Új kezekben a mobil ipari robotok

A Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő autonóm mobil ipari robotok piacvezetőjét

2018. április 26., csütörtök, 00:27

Címkék: akvizíció automatizálás felvásárlás ipari robot kollaboratív robot mobil robot robotika Teradyne Inc

A Teradyne, Inc. és a Mobile Industrial Robots (MiR) részvényesei a mai napon bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását, 121 millió euróért (148 millió dollár). Az összeg további 101 millió euróval (124 millió dollár) emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén.

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, „logisztikai rendszerek” szegmensének feltörekvő kategóriájába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

„Nagyon örülünk annak, hogy a MiR csatlakozott a Teradyne egyre szélesedő, fejlett és intelligens automatizációs termékeket magába foglaló portfóliójához.” – mondta Mark Jagiela, a Teradyne vezérigazgatója. „A MiR az egyelőre még a fejlődési stádiumban lévő, de gyorsan növekvő együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacának éllovasa.  Csakúgy, mint a Universal Robots együttműködő robotjai, a MiR együttműködő AMR-jei lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket, speciális személyzet, vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. A Universal Robots-al már jól bejáratott utat követve, a Teradyne globális lehetőségeinek segítségével tervezzük növelni a MiR lefedettségét.”

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

„A Teradyne-hez való csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy növeljük tervezési és fejlesztési beruházásainkat annak érdekében, hogy még nagyobb értéket tudjunk nyújtani vásárlóinknak, valamint tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat az ipari autonóm mobil robotok területén.” – mondta Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója. A Teradyne globális lefedettsége, világszínvonalú tervezési és támogató képessége, erős pénzügyi helyzete, és ezen erősségek felhasználásának bizonyított modellje segíteni fog nekünk új és izgalmas piacokon növekedni világszerte.”

„Számomra az elsőszámú cél az, hogy a mobil robotjainkat az egész világ megismerje.” – mondta Niels Jul Jacobsen, a MiR stratégiai igazgatója és alapítója. „Most, hogy a Teradyne lett a tulajdonosunk, erős támogatást fogunk kapni ahhoz, hogy biztosítsuk a MiR folyamatos növekedését a globális piacon.”

A felek az akvizícióról és a Teradyne 2018 első negyedéves eredményeiről 2018. április 25.-én, 14 órakor tartanak egy élő közvetítést, amely az investors.teradyne.com/events-presentations érhető el. A közvetítés felvétele megtekinthető lesz a Teradyne weboldalán: www.teradyne.com.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek