Linemonitor.hu címkék

3D nyomtatás ABB anyagmozgatás autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás Aventics Kft. balluff Beckhoff Beckhoff Automation biztonság biztonságtechnika Brady célgépek Chemplex cognex Creaform csapágy csatlakozás-technika csatlakozó csomagolástechnika digitalizálás DMG MORI eger egészségügy elektronika elektronikai ipar élelmiszeripar energiahatékonyság energiamenedzsment EtherCAT Ethernet Fanuc Farnell fejlesztés felhő fémmegmunkálás Festo folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés forgácsolás gépgyártás gyógyszeripar hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtástechnológia Hannover Messe hegesztéstechnika hegesztőrobot Heidenhain HIWIN hőmérséklet hőmérsékletmérés igus intelligens gyártás Internet of Things intralogisztika IO-Link ipar 4.0 ipari automatizálás ipari kommunikáció ipari robot IT IT infrastruktúra IT menedzsment kábel karbantartás kiállítás kollaboratív robot kommunikáció koordináta méréstechnika KUKA Robotics Kvalix lemezmegmunkálás lézer lézerszkenner lézertechnológia logisztika megfogó megmunkálás mérés méréstechnika mesterséges intelligencia motor nyomásmérés okosgyár Omron Onrobot Pepperl+Fuchs PLC pneumatika raktári automatizálás RFID robot robotika Rockwell Automation RS Components Schneider Electric Schunk Sick siemens SKF szelep szenzor szenzortechnika szerszámgép szivattyú teszt tesztműszer TwinCAT Universal Robots vezérlés vezérléstechnika vezérlő werth Werth Magyarország Kft.

Legfrisebb hírek:

Életmentés alacsony költségű molekuláris diagnosztikai tesztekkel

Életmentés alacsony költségű molekuláris diagnosztikai tesztekkel (Cikk)

A Fast MDx megmutatja, hogy számos kórokozó páratlan gyorsasággal kimutatható anélkül, hogy biológiailag biztonságos, drága laboratóriumokra lenne szükség. A londoni székhelyű Fast MDx cég által kifejlesztett, betegközeli vizsgálati rendszer a tipikus 24-48 órás várakozási időt mindössze egy-két órára csökkenti. Az új rendszer a Festo automatizálási technológiáját használja.

A Farnell kibővíti Test & Tools termékskáláját az elektronikai tervezés, tesztelés és karbantartás támogatásához (Cikk)

A tesztmérnökök már egy 62 000 termékből álló, átfogó, raktárról elérhető portfólió előnyeit élvezhetik.

Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental

Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental (Cikk)

Most aláírt stratégiai megállapodásuk értelmében a Siemens preferált partnerként automatizációs és hajtástechnológiát szállít a Continental gumiabroncs gyáraiba világszerte.

Így automatizál a fémipar

Így automatizál a fémipar (Cikk)

Két hét az innovatív technológiák és a fenntartható gyártás jegyében – ezek voltak az idei DMG MORI nyílt napok! 2023. január 30. – február 11. között összesen 28 kiállított CNC-gép, 14 autonóm gyártási megoldás demonstrálta a folyamatintegráció, az automatizálás, a digitalizálás és a fenntarthatóság holisztikus megoldásait. A pfronteni nyílt napokon külön fókuszterületeknek számítottak az orvosi technológia és a repülőgépipar.

Egyszerű kezelés, kis helyigény

Egyszerű kezelés, kis helyigény (Cikk)

Rakodórendszerek CNC-palástköszörűgépek számára – ez mindig neuralgikus pontot jelentett a fémipar számára. Ezen gépek speciális jellemzői, például a munkafej magassága és az ehhez kapcsolódó geometriai korlátozások komoly kihívássá tették a munkadarab-mozgatás automatizálását. A 2021 októberében a milánói EMO szakkiállításon bemutatott STUDER roboLoad azonban pontot tett a vita végére.

Az pont elég, ha az ipari gépeddel úgy bánsz, mint az autóddal

Az pont elég, ha az ipari gépeddel úgy bánsz, mint az autóddal (Cikk)

Tulajdonképpen ez az a cikk, amit, ha minden jól menne, és a dolgok úgy működnének, ahogy kell, sosem kellett volna megírnom. Bólogatni fogsz, és azt mondod majd, hogy ezt mindenki tudja, mindenki csinálja, de tévedsz. Sajnos meg kell írnom, mert mindenki csinálja, de nem jól, vagy leginkább sehogy – nagy tisztelet a kivételnek.

Siemens-megoldások az Országos Széchényi Könyvtár új épületében (Cikk)

A tűzjelző rendszer mellett az energiaelosztásban is fontos szerep jut a vállalat megoldásainak.

A digitalizációhoz szükséges iparágnak is digitalizálnia kell (Cikk)

Az elektronikai ipar magára talált a covid-járvány okozta alapanyag és alkatrészhiány nehézségéből és újra dübörög, hiszen az átfogó ipari digitalizációhoz és a környezetvédő technológiákra való átálláshoz elektronikai termékek sokaságára van szükség. De hogyan lehet az egyre növekvő keresletet ellátni? Iparágon belüli digitalizációval és automatizációval.

A 2023. évben várható főbb robotikai trendek

A 2023. évben várható főbb robotikai trendek (Cikk)

A mesterséges intelligencia és az összekapcsolt digitális hálózatok megkönnyítik a robotok használatát, és lehetővé teszik, hogy egyre több feladatot lássanak el új iparágakban is.

Schneider Electric megoldásokkal jobban pörögnek a motorok

Schneider Electric megoldásokkal jobban pörögnek a motorok (Cikk)

Jelentős mértékben csökkenő állásidő, a nem tervezett leállások után lényegesen gyorsabb újraindulás, alacsonyabb tervezési költségek – többek között ezekkel az előnyökkel jár, ha egy vállalat átfogó megközelítést alkalmaz a villanymotorok menedzselése során. A Schneider Electric megoldásai a stabil energiaellátástól a rendszerintegráción keresztül a teljes eszközmenedzsmentig biztosítják a hatékonyabb üzemeltetést, amely azon túl, hogy kevesebb kiadást jelent, a fenntarthatósági célok megvalósítását is támogatja.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek