Új generációs ipari Ethernet útadók valós idejű alkalmazásokhoz

2021. április 14., szerda, 06:00

Címkék: Ethernet mérés méréstechnika profinet szenzor szenzortechnika

A Kübler ipari Ethernet útadóinak új generációja műszakilag és mechanikailag különbözik a piacon elérhető terepi busz útadóktól. Az új technikai platformnak köszönhetően az új Sendix F58 PROFINET IO útadók PROFIdrive és PROFIenergy hálózatokba is integrálhatók. Az útadók új generációjában a megszokott terepi busz burkolat is új dizájnnal jelentkezik, amivel beépítési mélység takarítható meg – értékes segítségként a gépekbe és berendezésekbe történő beépítéshez.

A PROFINET IO, RT és IRT interfészeknek köszönhetően az új Sendix F58 útadók különböző teljesítménykövetelményeknek megfelelően állíthatók be és integrálhatók. Az <1 ms órajelciklusokkal leírható igényes valós idejű követelményekhez az izokron üzemmód ajánlott. A Sendix útadók működése a legújabb V 4.2 útadó profilon alapszik, így minden Profinet funkciót támogatnak. Az útadók az óraszinkron ciklusidejét egy SendCycle-tól 31,25 μs-ig és egy Jitter <1 μs-ig támogatják, ezért ideális megoldásnak számítanak a rendkívül precíz szinkronalkalmazásokhoz, például a tengelyszinkronizáláshoz.

A PROFIdrive profil lehetővé teszi a számos gyártótól származó vezérlések és hajtások közötti együttműködést. A PROFIenergy funkciók az energiafelhasználás optimalizálására, illetve csökkentésére szolgálnak. A vezérlési szinttől a gyártóterületig tartó vertikális kommunikáció helyfüggetlen paraméterezést, távdiagnosztikát és a prioritást támogató folyamat-adatcserét tesz lehetővé. A karbantartási beavatkozások is rövidebb idő alatt végezhetők el. A Sendix F58 PROFINET IO útadó a termékcsaládtól már megszokott minőséget, tartósságot és teljesítményt képviseli.

www.kuebler.com/encoders

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek