Megnövelt termelékenység és biztonság az ipari alkalmazásokban

A Stäubli a jövő iparának mechatronikai megoldásait mutatja be a Hannover Messén

2018. március 30., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás Hannover Messe 2018 ipari robot kollaboratív robot robot robotika Stäubli textil textilipar

Ha a jövőbe tekintünk, mely komponensek és gyártási megoldások uralják majd a nagyobb termelékenységre, megbízhatóságra és pontosságra törekvő iparágakat ? A 2018-as Hannover Messén a Stäubli átfogó kínálatot mutat be a robotika, a csatlakozók és a textíliák terén.

A biztonságos robotoktól a legigényesebb ember-robot együttműködésig, a könnyű és kompakt szerszámcserélőktől és megbízható csatlakozási megoldásokig és a műszaki textilekben használt magas szakítószilárdságú rostok gyártási folyamataiig tart a Stäubli megoldás kínálata, amely választ ad arra, hogy az új technológiák képesek-e átalakítani a termelési metódusokat az ipar 4.0 legfontosabb interfészeiben.

HelMo – a mobil robotrendszer

Idén várhatóan ismét nagy érdeklődés övezi majd a HelMo autonóm robotrendszert. Az ember-robot együttműködés új szintjét idéző koncepció tavalyi bemutatása óta a HelMo már érett és a gyakorlatban is bizonyított rendszerként lép újra a nagyközönség elé. „A HelMo a nagy teljesítményű robotok új generációjának tagja, amelyek már teljes mértékben autonóm módon dolgoznak és képesek arra, hogy a munkakörnyezetben navigáljanak, összegyűjtsék saját előgyártmányaikat és elvégezzék a feladatot – jelentette ki Gerald Vogt, a Stäubli robotikai divíziójának szakértője. – A HelMo az ember-robot együttműködés következő szintjét képviseli, ahol a robotok az emberek között dolgoznak, velük együtt, vagy önálló feladatokat végezve.” A Stäubli jelenleg olyan forgatókönyveket vizsgál, ahol a technikusok a HelMo robotrendszerrel együtt dolgoznak például a kapcsolórendszerek elektromos csatlakozóinak felszerelésén. „A HelMo hibátlanul végzi a dolgát a monoton, vagy nehéz feladatok során is, kiváltja az emberi munkaerőt ezeket a területeken, így példátlanul népszerű „munkatárssá” válik – tette hozzá Vogt. – Valójában nem annyira robot, mint inkább asszisztens, amely képes rugalmasan dolgozni, ahol és amikor az szükséges.”

A Stäubli rendszere egy nagy teljesítményű, standard robotot tartalmaz, minimális módosításokkal – jelen esetben a megbízható, nagy pontosságú TX2 szériából. A koncepció alapja az, hogy a Stäubli évek óta ágazatspecifikus robotmegoldások átfogó skáláját gyártja. A TX2 termékcsalád tisztaterekben, steril, vagy nedves, illetve élelmiszeripari alkalmazásokban használt modelleket tartalmaz, a TX2touch verziót pedig közvetlen ember-robot együttműködéshez fejlesztették ki.

Gerald Vogt arra is adott magyarázatot, hogy a cég miért nem fejlesztett ki külön asszisztens robotot: „A csupán asszisztenciára tervezett robotok jelentős kompromisszumokkal rendelkeznek a teherbírás, a dinamika, a hatótávolság és a pontosság terén. Mi azonban azt akartuk, hogy a standard TX2 robotok az emberekkel való közvetlen együttműködésre is alkalmasak legyenek, miközben megtartjuk azok összes képességet a hagyományos helyzetekben történő munkavégzéshez. A HelMo ezért moduláris szerkezettel rendelkezik. Egy automata szerszámcserélő rendszer tovább fokozhatja egy hattengelyes TX2 robot teljesítményét.”

Könnyű és kompakt szerszámcserélők robotokhoz

Hannoverben könnyű és kompakt megoldások igazolják majd, hogy a szerszámcserélő rendszerek sem hiányoznak a Stäubli Connectors kompetenciái közül. A gyártó a múltban elsősorban a nagyobb, akár 1 530 teherbírású szerszámcserélőkre koncentrált, de napjainkban már sokkal kompaktabb rendszereket is kínál. A kiállításon a széles körben alkalmazott MPS 130 és MPS 260 rendszerek lesznek megtekinthetők.

„Ezeket a rendszereket súlyoptimalizált konfiguráció jellemzi, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell egy magasabb teherbírású robotba befektetnie – magyarázta Norbert Ermer, a Stäubli Fluid Connectors vezérigazgatója. – Az MPS 130 súlya mindössze 1,8 kg a robot oldalán, és csak 1,1 kg a szerszám oldalán. A 100 kg teherbírás és a 900 Nm hajlítónyomaték szintén elég meggyőző értékek.” A nagyobb modellekhez hasonlóan a könnyű és kompakt szerszámcserélők megfelelnek a 3. kategóriába tartozó teljesítményszint d biztonsági követelményeinek is. A maximális funkcionális megbízhatóság érdekében a Stäubli az egyetlen gyártó, amely teljes mértékben házon belül fejleszti és gyártja a szerszámcserélőket. A rendszerek így ügyfélspecifikus modulokkal szerelhetők fel a közeg-, adat. és energiaátvitel céljából.

Csatlakozók a hálózatosított ipar 4.0 alkalmazásokhoz

Az ipar 4.0 korszakban azonban a gyártási folyamatok hatékony végrehajtása már nemcsak az intelligens gépi technológiáktól, hanem a jel- és adatátvitel új formáitól is függhet. A gyártó elektromos csatlakozóival megbízható és tartós kapcsolat hozható létre, ami javítja a gyártási folyamatok hatékonyságát és rendszerstabilitását.

„A saját tervezésű CombiTac csatlakozó moduláris kialakítása megkönnyíti a hibrid csatlakozók testreszabott konfigurálását. Ez magában foglalja a tápegység és az ipari ethernet csatlakozóit, valamint a pneumatikai és fluidtechnikai közegek 15 bar-ig terjedő kapcsolórendszereit – mondta Thomas Spindler, a Stäubli elektromos csatlakozók németországi értékesítési és marketing vezetője. – A CombiTac ezáltal az intelligens, önellenőrző gépek és alkatrészek változó követelményrendszerét is képes kezelni és kielégíti a jel- és adatcsatlakozók megnövekedett igényeit.” A kompakt kialakítás és nagy teljesítmény révén ugyanakkor a modulrendszerben minden szükséges teljesítmény, jel, adat és hidraulikus kapcsolat egyetlen csatlakozóban kombinálható. A CombiTac egyetlen csatlakozóval akár 320 jelkapcsolatot tesz lehetővé. Az ethernet modulral kombinálva elérheti a 10 Gbit/mp adatátviteli sebességet is és akár 400 A áramerősségű villamos érintkezőkkel, vagy 5000 V feszültséggel is konfigurálható.

Minden Stäubli csatlakozó lelke a MULTILAM érintkezési technológia, ami nagymértékben hozzájárul a CombiTac csatlakozó rendszer hosszú élettartamához és teljesítményéhez. A szabadalmaztatott MULTILAM technológia minimális feszültségveszteést, alacsony érintkezési ellenállást és rendkívül magas rezgés-, vagy ütésállóságot garantál. Megbízható csatlakozást biztosít akár 100 000 dugaszolási ciklus erejéig.

Magas szakítószilárdságú szálak műszaki textíliákhaz

A Stäubli legnagyobb múltú divíziója a műszaki textilek világába kalauzol el minket. A cég Hannoverben új technológiákat mutat be magas szakítószilárdságú szén-, üveg- és aramid szálakból, amelyek számos iparágban töltenek be jelentős szerepet. „A műszaki textíliák alkalmazási köre még messze nem merült ki – mondta Stefan Süppel, a Stäubli Textile németországi vezérigazgatója. Különösen a különböző fonalak egyetlen szövetté kombinálása, a többrétegű textíliák gyártása és az új típusú 3D távtartó szövetek nyitnak új utakat a kreatív kompozíciók számára.

A műszaki textíliák növekvő piaci keresletének kielégítése érdekében a Stäubli egy moduláris szövőrendszert fejlesztett ki, személyre szabott konfigurálhatósággal. A rendszerrel gyakorlatilag korlátlan sokféleség hozható létre, legyen szó akár sík, távtartó, vagy összetett, többrétegű textíliákról. A Stäubli szádképző berendezése a kettős megfogású vetülékbeviteli rendszerrel és a különleges léptető hajtással kombinálva nagy sűrűségű szövetek agy termelékenységű gyártását, valamint rendkívül finom fonalak széles választékának hatékony feldolgozását teszi lehetővé.

„Mivel a szénfonal károsodása csökkenti a textíliák minőségét, elengedhetetlen a fonal védelme a szövetfeldolgozás során – tette hozzá Stefan Süppel. A Stäubli TF20 szövőrendszerébe integrált technológiák, mint például a szabadon mozgó vetülékvivő elem a legigényesebb követelményeknek is megfelelnek.” A moduláris formában elérhető szövőrendszert Stäubli tengelyekkel és Jaquard gépekkel szerelték fel.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek