Meddig ér el a kobot keze?

Partnerségre lépett a HIWIN és az Universal Robots

2021. május 07., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás HIWIN ipari robot kollaboratív robot lineáris tengely robot robotika tengely Universal Robots Universal Robots+

A HIWIN hajtástechnikai specialista minden Universal Robots felhasználó számára elérhetővé tette a HIWIN 7. Axis Kit alkalmazást, egy gyors megoldást a robotkar hatótávjának kiterjesztésére. Az intelligens kobotok számos alkalmazáshoz használhatók, de sok alkalmazásban az elérés növeléséhez egy további, hetedik tengelyre is szükség van. Mi inspirálta a HIWIN-t a termék létrehozására?

Az UR+ ökoszisztéma partnereként a HIWIN tanúsított „plug-and-produce” periferiális berendezéseket hoz létre az UR felhasználói számára. A mechanikus tengely mellett az UR adapterrel együtt az ügyfél egy csatlakoztatásra kész kapcsolószekrényt is kap. A rendszer „agya” az URCap szoftver, amely a Teach Pendant betanító panelen keresztül vezérli a tengelyt. Mitől igazán különleges a megoldás? „A HIWIN online konfigurátor segítségével gyorsan és egyszerűen összeállítható az alkalmazásukhoz szükséges tengely. Ez kivételes.” (Idézet: Stefan Kollmannsberger, Universal Robots)

A hetedik tengely létrehozásának ötlete a HIWIN gyártási osztályánál merült fel. A HIWIN robotot akart használni egy CNC-megmunkálóközpont automatikus munkadarab-betöltéséhez. A robot karhossza azonban nem volt elég hosszú ahhoz, hogy a gépbe berakodja a munkadarabokat, valamint kivegye és tárolóhelyre mozgassa az elkészült termékeket. A megoldás egy házon belül kidolgozott lineáris asztal volt, ami most az ügyfelek számára is elérhetővé vált.

HIWIN bemutatóterem: https://www.universal-robots.com/plus/urplus-components/accessories/7th-axis-kit/

HIWIN online konfigurátor: https://www.hiwin.de/en/Produkte/Linearachsen-%26-Mehrachs-Systeme/Roboterachsen/Achsen-f%C3%BCr-UR/c/4980

www.hiwin.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek