A Universal Robots elindítja az e-Series-t

2018. június 19., kedd, 17:31

Címkék: AUTOMATICA 2018 automatizálás ipari robot kollaboratív robot robot robotika Universal Robots Universal Robots+

A Universal Robots ezentúl az e-Series együttműködő robotokkal is segíti a jövőre felkészült felhasználókat, miközben egy emberközpontú felhasználói élményt és egy minden alkalmazást magába foglaló ökoszisztémát kínál.

A Universal Robots, a kollaboratív robotok úttörője és piacvezetője tovább fejleszti forradalmi, együttműködő automatizációs technológiáját az új e-Series kobotokkal, melyeket a müncheni Automatica 2018 kiállításon mutat be.

Az új, együttműködő robotplatform olyan technológiai újításokat tartalmaz, amelyek segítségével az eddiginél sokkal gyorsabban és szélesebb körben lehet alkalmazásokat létrehozni. Az újdonságok gazdasági szempontból is előnyt jelentenek majd a felhasználóknak, hiszen a beépített eszközcentrikus erőnyomaték érzékelőnek köszönhetően a nagyobb pontosság és érzékenység még több alkalmazási módot tesz lehetővé.

Csakúgy, mint a Universal Robots korábbi termékei, az új e-Series használata is példátlan egyszerűséggel és kényelemmel jár. Az újratervezett vezérlőpanellel és a megújult programozó- és vezérlőszoftverrel a telepítés és programozás most minden eddiginél egyszerűbb lesz, az applikáció fajtájától függetlenül. A 17 biztonsági funkció - beleértve az állítható megállási időt és távolságot – tovább egyszerűsíti az automatizációt. Mindegyik funkció TÜV Nord tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel az EN ISO 13849-1 és EN ISO 10218-1 (3-as kategória PLd) gépbiztonsági szabványoknak, így az ember és robot közti együttműködés szinte teljesen akadálymentessé válik.

Végfelhasználói előnyök

Az e-Series felhasználói egy olyan kobotrendszerre számíthatnak, amely gyors megtérüléssel jár, szinte minden feladatra alkalmas, és a termelékenység hosszú távú növekedését eredményezi.

„Az e-Series platform az együttműködő robotok piacvezetőjeként eltöltött sokéves tapasztalatunk eredménye.” – mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke. „Az e-Series-ben szereplő „e” a fő küldetésünket és átfogó termékfilozófiánkat szimbolizálja azzal, hogy új szintre emeljük az emberek lehetőségeit, és ezt az egyszerű használatmódot mindenki számára elérhetővé tesszük.”

„A komplex alkalmazásokkal illetve változatos vagy bizonytalan jövőbeli szükségletekkel rendelkező végfelhasználók nagyon jól fognak járni az e-Series platformjával és az egyedi Universal Robots+ ökoszisztémával, hiszen a vállalkozásuk a szükségleteik változásával párhuzamosan fog növekedni.” – folytatja Von Hollen. „Megadjuk a lehetőséget az innovatív felhasználóknak, hogy rendkívül gyorsan adjanak hozzá automatizációs technológiát a folyamataikhoz annak érdekében, hogy maximalizálják a versenyelőnyüket.”

„A globális kobotpiac a becslések szerint az elkövetkező években is az ipari automatizálás egyik mozgatórugója lesz. Az e-Series-szel várakozásaim szerint a Universal Robots tovább fogja erősíteni piacvezető pozícióját. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha technológiailag mindig egy lépéssel előrébb járunk. Ezért hoztuk létre az e-Series-t is.” – mondta a Universal Robots elnöke. Az új fejlesztés szerves részét képezi a Universal Robots+ és a Universal Robots Academy online képzési program, amelyek az e-Series platformot hivatottak támogatni.

A Universal Robots azonnal megkezdi az e-Series árusítását, és a tervek szerint 2018. augusztus 1-től a kiszállítás is elindul.

A Universal Robots-t az Automatica kiállításon a B4 pavilon 303-as standjánál találják az érdeklődők.

www.universal-robots.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek