Neo robotokkal terjeszti ki együttműködését az Avidbots és a DHL

2020. május 20., szerda, 12:33

Címkék: anyagmozgatás automatizálás dhl intralogisztika ipari robot kollaboratív robot raktár raktári automatizálás raktárlogisztika robot robotika

Az Avidbots vállalat bejelentette, hogy kiterjeszti a DHL-lel folytatott együttműködését, világszerte takarító robotokat telepítenek a DHL raktáraiba, csomópontokba és terminálokba.

A bővítést egy közös cél vezérli, hogy eljuttassák ezeket az automatizált padlótisztító eszközöket a DHL által kiszolgált több, mint 220 országba és területre. Az új együttműködés egy korábbi partnerségre épül, amelyet 2019-ben kötött az Avidbots és az észak-amerikai DHL.

„Izgatottak vagyunk, hogy további, az Avidbot által gyártott robotot telepíthetünk a DHL raktáraiba. Ezzel is egy újabb lépést tettünk a digitalizáció irányába” - mondta Matthias Heutger, a DHL innovációs és kereskedelmi fejlesztésekért felelős vezetés alelnöke.

„A padlótisztító robotok - bár egyszerű fejlesztésnek hangzik - akár 80%-kal csökkenthetik a takarításra fordított munkaórák számát. Ezzel plusz kapacitást szabadítunk fel, melyet munkatársaink értéknövelő és ügyfélközpontú tevékenységekre fordíthatnak, továbbá ennek köszönhetően közelebb kerülhetünk a Stratégia 2025 által kitűzött digitalizációs célok megvalósításához.”

A Neo padlómosó robotokat világszerte, számos kereskedelmi helyen használják, mivel kialakításának köszönhetően különösen alkalmasak a raktárkörnyezet tisztítására. Fejlett 3D-s érzékelők, kamerák és a mesterséges intelligencia segítségével, a Neo robotok önállóan képesek navigálni a raktárakban, automatikusan felismerve az olyan akadályokat, mint az emberek, dobozok, targoncák és más robotok. A Neo segítségével a padló mindig tiszta és pormentes marad, így biztosítva az optimális működést, valamint a munkavállalók egészségét és biztonságát.

„Az, hogy a DHL a Neo robotok mellett döntött, egy nagyon pozitív visszajelzés az egész Avidbots csapat számára. Így a kemény munka, melyet a világ első, teljesen automatikus padlótisztító robotok építésébe fektettek, kifizetődik. Örülünk, hogy újabb szintre emelhetjük az együttműködést, és ennek köszönhetően világszerte munkába állnak a Neo robotok a DHL raktáraiban” – mondta Faizan Shiekh, az Avidbots vezérigazgatója és társalapítója.

Míg a legtöbb robot-alapú padlótisztító gép egyszerűen, csak kézi irányítással vezérelhető, addig az Avidbots Neo az egyetlen teljesen automata, mesterséges intelligencia által vezérelt, ipari padlómosó robot, amely az iparág legmagasabb színvonalú padlótisztítási minőséget biztosítja.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek