Hálózatkezelési és felügyeleti megoldások a Delltől

2014. április 02., szerda, 16:09

Címkék: adatközpont Dell hálózati infrastruktúra IT

Az új Dell Active Fabric Controller kifejezetten a virtuális hálózatkezelési funkciók és szolgáltatások automatikus telepítésére és vezérlésére készült szoftver

 
A Dell a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette új hálózatkezelési megoldásait, többek között a Dell Networking Z9500 adatközponti kapcsolót, amely jelenleg az egyetlen, rack unit-ban mért legnagyobb sűrűségű, energiahatékony 10/40 GbE megoldás, amely a jövőbeli skálázhatóságnak megfelelően bővíthető. A továbbfejlesztett adatközponti switch segítségével a vállalatok hatékonyabban végezhetik és modernizálhatják a méretezhető, valamint a felhőalapú környezetben zajló munkafolyamataikat.
 
Az új Active Fabric Controller megoldás az adatközpont-infrastruktúrák átalakítását és modernizálását teszi lehetővé a vállalatok számára. A hálózatifunkció-virtualizálási (Network Function Virtualization – NFV) megoldások elterjedésének érdekében a Dell több konzorciummal és partnerrel is együttműködik, ilyen partner például a Red Hat is. 
 
A Dell segíti a vállalatokat az adatközpontok hálózati architektúrájának fejlesztésében, hogy azok megfelelhessenek a virtualizáció, a változó forgalmi trendek és a modern munkaterhelési igények által támasztott új elvárásoknak, beleértve a felhőalapú és a szolgáltatásként biztosított megoldásokat is. A szabványalapú technológiák használatával a Dell olyan architektúrákat kínál, amelyek segítenek a régebbi rendszerek fejlesztésében és a forgalmazóktól való függés hátrányainak kiküszöbölésében, és amelyek időtálló infrastruktúrát biztosítanak a szoftveralapú hálózatkezelésre (software-defined networking – SDN), a felhőalapú szolgáltatásokra és az egyre népszerű új technológiákra, többek között az NFV-re történő áttéréshez. 
 

Dell Networking Z9500

A Dell Networking Z9500 switch az egységenkénti legsűrűbb szabványos méretű adatközponti kapcsoló, amely az L2/L3 switch- és kapcsolóprotokollok teljes kínálatát biztosítja. A Dell Networking Z9500 switch a központosított vagy elosztott magarchitektúrák használatával segíti az adatközpontok 10/40 GbE aggregációs követelményeinek teljesítését, a nagy teljesítményű vállalati adatközpontok, a felhőalapú informatika, valamint a szolgáltatók által üzemeltetett adatközpontok és a vállalati LAN-központok esetében.
 
A Dell Networking Z9500 ideális web 2.0 és a nagy teljesítményű informatikai folyamatok, valamint a virtualizáció munkaterheléseihez.
 
Páratlan sűrűség/teljesítmény: a Z9500 switch a Dell előző generációs kapcsolóinál háromszor nagyobb rackszekrényenkénti sűrűséget és több mint 10 Tbps adatátviteli teljesítményt biztosít feleakkora válaszidő mellett.
Maximális rugalmasság: 3 RU méretű központi kapcsoló 132 40 GbE porttal, amely 528 10 GbE portra bővíthető.
Méretezhetőség a jövőben is: időtálló méretezhetőség és igény szerinti licencelés a 36, 84 vagy 132 portos termékváltozatokhoz egy szabványos méretű kapcsolóban, amellyel kisméretű adatközpontok hálózata építhető ki, illetve a számítási igény növekedésével növelhető a hálókapacitás.
Ideális olyan munkaterhelésekhez, mint például a web 2.0, a nagy teljesítményű informatika és az egyszerűbb hálót igénylő virtualizálás.
Rendkívül hatékony: a portonkénti energiafogyasztás megközelítőleg feleakkora, mint a Cisco Nexus 6004 esetében1, és a szerszámokat nem igénylő Enterprise ReadyRails szerelőkészletnek köszönhetően hatékonyan, kevesebb energia és erőforrás ráfordításával telepíthetők a rackek.

Dell Active Fabric Controller

Az OpenStack és az OpenFlow rendkívül ígéretesek az infrastruktúrák gazdaságosságának, valamint a modern vállalkozások üzemeltetési és műszaki képességeinek fejlesztése szempontjából, azonban bevezetésük igen összetett és bonyolult feladat lehet a vállalati IT számára. A felhő-rendszergazdáknak olyan megoldásra van szükségük, amellyel leegyszerűsíthetik a hálózati konfigurációkat, ugyanakkor javíthatják a felhőalapú szolgáltatások hálózati funkcióit.
 
A Dell Active Fabric Controller egy SDN-platform, amelyet kifejezetten a hálózati funkciók egyszerű és biztonságos konfigurálására és telepítésére terveztek, felhőalapú és XaaS környezetekhez. A Dell Active Fabric Controller megoldás a vállalati OpenStack-rendszerekhez készült, és a Dell OpenStack-alapú felhőmegoldásainak választható összetevőjeként is használható.  A frissítés egyszerű, integrált megoldást biztosít a vállalatoknak, így azok igény szerint nyújthatnak virtuális hálózati szolgáltatásokat az OpenStack-megoldásokhoz, a fizikai infrastruktúra teljesen automatikus és egységes életciklus-felügyeletével. 
 
• Egyszerű üzemeltetés és intelligens megközelítés: felhő- és alkalmazás-rendszergazdák számára optimalizált Plug-n-Play hálózati megoldás, amely a munkaterhelés- és házirendfigyelés biztosítása érdekében együttműködik az OpenStack-alkalmazásokkal. A megoldás lehetővé teszi olyan szolgáltatás elemek beépítését, mint például a tűzfal, a terheléskiegyenlítés és a nagy kiterjedésű hálózatok optimalizálása.
• Testre szabott házirendek biztosítása: igény szerinti, testre szabott virtuális hálózat, amely a munkaterhelések elindításakor, leállításakor és módosításakor alkalmazkodva fokozza minden egyes alkalmazás biztonságát, teljesítményét és hatékonyságát.
• Rendkívüli hatékonyság: a rugalmas, automatikusan alkalmazkodó hálózati szolgáltatások a legnagyobb hatékonyságú tervezést, üzemeltetést és alkalmazástelepítést biztosítják automatizált életciklus-műveletekkel és központosított, teljes hálózatra kiterjedő láthatóságot biztosító önkiszolgálással.
 
Az egyszerű plug-and-play eszközfelismerés és -telepítés mellett a Dell Active Fabric Controller az automatizált topológiai és továbbítási optimalizáció, a teljes hálóra kiterjedő programozhatóság és az egyszerű üzemeltetési életciklus segítségével nyit új távlatokat a hálózatkezelés terén. Az OpenStack rendszerbe integrálható Active Fabric Controller a vállalati felügyeleti szoftvereknek és az NFV-rendszer bevezetés felgyorsításának is alapvető eleme. 
 

A Dell fejlesztéssel és együttműködéssel segíti az NVF megoldások elterjedését

A Dell iparági konzorciumok, például a CloudNFV vezetésével, valamint iparági partnerekkel, például a Red Hat vállalattal együttműködve segíti az innovatív NFV-megoldások megjelenését a piacon. Az SDN növeli a hálózatok rugalmasságát, csökkenti a költségeket és növeli a hatékonyságot a vállalati hálózatokban, az NFV nyílt, szétbontott, felhőalapú szemlélete pedig hasonló módon átalakíthatja a távközlési ágazatot. 
 
• A Dell Research nemrég átvette a CloudNFV konzorcium irányítását, amely egy felhőalapú NFV-modell kifejlesztésén, tesztelésén és bevezetésén dolgozik. Az ügyfelek által is tesztelt és ellenőrzött megoldások piaci elérhetőségének érdekében a Dell és a CloudNFV szorosan együttműködik több távközlési vállalattal és szabványügyi csoportokkal is, mint például az Európai Távközlési Szabványosítási Intézet (ETSI). A partnerekkel történő együttműködés célja a gazdaságilag megvalósítható felhőalapú NFV-megoldások bemutatása és tökéletesítése.
A Dell nemrég kibővítette a Red Hat vállalattal kötött, 2013 decemberében bejelentett közös fejlesztési megállapodását, amely így kifejezetten a távközlési ágazat számára készült NFV- és SDN-megoldásokra is kiterjed.
 
„A Dell fontos célkitűzése, hogy átalakítsa a hálózati megoldások piacát.  Kiterjesztjük vezető szerepünket az SDN- és NFV-megoldások terén, és olyan fejlett új architektúrákat alakítunk ki, amelyekkel a hagyományos hálózatkezelésnél gazdaságosabb és szabadabb lehetőségeket nyújthatunk ügyfeleknek” – mondta Tom Burns, a Dell Networking alelnöke és vezérigazgatója.
 

Elérhetőség 

• A Dell Networking Z9500 switch Észak-Amerikában áprilistól, a világ többi részén pedig júniustól lesz elérhető.
• A Dell Active Fabric Controller 2014 második negyedévétől lesz elérhető világszerte.
• A közös fejlesztésű Dell–Red Hat OpenStack-alapú NFV- és SDN-megoldások várhatóan 2014-ben válnak elérhetővé.
 
 

www.dellnetworking.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek