FOLYAMAT

Különleges jellemzőkkel rendelkező tápmodulok mozgásvezérlési és robotikai alkalmazásokhoz

Ha vezérlőszekrény nélküli automatizálás a cél, akkor a megoldás a Beckhoff MX-rendszere. Az eszközcsalád funkcionális moduljait egy közös hátlaphoz csatlakoztatva különféle gyártó-, illetve termelőrendszerek automatizálására alkalmas, víz- és porálló fémházas elrendezés hozható létre. Ezek a rendszerek gyakran tartalmaznak 48 V-os mozgásvezérlő elemeket is, amelyekhez az MX-rendszer termékválasztékában 48 V/40 A-es tápegységekből most már négyféle változat is elérhető.

Automatizálás a laboratóriumban MTP-standardokkal és a zenonnal

A vegyiparban és a gyógyszeriparban egyre rövidebb a termékek életciklusa. A Merck KGaA új megoldást keresett a rendszerkonfigurációk könnyebb létrehozására és frissítésére, valamint a laboratóriumból a termelésbe vezető út gyorsítására. A technológiai cég a zenon segítségével az MTP-standardoknak megfelelő moduláris megoldást tudott bevezetni egy magas szintű folyamat-összehangolási rétegben (POL). A modulok rugalmas alkalmazása nagyban rövidíti a piacra kerüléshez szükséges időt.

A szabványosítás minden csomagolósor számára előnyös

A szabványosítás a siker receptje a csomagológépgyártók és az automatizálási szakemberek közötti gyümölcsöző együttműködéshez. Remek példa erre a Syntegon és a Festo közötti stratégiai partnerség. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a Syntegon képes volt egyszerűsíteni folyamatait és hatékonyabban kezelni a világjárvány és az ellátási lánc válsága által támasztott kihívásokat.

Ez már nem a jelen, hanem a jövő

A logisztikát hosszú ideig csekély hozzáadott értékű ágazatnak tekintették. Mára azonban ez a felfogás megváltozott olyannyira, hogy a logisztikai hatékonyságot megkülönböztető és stratégiai tényezőnek tekintik a szervezetekben. Érkeztetés, átvétel, betárolás, helytakarékos raktározás, komissiózás, feladás és kiszállítás: ezek mindegyikének költséghatékony és nagy teljesítményű rendszerekre van szüksége. A JYSK Magyarország ecseri létesítménye a legnagyobb egyterű elosztóközpont hazánkban és Kelet-Európában is. Működéséről Selyem Viktor, a JYSK Magyarország technikai menedzsere beszélt a TechMonitor olvasóinak.

Veszélyes területek digitalizálása

A Pepperl+Fuchs bemutatja az új, gyújtószikramentes, jövőbiztos, 5G- és Wi-Fi 6-kompatibilis Smart-Ex® 03 okostelefont, amit teljes egészében Európában, házon belül fejlesztettek ki.

Megteremtjük közös digitális jövőnket

Az integrált umati interfész harmadik fél rendszereivel való kommunikációra is használható. Emellett hozzáférést biztosít a UNITED GRINDING Digital Solutions™ termékekhez közvetlenül a gépen, kiegészítő hardver telepítése nélkül. A C.O.R.E. nemcsak a technikai alapot teremti meg ehhez és más IoT- (Internet of Things) és adatalkalmazásokhoz, hanem a forradalmi, mégis egységes működés alapját is képezi.

Fogynak az alkalmazások, ahol még nincs Beckhoff

A tavalyi 10 éves születésnapi ünnepség rengeteg pozitív visszajelzése alapján a Beckhoff újragondolta az évek során hagyományossá vált Technology Day konferenciát. A szeptember 28-án megrendezett eseményen a nap első felében szakmai előadások keretében a legfrissebb technológiai újdonságokról és fejlesztési irányzatokról számoltak be, a meghívott előadók pedig izgalmas esettanulmányok formájában mutattak be néhány megvalósult alkalmazást. A délután folyamán azonban az izgalmas programok, a finomabbnál finomabb ételek és italok vették át a terepet.

A biogyártó ipar átállása az egyszer használatos berendezésekre

A biológia és a személyre szabott orvoslás fejlődésével a biogyógyszeripar a nagyüzemi gyártási folyamatoktól az egyszer használatos gyártási stílus felé mozdul el. A gyártók egyre inkább felismerik az rugalmasság előnyeit, és alkalmaznak egyszer használatos technológiákat az új termékek és tételek gyors és hatékony előállítása érdekében. Az egyszer használatos technológiák eldobható, biofeldolgozásra alkalmas berendezéseket használnak a hagyományos rozsdamentes acél helyett. A tételek közötti időigényes clean-in-place (CIP) és steam-in-place (SIP) folyamatok kiiktatásával az egyszer használatos technológiák csökkentik a munkaerő, az anyag- és a közüzemi költségeket, és felgyorsítják a termék piacra kerülését.

Az Emerson új alumínium szűrőszabályozói javítják a folyamatok hatékonyságát és egyszerűsítik az ellátási láncokat

A legnagyobb áramlási sebesség kezelésére képes ASCO 641/642/643 alumínium szűrőszabályozók lehetővé teszik a gyártók számára, hogy egy forrásból komplett szelepvezérlési megoldásokat kapjanak.

Nagy fényerővel és sebességgel mér az új konfokális vezérlő

Két, kifejezetten sötét vagy durva felületeken végzett mérésekre tervezett konfokális vezérlőt fejlesztett ki a Micro-Epsilon. A confocalDT 2465 és a több csúcspontos 2466 modellek rendkívül magas fényintenzitást és magas mérési sebességet kínálnak akár 30 kHz-ig.

Lehet a vákuum is gazdaságos

Nagyvállalatoknál külön munkacsoportok foglalkoznak a felhasznált energia csökkentését célzó intézkedések megvalósításával kisebb-nagyobb sikerrel. Lehetne mondani, hogy sok kicsi sokra megy, de ipari méretekben sokszor nem is csak kicsit lehet nyerni innovatív megoldásokkal. A sűrített levegős rendszerek esetén is sok megoldandó kérdés van, ahol nem is gondolnánk mekkora megtakarítást érhetnénk el egyszerű megoldások alkalmazásával.

„Born to be Wild”, avagy MTP

Gondot jelent a nagyobb rugalmasság és alkalmazkodóképesség követelménye? Az új modultípus csomag technológiával mindenkor megbízhatóan és rugalmasan reagálhat a követelményekre. Cikkünkből megtudhatja, hogyan.

Algákkal vonják ki a szenet a légkörből

Mikroalgákat vet be a Brilliant Planet a légkörben lévő szén kivonására, a Schneider Eletric által fejlesztett alkalmazás is támogatja a kezdeményezés sikerét. A módszert kikísérletező cég most azon dolgozik, hogy szélesebb körben is elterjedjen a megoldás. A szén-dioxid-megkötési technológiáknak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben van jelentős szerepe.

Folyamatok megjelenítése a zenonnal

Az intuitívan üzemeltethető összetett gépek sok gépgyártó céljai között szerepelnek, már csak a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt is. Az aszeptikus élelmiszeripari csomagolások vezető nemzetközi rendszer- és megoldásszállítójának, az SIG-nek ezt a palackozó gépsorok új kezelési koncepciójával sikerült elérnie. A vállalat a COPA-DATA-val együttműködve újította meg az ember-gép interfészét.

Szakaszos, portábilis, rugalmas AV desztillációs rendszer kifejlesztése különböző folyékony hulladékok hasznosítása céljából

A Petrol Kft. GINOP-2.1.2-8.1.4-16-2017-00185 azonosítószámú támogatási kérelmét a Széchenyi 2020 program keretében megjelent „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” felhívásán támogatásra érdemesnek ítélték, 176,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Siemens-technológiát használ az E.ON új, kisbéri alállomása

Az E.ON Hungária Csoport új, teljesen automatizált alállomást adott át, amelyhez az intelligens kapcsolóberendezéseket a Siemens Zrt. biztosította.

Az Atlas Copco GA VSDs sorozata a valaha volt leghatékonyabb olajbefecskendezéses csavarkompresszor

Változó fordulatszámú kompresszoraink, így az új GA VSDs sorozat is, mind energiafogyasztási, mind környezetvédelmi szempontból megfelelnek a ma sőt a holnap kihívásainak is. A VSDs kompresszor 60 százalékos energiamegtakarításra képes a fix fordulatszámú kompresszorokhoz hasonlítva. Ez a teljesítmény a frekvenciaváltós technológia 1994-es bevezetése óta töretlen lendülettel folytatott kutató-fejlesztő munka eredménye.

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

Országelső állapotfelügyeleti megoldás a SCHOTT Pharma lukácsházi üzemében.

Heidenhain-újdonságok az AMB-n

A fémipart olyan forró témák mozgatják, mint a fenntarthatóság, valamint a rendszerköltségek csökkentése, ami egyre inkább a tulajdonlás teljes költsége (TCO) elemzésének irányába ment el. A Heidenhain a 2022-es AMB kiállításon az erőforrások jobb kihasználását és ezáltal a szerszámgépek költséghatékonyabbá tételét lehetővé tevő megoldásokat mutatott be.

Moduláris gépek hatékonyabb gyártása egykábeles megoldással

Az MA micro automation GmbH célgépépítő vállalat alapelrendezésekből kiindulva, modulok széles választékának felhasználásával egyedi igényeket kielégítő orvostechnikai rendszereket tervez. Ehhez nemcsak az alapvető feladatok minden szintjén következetesen modularizált rendszerkoncepció szükséges, hanem rugalmasan kialakítható vezérléstechnika és rendszerkábelezés is. A felsoroltakat támogatják a Beckhoff megoldásai: a PC-alapú vezérlés, az egykábeles technológia (OCT) és az EtherCAT P busz, melyek révén lényegesen hatékonyabbá tehető a gyártás.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek