KUKA: négy telephellyel a robotika piacán

2016. október 17., hétfő, 16:53

Címkék: automatizálás ipari robot kuka LBR iiwa robot robotika Románia telephely

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, mint vezető vállalat az ipari robotok gyártásában. A cég Magyarországon három telephellyel rendelkezik, ezek Taksonyban, Füzesgyarmaton és Budapesten találhatóak, jelenleg több mint 1300 fő a foglalkoztatottak száma. 2016. októberében, pedig átadásra került a negyedik, romániai telephely is.

A Pest megyei település (Taksony) nem csak az adminisztratív terület székhelyét jelenti, hanem fontos termelési, tervezési és oktató központ is. A KUKA Hungária az egyik legnagyobb munkahelyteremtő cég Békés-megyében (Füzesgyarmat), ahol a KUKA robotokat megmozgató vezérlőszekrényeket gyártják. A budapesti irodában, pedig az LBR iiwa robottípusok szoftverfejlesztése történik.

2016. októberében új mérföldkőhöz érkezett a cég: ünnepélyes keretek között megnyitotta negyedik telephelyét Romániában, Temesváron. A romániai telephely jelenleg öt munkavállalóval, 150 m2 -es területen üzemel. A főbb feladatok között szerepel a keleti régió (Románia, Bulgária) sales tevékenységének és a robotoktatásnak a teljeskörű ellátása. Ilyen formában az új irodaközpont a legmodernebben felszerelt robot oktatócellákkal és tanteremmel működő oktatóközpontja lett a keleti régiónak.

A KUKA olyan megoldásokkal és újdonságokkal van jelen a robotika piacán, amelyekkel az élen jár az innováció területén. A cég kiáll amellett, hogy az automatizálás jövőjében az ember és a robot között közös munka folyik. Az ember és a robot tökéletesen kiegészítik egymást – ezen elv mentén igyekszik a KUKA kielégíteni a piac igényeit, a világon mindenhol.

www.kuka-robotics.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek