Hordozható plug and play kobot megoldást mutatott be a Mazak az EMO-n

A robotcella több Mazak multifunkciós gépet vagy függőleges megmunkálóközpontot képes kiszolgálni

2021. november 30., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás forgácsolás függőleges megmunkálóközpont ipari robot robot robotika Yamazaki Mazak

A nagy termékmixszel, változatos termékkörrel rendelkező gyártó cégek számára kifejlesztett rugalmas COBOT automatizálási cella európai premierjét az EMO 2021 szakkiállításra időzítették.

Az új Ez Loader 10 (kiejtve „easy”, vagyis könnyű) egy hordozható, plug-and-play kollaboratív robot, amely azon CNC-üzemek számára ideális választás, amelyek több gépet üzemeltetnek nagy termékmix gyártása mellett.

Az Ez Loader egyik legfontosabb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen mozgatható a gyártóterületen, így különböző gépeket képes kiszolgálni. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy a gépkezelők kreatívabb feladatokat végezzenek, ezenkívül növeli a termelékenységet és megszünteti a szűk keresztmetszeteket a gyártásban.

A Mazak új Ez Loader COBOT automatizálási cella európai bemutatóját az EMO 2021 szakkiállításra időzítették

Az automatizálási cella a Mazak és a FANUC közötti szoros együttműködés eredménye. A cella egy FANUC kollaboratív robotból, egy bevált kamerarendszerből, Mazak szoftverből, táblagép terminálból és egy hordozható rögzítőállványból áll. A cella fontos tulajdonsága, hogy a gépkezelő biztonságának garantálásához nincs szükség drága védelmi rendszerekre, ami rendkívül költséghatékonnyá teszi a robotcellát.

Az Ez Loader 10 egy hosszú karkinyúlású robotkar 1 200 mm maximális eléréssel, amely 5 kg súlyú munkadarabok mozgatására képes. Az automatizálási cella kiemelkedő gépkezelői élményt is kínál, három egyszerű funkcióval a kezeléshez, a beállításhoz, valamint a robot mozgásához. Az Ez Operation az automatikus kezelést is lehetővé teszi azáltal, hogy a munkadarabokat a három sablonpozíció egyikére helyezi.

A Mazak új Ez Loader COBOT automatizálási celláját egy QTE-200 SG esztergaközponthoz csatlakoztatták Milánóban

Miután egy kábellel a szerszámgéphez csatlakoztattuk, az Ez Setup felismeri a gépmodellt, és a gépen elhelyezett három pozíciójelző a kamerarendszerrel történő leolvasásával automatikusan beállítja a megfelelő pozíciót. A cella tehát rendkívül rugalmasan mozgatható a gyártótéren, a beállítás pedig mindössze 15 percet vesz igénybe.

Végül, de nem utolsósorban: az Ez Custom a robotkar kézi működtetésével és a különálló táblagép terminál által beállított mozgási sorrenddel a mozgásminták egyszerű létrehozását is lehetővé teszi.

Az EMO kiállításon az Ez Loader 10 cellát egy QTE-200 SG esztergaközponttal kapcsolták össze, de a COBOT több multifunkciós Mazak gépet vagy függőleges megmunkálóközpontot képes kiszolgálni, feltéve, hogy azok tartalmaznak automata ajtót és robotinterfészt.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek