A tisztaság fél egészség

A Miele a Stäubli MPS130 rendszereit használja a mosogatógépek gyártásához

2020. november 05., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás háztartásigép ipari robot Miele robot robotika Stäubli szerelés szereléstechnika

A 2002-ben Uničovban alapított Miele technika gyártóüzem a Miele Group egyetlen csehországi gyártóüzeme, a gyártott berendezések volumenét tekintve ugyanakkor ez számít a legnagyobbnak a Miele 14 üzeme közül. A vállalat a mosogatógépek gyártására és összeszerelésére jött létre, és a Miele háztartási szárítógépei kizárólag a csehországi üzemben készülnek. A gyárból kikerülő mosogatógépek összeszereléséhez nagyban hozzájárulnak a Stäubli robotjai és szerszámcserélő rendszerei.

A Stäubli és az Uničov Miele között évek óta zajlik a sikeres együttműködés. Tavaly a Miele más Stäubli-termékeket is bevezetett a gyártóüzemébe. A már működő sztenderd tengelykapcsolókon, multicsatlakozókon, befogórendszereken és a gyártásban használt mintegy negyven roboton kívül a Miele az MPS130 szerszámcserélő rendszerekkel is kibővítette portfólióját. Ezek a rendszerek a mosogatógép összeszerelő sorában található két új robotegység részét képezik.

A három hattengelyes Stäubli robottal szinergiában működő szerszámcserélők gyors és teljesen automatikus megfogócserét tesznek lehetővé a különféle szivattyútípusok összeszerelésére szolgáló szerszámok kezeléséhez. A gyártósorokat nem egyetlen mosogatógép-típus legyártására tervezték, ezért egyidejűleg az eredeti G6000, valamint az új generációs G7000 modell összeszerelésére is képes. A sorozatoktól függően a mosogatógépeket az adott szivattyútípussal kell felszerelni, amelyek alakja eltérő.

„Az új generációs G7000 mosogatógépek gyártásának elindítására irányuló projekt részeként úgy döntöttünk, hogy egyesítjük a mosogatógépek mindkét generációjának munkaterületeit, és egy mindkét alkalmazásra megfelelő robotizált egységet készítünk – jelentette ki David Černý, a Miele projektmenedzsere. – A megfogócsere emiatt vált szükségessé. Az összes körülmény átgondolása után úgy döntöttünk, hogy a Stäubli rendszerei mellett tesszük le a voksunkat, mert számunkra az ő megoldásuk tűnt optimálisnak.”

A projektkörülmények miatt nem lehetett egyetlen robotrendszert kifejleszteni egy, mindkét típusú szivattyú megfogására alkalmas univerzális szerszámmal. Az egyetlen lehetséges megoldás egy olyan rendszer használata volt, amely lehetővé tette a két különféle szerszám cseréjét. Éppen ezért az Uničovban gyártott két mosogatógép-modellhez az MPS130 rendszereket kezdték el használni. A szerszámcserélőkkel felszerelt három Stäubli robotot (két darab TX200 és 1 darab TX200L) tavaly telepítették az egyik összeszerelő sorra, idén pedig egy másik gyártósor is gazdagodott egy robotrendszerrel.

Az új generációs G7000 mosogatógépek gyártását 2020 februárjában kezdték meg az uničovi gyárban egy összesen 7 000 m2 alapterületű gyártóterületen.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek