Linemonitor.hu címkék

3D koordináta méréstechnika 3D nyomtatás ABB anyagmozgatás autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás Aventics Kft. balluff Beckhoff Beckhoff Automation biztonság biztonságtechnika Brady célgépek Chemplex cognex Creaform csapágy csatlakozás-technika csatlakozó csomagolástechnika digitalizálás DMG MORI egészségügy elektronikai ipar élelmiszeripar energia energiahatékonyság energiamenedzsment EtherCAT Ethernet Fanuc Farnell FAULHABER fejlesztés felhő fémmegmunkálás Festo folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés forgácsolás gépgyártás gyógyszeripar hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtástechnológia Hannover Messe hegesztéstechnika Heidenhain HIWIN hőmérséklet hőmérsékletmérés igus intelligens gyártás Internet of Things intralogisztika IO-Link ipar 4.0 ipari automatizálás ipari kommunikáció ipari robot IT IT infrastruktúra IT menedzsment kábel karbantartás kiállítás kollaboratív robot kommunikáció koordináta méréstechnika KUKA Robotics Kvalix lemezmegmunkálás lézer lézertechnológia logisztika megfogó megmunkálás mérés méréstechnika mérőműszer mesterséges intelligencia motor nyomásmérés okosgyár Omron Onrobot Pepperl+Fuchs PLC pneumatika raktári automatizálás raktárlogisztika RFID robot robotika Rockwell Automation RS Components Schneider Electric Schunk Sick siemens SKF szelep szenzor szenzortechnika szerszámgép teszt tesztműszer TME TwinCAT Universal Robots vezérlés vezérléstechnika vezérlő werth Werth Magyarország Kft.

Legfrisebb hírek:

Az új LEMO termékportfólió leegyszerűsíti a kiválasztási folyamatot (Cikk)

A nagy teljesítményű csatlakozási megoldások vezető gyártójának számító LEMO továbbfejlesztett termékcsalád-portfóliót mutatott be, amivel a célja a kiválasztási folyamat leegyszerűsítése az ügyfelek számára.

Az ABB felvásárolja a Sevensense céget

Az ABB felvásárolja a Sevensense céget (Cikk)

A svájci start-up Sevensense vezető szerepet tölt be a mobil robotok sebessége, pontossága és autonómiája legmagasabb szintjét lehetővé tevő, mesterséges intelligencia alapú navigációban, amely az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a robotikai piacon.

Az MQTT protokoll új mércét állít fel a kapcsolódás és a biztonság terén a Softing Industrial Secure Integration Server szolgáltatásában (Cikk)

A Softing Industrial Secure Integration Server (SIS) már az MQTT protokollt is támogatja. Ez javítja a csatlakoztathatóságot és az adatintegráció biztonságát az IT/OT felhőalkalmazásokban.

Minden szinten szinte minden

Minden szinten szinte minden (Cikk)

A Renishaw neve a magyar fémiparban szinte egybeforrt a munkadarab-bemérővel, de a cég teljes portfóliója a szerszámgép diagnosztikájától, a gyártásra való előkészítéstől kezdve a gyártás közbeni méretellenőrzésen és beavatkozáson át a munkadarab teljes visszaméréséig és a vonatkozó dokumentáció elkészítéséig terjed.

Több mint 1 300 robotot szállít az ABB a Volvónak

Több mint 1 300 robotot szállít az ABB a Volvónak (Cikk)

Az ABB intelligens robotikai automatizálási megoldásai támogatják a Volvo Cars fenntarthatósági céljait.

Új Baumer fénysorompó: nagy teljesítményű és költséghatékony

Új Baumer fénysorompó: nagy teljesítményű és költséghatékony (Cikk)

A szenzorspecialista Baumer új optikai érzékelőcsaládot mutatott be a kompakt fénysorompók és fotoelektromos közelítéskapcsolók standard osztályában. A kivételesen költséghatékony, nagy teljesítményű és helytakarékos O330 család a megbízható tárgyfelismerés érdekében megnövelt teljesítménytartalékkal, valamint olyan extra, okos funkciókkal rendelkezik, mint például a 3D-s gépészeti CAD-adatok integrált fénynyalábbal.

HARTING ipari felhasználáshoz

HARTING ipari felhasználáshoz (Cikk)

A hálózati és ipari csatlakozók minden géppark vagy gyártósor szerves és pótolhatatlan részét képezik. Nekik köszönhetően az energia és az adatok hatékonyan és megbízhatóan cserélhetők. Egy olyan világban, ahol a hangsúly az automatizáláson, az innováción és a technológiai fejlődésen van, a legmegfelelőbb csatlakozók kiválasztása kihívást jelenthet a tervezők és mérnökök számára.

Ammónia: megoldás a jövő globális hidrogén-infrastruktúrájára

Ammónia: megoldás a jövő globális hidrogén-infrastruktúrájára (Cikk)

A villamosítás térhódítása során az energiaátmenet kulcsaként döntő szerepet fog játszani a hidrogén. Ez az energia hosszú távú tárolásától a fosszilis tüzelőanyagok molekuláris helyettesítéséig mindenre kiterjed.

Már minden hetvenedik dolgozóra jut egy ipari robot a hazai gyártóiparban

Már minden hetvenedik dolgozóra jut egy ipari robot a hazai gyártóiparban (Cikk)

Évente körülbelül 1000 ipari robotot helyeznek üzembe Magyarországon, így a gyártóiparban 10 ezer dolgozóra már jóval több mint 100 robot jut idehaza. Ez ugyan kissé elmarad a nemzetközi átlagtól, de a régió több országának számait így is felülmúlja. A terület egyik hazai szakértője szerint a következő években hazánkban is a globális trendeknek megfelelő, évi 8-10%-os bővülés várható e téren, és egyre nagyobb arányt képviselnek majd az úgynevezett kollaboratív, emberekkel együttműködő robotok, ami nemcsak a hatékonyságnövelés útját kereső vállalatok, hanem a munkavállalók számára is jó hír.

Új pozicionáló eszköz pneumatikus megfogókhoz

Új pozicionáló eszköz pneumatikus megfogókhoz (Cikk)

A SCHUNK új típusú pneumatikus pozicionáló eszköze (PPD) a pneumatikus megfogók szabad pozicionálását teszi lehetővé a megfogó, az érzékelő és a pozicionáló eszköz egyszerű beállításával. Az előre gyártott PLC funkcióblokknak köszönhetően az üzembe helyezés is rendkívül egyszerű. Optimális megoldás minden megfogó alkalmazáshoz, ahol rugalmasságra van szükség, például olyan robotalkalmazásokhoz, ahol különböző méretű vagy egymáshoz közeli munkadarabok mozgatása a feladat.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek