Az IMTS kiállításon debütált a Universal Robots új alkalmazásépítő funkciója

Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a robotcellák létrehozása és telepítése

2018. szeptember 20., csütörtök, 12:32

Címkék: automatizálás IMTS ipari robot kollaboratív robot online platform online portál robot robotika Universal Robots

Három népszerű együttműködő robot-alkalmazáson (gépkezelés, összeszerelés, csomagolás) keresztül mutatkozott be az új eszköz, amely lépésről lépésre nyújt útmutatást a végszerszámokhoz, a programozáshoz, az interfészekhez, és még sok más tényezőhöz.

A Universal Robots folyamatosan arra törekszik, hogy megoldást találjon az automatizációs szakképzés hiányának problémájára. Legújabb fejlesztésük egy alkalmazásépítő eszköz (Application Builder), amely megkönnyíti a robotcellák létrehozását és telepítését, miközben ezzel egy időben növeli az alkalmazottak robotikai jártasságát és szakértelmét. Az Application Builder végigvezeti a vásárlókat a sikeres, teljesítményre és költséghatékonyságra optimalizált robot applikáció építésének teljes folyamatán. Az online varázsló lépésenként mutatja be a folyamatot, és segít kiválasztani a megfelelő robotot és end-of-arm-toolt. Ezen felül részletesen elmagyarázza a különféle beállítások előnyeit és hátrányait, valamint megosztja azokat az ismereteket, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy egy mindre kiterjedő megoldást lehessen létrehozni.

Az Alkalmazásépítőt a Chicagoban szeptember 10-15. között megrendezett IMTS kiállításon (International Manufacturing Technologym Show) mutatták be. Az érdeklődő vendégek a Universal Robots standjánál virtuális valóság headsetek segítségével léphettek be egy működő robotapplikáció virtuális világába.

Továbbra is az a célunk, hogy az újításainkkal elérhetőbbé és költséghatékonyabbá tegyük a robotok használatát a lehető legszélesebb közönség számára.” – mondja Stefan Stubgaard, a UR Globális Kompetencia Központjának igazgatója. „Az Application Builder bárki számára elérhetővé teszi azokat az eszközöket és funkciókat amelyek ahhoz szükségesek, hogy gyorsan és sikeresen lehessen létrehozni egy olyan robotalkalmazást, ami teljes biztonsággal megfelel az adott cég összes igényének.”

A kiállításon három népszerű robotapplikációt mutattak be; a gépkezelést, az összeszerelést, és a csomagolást. Az Application Builder teljes programsablonokat kínál a kívánt applikációkhoz, és végigvezeti a működtetőt a beállítási kérdéseken - annak érdekében, hogy a teljesítmény és a költség szempontjából is a lehető legalkalmasabb végszerszám kerülhessen kiválasztásra. Ezután megmutatja, hogyan lehet a robotot összekapcsolni egyéb berendezésekkel, és segítséget nyújt a speciális feladatokhoz szükséges paraméterek programozásához is, mint például a nyomaték mértékének beállítása a csavarhúzó-alkalmazások esetén, vagy a raklapozáshoz szükséges modellek beigazítása. A UR már dolgozik az Application Builder további alkalmazásokkal történő fejlesztésén.

www.universal-robots.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek