az AEC-Q100 autóipari tartóssági szabványnak is.

Kérjük olvassák el a termék adatlapot és ismerkedjenek meg a Sensirion márka teljes kínálatával, mely magtalálható a katalógusunkban.

 

 

Tulajdonságok

Érzékelő típus:

hőmérséklet

Tápfeszültség:

2,4...5,5V DC

Tokozás:

DFN8

Tokozás típus:

SMD

Érzékelő jellemző:

AEC-Q100

Sorozat:

STS

Interfész:

I2C

Hőmérséklet métrési tartomány:

-40...125°C

Hőmérséklet-mérési pontosság:

±0,3°C


A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek