Új robotgyártó mutatkozott be az automatica kiállításon

Egyedülállóan hatékony, 7 tengelyes könnyűszerkezetes kobot kkv-k számára

2018. augusztus 28., kedd, 06:00

Címkék: AUTOMATICA 2018 automatizálás ipari robot kollaboratív robot Messe München München robot robotika

A müncheni automatica szakkiállításon mutatta meg magát a nagyközönség előtt a koppenhágai székhelyű Kassow Robots. Az „erős, gyors és egyszerű” mottóval indult dán start-up cég egyedülállóan hatékony 7 tengelyes könnyűszerkezetes robotokat fejleszt és gyárt 2014-es alapítása óta.

A Kassow robotok rendkívül gyorsak, nagy teljesítményűek, és kis helyiségekben is használhatók. A robotok felhasználóbarát kezelőfelülete nagyobb rugalmasságot biztosít a vállalkozások számára: a saját robotikai szakemberrel nem rendelkező kkv-k így költséghatékonyan és önállóan képesek komplex rendszerek automatizálására és programozására.

KR 810: egyedülállóan hatékony, 7 tengelyes könnyűszerkezetes kobot kkv-k számára

Kristian Kassow 2004-ben társalapítója volt egy másik robotgyártó vállalkozásnak, amely napjainkban már a világ egyik éllovas robotikai cégének számít. „Készen álltunk a Kassow Robots nemzetközi debütálására, és olyan 7 tengelyes robotokat mutattunk meg az érdeklődőknek, amelyekkel másodpercenként 225 fokos tengelysebesség érhető el – mondta el Kristian Kassow. – Kollaboratív robotjaink olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek révén kiemelkednek az átlagból.” A B4 csarnokban elhelyezkedő standon a KR 810 (850 mm karkinyúlás, 10 kg teherbírás), a KR 1205 (1 200 mm karkinyúlás, 5 kg teherbírás) és a KR 1805 (1 800 mm karkinyúlás, 5 kg teherbírás) modellek voltak megtekinthetők. A dán start-up cég első két modellje – a KR 810 és a KR 1205 – most lép a sorozatgyártás fázisába, őket követi majd 2018 végén a KR 1805.

A Kassow Robots mögött álló három alapító szakértőnek számít a fejlesztés, a gyártás és a globális értékesítés területein. Elképzelésük szerint a széles körben elterjedő kollaboratív robotok segítenek az iparnak – azon belül is leginkább a kkv-knek – a versenyképes gyártás megvalósításában. A start-up vállalkozás ezért azt tervezi, hogy rendszerintegrátori hálózatot hoz létre és sokféle alkalmazást tesz lehetővé a robotok számára. „Végeredményben a rendszerintegrátorok és a végfelhasználók feladata dönteni arról, hogyan és hol használják a kobotokat – jelentette ki Dieter Pletscher, a Kassow Robots értékesítési vezetője. – A hagyományos alkalmazási lehetőségek közé tartoznak a munkadarabokat ki- és berakodó gépek (például a fémmegmunkálásban), a pick & place, a palettázó, az összeszerelő és ragasztóberendezések, valamint a tesztelő és minőség-ellenőrző rendszerek.”

www.kassowrobots.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek