Kültéri kivitelű Comfort HMI panelek

Szélsőséges környezeti viszonyokra tervezve

2015. május 11., hétfő, 21:00

Címkék: adatkommunikáció kültéri panel siemens Simatic HMI TP1500 Simatic HMI TP700

A Siemens szélsőséges környezeti viszonyok között használható, különösen robusztus eszközökkel bővítette a nagy teljesítményű Comfort panelek kínálatát. A Simatic HMI TP700 és Simatic HMI TP1500 Comfort kültéri panelek IP65 védelmi osztályba sorolt, ultraibolya sugárzás ellen védett készülék előlappal vannak felszerelve, és tökéletesen alkalmasak a hűtött épületekben, hajókon, valamint az olaj és gáz iparban történő használatra.

Az új készülékek széles hőmérsékleti tartományban - mínusz 30 és plusz 60 Celsius fok között - és 90 százalékos  levegő-páratartalomig alkalmazhatók szinte bármilyen környezetben és iparágban. A nagy felbontású, nappali fényben is olvasható, 16:9 képméret arányú, maximum 16 millió színt tartalmazó, 7" vagy 15" méretű, szélesvásznú kijelzők képesek az összetett folyamat vagy gyártelepképek kezelhető, részletes megjelenítésére is. A nagyfokú csillogáscsökkentés, a széles olvasási szögek, valamint az automatikus fénytompítás megbízható és feszültségmentes operátori vezérlést és megfigyelést tesznek lehetővé. Ily módon a felhasználó megbízható módon tudja az adatokat leolvasni akkor is, ha az időjárás változik, vagy módosulnak a fényviszonyok.

Az üzem optimális térkihasználása érdekében vagy speciális gépészeti tervek esetén a panelek álló (függőleges) helyzetben is telepíthetők, és állólap-üzemmódban is működtethetők. Áramkimaradás esetén a gyakorlatilag karbantartást nem igénylő kültéri Comfort panelek biztosítják a maximális adatbiztonságot, hiszen elegendő energiát tárolnak ahhoz, hogy hiba nélkül kilépjenek valamennyi aktív archívumból, és mentsék az adatokat.

Az átfogó tanúsítások a veszélyes területeken történő használatra az Ex2/22, FM I. osztály, 2 kategória szerint, vagy a speciális tengerhajózási minősítések folyamatban vannak. Az érintőképernyős panelek a Profinet-en keresztül integrálhatóak  az automatizálási rendszerhez, és a már jól ismert Tia Portal Simatic WinCC fejlesztői eszközzel konfigurálhatóak.

Az egyéb Comfort panelekhez már kifejlesztett üzemi képernyők kis erőfeszítéssel adaptálhatók és kiegészíthetők a kültéri alkalmazásra vonatkozó részletekkel. Továbbá a Siemens hosszú, huszonkét éves javítási és támogatási időtartamot biztosít ezekhez a robusztus készülékekhez.

További információk a www.siemens.com/hmi-panels oldalon találhatók.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek