Hogyan festenek a robotok?

Rotációs porlasztófej robotalkalmazásokhoz

2017. május 23., kedd, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika festékszórás festés festőrobot ipari robot robot robotika Wagner

A robotrendszerek egyre megfizethetőbbé válnak, ezért vállalkozások növekvő köre számára jelentenek vonzó és reális alternatívát. A robotos festőcellák mellett újabb érvet szolgáltat a WAGNER új, TOPFINISH RobotBell 1 névre hallgató sokoldalú, gyors forgásra képes porlasztófeje.

Készülhet a munkadarab fémből, műanyagból vagy fából: a TOPFINISH RobotBell 1 ipari alkalmazások széles körében alkalmazható automatikus folyékony bevonatolásra. A gyors forgásra képes porlasztófejet már kifejezetten a robotkarokon történő használatra fejlesztették ki.

„A TOPFINISH RobotBell 1 egy sokoldalú eszköz az automatizált alkalmazások számára, melyek egyre gyorsuló ütemben hódítanak teret szinte minden iparágban – jelentette ki Peter Neu, a WAGNER Industrial Solutions vezető termékmenedzsere. – Sokoldalúsága, hosszú élettartama és robusztus felépítése ideális bevonatoló-rendszerré teszi az igényes ipari ügyfelek számára, és egyben tökéletes kiegészítője a gyártó már meglévő termékkínálatának.”

Hatékony robotos festékszórás

Kiváló hatékonyságának köszönhetően a TOPFINISH RobotBell 1 alkalmas a magas fokon automatizált bevonatoló-rendszerekben történő alkalmazásra. Megfelelő feltételek mellett az alkalmazás hatékonyságfoka a 90%-ot is meghaladja. Az öblítési folyamatok felgyorsításáról és a színváltás ciklusidejének lerövidítéséről egy kiegészítő öblítőszelep gondoskodik. Ez a megoldás – a csökkentett sűrítettlevegő-fogyasztással, a robusztus konstrukcióval és a speciális szerszámok nélküli egyszerű karbantarthatósággal kiegészítve – alacsony üzemeltetési költségeket eredményez.

Kiváló minőségű bevonatolás

A TOPFINISH RobotBell 1 számos ipari alkalmazásban használható, ami a különböző méretekben (30, 50 és 70 mm), fogazásokkal (sima, egyenes fogazású, keresztfogazott) és anyagokban (Consistal, titán) elérhető harang porlasztónak köszönhető. Ennek eredményeként a bevonatolandó anyag és munkadarab függvényében választhatjuk ki az ideális harang porlasztót.

A porlasztófej állítható légcsatornákat tartalmaz, melyek 70 és 800 mm között képesek változtatni a festéksugár átmérőjét: a munkadarab geometriájától függően választhatunk széles, gyengébb sugár-regulációt és kisebb, erősebb szórásképet. Ennek eredményeképpen minden forma és méret könnyen és kiváló minőségben bevonatolható. A visszafelé irányított levegő biztosítja, hogy a szórósugarat ne érje negatív hatás. Az ultrafinom porlasztás optimális bevonat létrehozását teszi lehetővé.

Rugalmas gyártási folyamatok

Az igényes ipari ügyfelek számára kulcsfontosságú a bevonatoló-rendszer rugalmassága is. A porlasztórendszert ezért úgy fejlesztették ki, hogy a harang porlasztó a meglévő tömlők megváltoztatása vagy a robot átprogramozása nélkül is könnyen helyettesíthető legyen egy Airspray pisztoly adapterrel. Ennek eredményeképpen nagyon gyorsan és egyszerűen válthatunk Airspray és harang alkalmazások között.

www.wagner-group.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek