Universal Robots a 2019-es Hannover Messe-n

2019. április 12., péntek, 17:27

Címkék: automatizálás Hannover Messe Hannover Messe 2019 ipari robot kollaboratív robot robot robotika Universal Robots

Minden méretű vállalkozás számára megfelelő, rugalmas automatizációs megoldásokat mutatott be a Universal Robots a világ legnagyobb ipari szakkiállításán, a Hannover Messe-n 2019. április 1–5. között.

Napjainkban a Universal Robots felhasználóbarát, sokoldalú és költséghatékony kollaboratív robotkarjai nemcsak a félautomata termelést végző ipari cégcsoportok munkáját könnyítik meg, hanem a kis- és középvállalkozásokét is. A kiállításon látványos gyakorlati példák segítségével a látogatók belekóstolhatnak abba, hogyan válhatnak részeseivé a jövőbemutató ipari gyártási folyamatoknak, valamint azt is megtapasztalhatják, hogyan szabható mindez az ügyfelek és a munkavállalók egyéni igényeire.

A Universal Robots kiállítási standja négy részre oszlott: gépszerelés, összeszerelés, csomagolás/palettázás és anyagfeldolgozás. A fókusz az e-Seriesre irányult, amelyet először most, a Hannover Messe-n mutattak be. A vállalat legújabb generációs robotjait a TÜV Nord hitelesíti az ISO 10218-1 tanúsítvány alapján. Biztonsági funkciói az ISO 13849-1 tanúsítvány szerint a 3-as, illtve PLd kategóriába sorolhatók. Ezáltal a robotok megfelelnek a legfrissebb ISO biztonsági előírásoknak, az alkalmazások még szélesebb választékát teszik lehetővé, és mindememellett egyszerűbb programozási feltételeket nyújtanak. Az integrált erő-nyomaték érzékelő és az újratervezett felhasználói felület lehetővé teszi a pontosabb és intuitívabb működést.

A látogatók megtapasztalhatták azokat a kihívásokat, amelyekkel a robotok a gyakorlatban megküzdenek. Bemutatták például három UR3e robotkar együttműködését a „zseblámpa alkalmazásban”, amelyet a látogatók a helyszínen követhettek. A „3D Bin Picking” során pedig a legfejlettebb robotikát figyelhettük meg: a képfeldolgozó rendszerrel felszerelt robot egy tárolóból emelt ki rendezetlenül elhelyezett tárgyakat.

„Az automatizálási megoldásokat a lehető legtöbb vállalat számára elérhetővé szeretnénk tenni” – mondta Helmut Schmid, a Universal Robots nyugat-európai ügyvezető igazgatója. „A Universal Robots Akadémiával létrehoztunk egy virtuális osztályt, így a tapasztalatlan felhasználók is képesek egyedül programozni a robotjaikat.”

www.universal-robots.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek