Önjáró szállítókocsi-hordozó az automatica kiállításon

Minimális helyigény és rendkívül magas rendelkezésre állás

2018. szeptember 06., csütörtök, 06:00

Címkék: anyagmozgatás AUTOMATICA 2018 automatizálás ipari robot Messe München mobilitás München robot robotika szállítótargonca

A világ vezető automatizálási szakkiállításán mutatta be a montratec GmbH a jövőbe mutató automatizált szállítási rendszerének legfrissebb fejlesztéseit. Az öt termékújdonság közül az önjáró szállítókocsi-hordozó vonzotta a legtöbb érdeklődőt, amely sínpálya nélkül kapcsolja össze az amúgy sínekkel összekötött munkaállomásokat.

Sven Worm, a montratec GmbH igazgatótanácsa elnökének elmondása szerint: „Az első kiállítói részvételünket rögtön egy világpremierrel indítottuk. Az önjáró szállítókocsi-hordozó kifejlesztésével optimalizáltuk a montrac® intelligens automatizálási és anyagmozgatási alkalmazásainkat, és ezzel párhuzamosan olyan megoldásokat tudunk kínálni, amelyek rendkívül korlátozott helyen is használhatók.” Sven Worm meggyőződése, hogy a montratec új fejlesztése az ipar legtöbb területén sikerrel fog járni.

Az önjáró szállítókocsi-hordozó alkalmazásával az egysínű szállítórendszer anélkül szakítható meg, hogy az az egész gyártási folyamat megtörésével járna. A megoldás révén a sínpályához kötött munkaállomások között nyílt terek hozhatók létre menekülési, szállítási és közlekedési útvonalak céljából.

Az autonóm vezetésű szállítókocsi-hordozó összekötő robotként működik a földön közlekedve: az integrált érzékelők segítségével a padlón lévő csíkok alapján felismeri a betáplált útvonalat, és akár 25 méter/perc sebességgel képes azt követni.

Az automatica 2018 kiállításon mutatkozott be a montratec önjáró szállítókocsi-hordozója (Forrás: montratec GmbH)

A kocsi tetejére szerelt állítható magasságú sínen viszi a rendszer a szállítókocsit akár üresen, akár annak maximum 50 kg súlyú rakományával együtt az egyik pályaszakasztól a másikig, összekötve az egysínű anyagmozgató rendszereket. Az akkumulátortöltés a dokkolás során történik, ami állandó rendelkezésre állást biztosít.

Az önjáró szállítókocsi-hordozó bemutatkozásával egy újabb aktív komponenssel bővült az eddig egy egysínű rendszerből és autonóm szállítókocsikból álló montrac® moduláris automatizálási és anyagmozgatási rendszer.

Az önjáró szállítókocsi-hordozó tovább csökkenti a montrac® eleve kis helyigényét, aminek minimalizálását eddig az elektromos váltók, a kereszteződések, az extrém szűk kanyarok (220 milliméter), a legfeljebb 12 fokos szintemelkedési lehetőség és az integrált emelőelemek kombinációja tette lehetővé. Az intelligens vezérlőrendszer révén a szállítókocsik pontosan tudják, hogy hova kell szállítaniuk az egyes termékeket. Maximum 55 méter/perc sebességgel közlekednek, és infravörös kapcsolattal kommunikálnak mind a sínszakaszokkal, mind az útvonallal.

„A szállítókocsik folyamatos tápellátásának köszönhetően a montrac® rendszer teljes megbízhatóság és rendkívül magas rendelkezésre állás mellett használható – mondta Sven Worm –, minden kocsi manuálisan cserélhető, vagy eltávolítható a működő rendszerből a gyártás megállítása nélkül.”

www.montratec.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek