Újdonságok az Ipar 4.0-hoz

2020. május 12., kedd, 10:31

Címkék: digitalizálás Hannover Messe Hannover Messe 2020 ipar 4.0 Pepperl+Fuchs szenzor szenzortechnika

A Pepperl+Fuchs a 2020-as Hannover Messén példákat és megközelítéseket mutat be a digitális átalakítás sikeres megvalósításához.

A Pixel-Plus a többdimenziós TOF («repülési idő») érzékelők adatfolyamát a nagy felbontású színes kamerák jeleivel kombinálva hozza létre valós objektumok digitális reprezentációját¤ Ezek a «digitális ikerpárok» sokkal magasabb szintű információt képesek nyújtani, mint a kizárólag kamera- vagy érzékelőalapú megoldások.

A cég a Linzi Mechatronikai Központtal (LCM) együtt mutatja majd be hidraulikus zsugorító prések innovatív, jelentős energiamegtakarítást eredményező digitális megközelítését. A felhőhálózat ezenkívül az érzékelők adatait a helytől függetlenül is elérhetővé teszi, így hatékony állapotfigyelés a karbantartási műveletek központi optimalizálása valósítható meg a nem tervezett leállások megelőzése érdekében.

A Lufthansa-Technikkel közösen működtetett 3D.aero vállalkozás a légi- és űripari alkatrészek nagyteljesítményű háromdimenziós ellenőrzését mutatja majd be. Az ide vonatkozó tárgyak nagy mérete miatt a rendkívül pontos méréstechnika inkább az objektumra vonatkozik, nem pedig fordítva.

Az ICE3 IO-Link mestermodul egyedi értékesítési pontként egy integrált OPC UA szerverrel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a végpontok közötti kommunikáció létrehozását az érzékelő/aktuátor szint és felhőstruktúrák között az Ipar 4.0 szabványos protokollján keresztül. A MultiLink® technológia egy második adatútvonalat kínál, amely az ellenőrzési szinten a valósidejű kritikus kommunikációval párhuzamosan érhető el.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek