Az element14 elindítja a Twist, Turn and Move Robotics Tervezési Kihívást

2022. május 26., csütörtök, 19:17

Címkék: díj Farnell ipari robot robot robotika verseny

A közösség tagjai a TE Connectivity által biztosított alkatrészeket és egy Arudino Unót kapnak, hogy életre keltsék robotjaikat

Az element14 közösség elindította a Twist, Turn and Move Robotics Tervezési Kihívást. A résztvevők feladata egy adott feladatot ellátó robotkar vagy mobil robot tervezése és megépítése.

„A nemzetközi űrállomáson lévő robotkaroktól az otthoni porszívókig és felmosókig sok ember számára már nem sci-fi, hanem normális jelenség a robotok használata a mindennapi életben – jelentette ki Dianne Kibbey, az element14 közösségi médiáért felelős globális vezetője. – Nagyon izgatottak vagyunk, hogy milyen robotokat hoznak létre közösségünk tagjai, és alig várjuk, hogy lássuk, miként fejlesztik robottechnikai készségeiket, és hogyan hoznak létre egy innovatív tervet.”

A tervezési kihíváshoz létrehozott projektekben végrehajtható feladatok többek között:

  • Robotkar, amely képes felvenni és letenni egy tárgyat
  • Mobil robot, amely egy vonalat követ
  • Minden szabadsági fokban mozgó robotkar
  • Mobil robot, amely képes elkerülni az útjába kerülő tárgyat

A Twist, Turn and Move Robotics Robotikai Kihívásra június 6-ig lehet jelentkezni. A jelentkezőkből 15 szponzorált kihívót választanak ki, akiket június 10-én neveznek meg. A résztvevőknek négy vagy több TE Connectivity által biztosított terméket kell használniuk a tervezés során, amelyek a következőkből állnak: dinamikus sorozatú csatlakozók, keringető műanyag csatlakozó-sorozatok, M8 csatlakozók, IM relé és még sok egyéb.

A készlet átvétele után a résztvevőknek 11 hét áll rendelkezésükre a projekt megépítésére és blogot írjanak arról. A kihívóknak augusztus 19-ig legalább öt blogbejegyzésből álló sorozatban közzé kell tenniük előrehaladásukat és végső projektjüket. Kedvezőbb minősítést kapnak a TE Connectivity összetevőit jól használó és a mozgást érdekesen megvalósító projektek.

A nyerteseket augusztusban hirdetik ki. Az első helyezett egy Flashforge Guider II 3D nyomtatót és egy iRobot Roomba Self Emptying robotporszívót kap ajándékba. A második helyezett egy iRobot Braava Jet Robot Mop-ot és egy Ender 3 V2 3D nyomtatót kap. Bárki, aki öt blogbejegyzést és egy projektet hoz létre a kiemelt termékekkel, egy MultiComp Pro multiméterkészletet kap.

Az element14 közösség az első kifejezetten mérnökök számára létrehozott közösség, és mára több mint 800 000 mérnök, gyártó és tervező tagot számlál. Ha többet szeretne megtudni az element14-ről és a Twist, Turn and Move Robotokai Kihívás programról, látogasson el a https://community.element14.com/challenges-projects/design-challenges/twist-turn-and-move-design-challenge-with-te-robotics/?ICID=DCHmain-featured-top3challenges oldalra.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek