Új Datapaq DP5 hőmérséklet-profil mérő rendszerek forrasztási és bevonatolási műveletekhez

2018. július 20., péntek, 20:46

Címkék: Datapaq Fluke hőérzékelő hőkamera termográfia hőmérséklet hőmérsékletmérés hőmérsékletprofil szenzor szenzortechnika termotechnika

A Fluke Process Instruments új adatgyűjtő termékcsaládot mutatott be rövid és közepes időtartamú folyamatokhoz az elektronikai ipar és a festőüzemek számára.

A Datapaq DP5 sorozatot kis nyílásokkal rendelkező kemencéknél történő használatra optimalizálták. A robusztus alumínium házba szerelt, hat, illetve tizenkettő hőelemet tartalmazó adatgyűjtők különösen a forrasztási alkalmazásokban terjedtek el széles körben. A termékcsaládban négy verzió áll rendelkezésre, így minden alkalmazási terület esetében kiválasztható az optimális megoldás. Az adatgyűjtők a teljes mérési és működési hőmérséklet tartományban ± 0,5 °C-os pontosságot és ± 0,1 °C-os felbontást biztosítanak. A mérési folyamat manuálisan is elindítható, illetve leállítható két, színkóddal ellátott gomb segítségével, de a műszerek idő- vagy hőmérséklet alapon is programozhatók. Az adatgyűjtők a felhasználóbarát működést kiváló rendelkezésre állással és minimális működési költséggel ötvözik: egy, a felhasználó által cserélhető NimH akkumulátorral rendelkeznek, ami bármely USB csatlakozóról vagy portról feltölthető. Egy 90 perces feltöltés több mint 40 órányi profilozást tesz lehetővé. A mintavételi intervallumok 20 ms és 10 perc között állíthatók be.

A hőmérséklet-profilozók az újraömlesztő bevonatolási folyamatok beállítására és monitorozására szolgálnak

Egy adatgyűjtő akár 10 kemence egymás utáni mérésére is alkalmas, tárolva az egyes profilokat összesen akár 600 ezer adatpont erejéig. Ezzel a megoldással hatékonyabban ütemezhetők az USB vagy Bluetooth kapcsolaton keresztüli letöltések. Az integrált rádióadó igény szerint valós idejű adatokat képes szolgáltatni a folyamatról. Minden folyamat- és rendszeradat az OPC interfészen keresztül kommunikálható a gyártásirányító rendszerekkel. A szabványos Datapaq Insight szoftver a nyers adatokat pillanatok alatt alakítja át elemezhető és a reagálást lehetővé tevő információvá. A szoftver mától alapból tartalmazza az Easy Oven Setup receptkalkulátort, a statisztikai folyamatszabályozást és a trendelemzést. Az új Datapaq Insight Professional szoftver magában foglalja a Surveyor profilkészítő eszközt, amely a folyamat teljesítményét a kritikus szinten méri, így használatával csökkenthető a költséges Golden Board-ok felhasználása. A portfólió ezenkívül hőgátak teljes körét is tartalmazza minden iparági igény kielégítéséhez.

Az új termékcsalád bemutatására a nürnbergi SMT Hybrid Packaging szakkiállításon került sor. A Fluke Process Instruments a 4. csarnok 437. standján állított ki 2018. június 5-7. között.

www.flukeprocessinstruments.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek