Vezetékes szenzor nyolcszor hosszabb élettartammal

2018. augusztus 24., péntek, 06:00

Címkék: Kvalix mérés méréstechnika pozicionálás szenzor szenzortechnika

A hagyományos potenciométerek technológiájára hagyatkozó köteles útadókhoz képest az új érintésmentes potenciométerrel szerelt wireSENSOR WPS-MK88 U45R útadóval nyolcszor több munkaciklus végezhető el, maximálisra növelve az érzékelő élettartamát. A robusztus műanyag burkolattal felszerelt, kedvező ár/teljesítmény aránnyal rendelkező eszköz új mércét állít fel a gazdasági hatékonyság terén.

Az innovatív technológia maximális élettartamot – mintegy 2 millió ciklust – kölcsönöz a miniatűr wireSENSOR WPS-MK88 U45R szenzornak. Az érzékelő az alkatrészek és gépalkatrészek elmozdulását és pozícióját méri. A kompakt méret és az alacsony beszerzési költségek miatt a wireSENSOR WPS-MK88 U45R alkalmas OEM-alkalmazásokhoz és testreszabott, optimalizált sorozatgyártáshoz. A modern köteles útadó az ár, a teljesítmény, a robusztusság, a kompakt kialakítás és az élettartam páratlan kombinációját kínálja a felhasználók számára.

A wireSENSOR WPS-MK88 U45R révén a hagyományos, analóg hibrid potenciométerek érintésmentes potenciométerekkel válthatók fel. A hagyományos potenciométerekben egy csúszóérintkező osztja meg az áramkörbe iktatott ellenállást, és a mozgás következtében a csúszóérintkező gyorsan elhasználódik. Az új, érintésmentes potenciométer azonban a mágneses érzékelők elvén alapul, ami jelentősen megnöveli a várható élettartamot. A köteles útadó élettartama nyolcszorosa a hagyományos potenciométeres eszközök élettartamának. Mindeddig csupán a magasabb árkategóriát képviselő, forgójeladóval szerelt köteles útadókkal volt lehetséges az élettartam meghosszabbítása.

Ezeket az érzékelőket olyan ágazatokban alkalmazzák, ahol magas ciklusszám elvégzésére van szükség, például a logisztikában és az emelővillás targoncákban. A rakomány leengedésekor rendszerint nagy biztonsági tartalékot kell hagyni, hogy fékezéskor, gyorsításkor vagy egy kanyar levágásakor a targonca ne kerüljön veszélyes helyzetbe. Ha a rakomány emelési magassága mérhető, abból meghatározható az optimális menetsebesség. A rendszer ezenkívül védett a hibás működés ellen, vagyis a kezelő sem tudatosan, sem véletlenül nem idézhet elő veszélyes vezetési feltételeket.

Egy másik alkalmazási terület a szerszámgépek világa, ahol a munkadarabot magas ciklusszám mellett kell mozgatni. A CNC-marógépekben az előgyártmányt továbbfeldolgozásra egy meghatározott pozícióba mozgatják, amelyet egy köteles útadóval mérnek be. Amennyiben a szenzor 4 ciklus/perc ciklusidő mellett működik, az óránként 240, naponta 1 920, egy évben pedig 384 000 ciklust tesz ki. Egy hagyományos potenciométerrel az érzékelő már nyolc hónap elteltével elhasználódik. A Micro-Epsilon új vezetékes szenzora azonban több mint öt éven keresztül működik megbízhatóan az érintésmentes potenciométerének köszönhetően.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.micro-epsilon.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek