Folyamatszelepek automatizálása

Gondoskodás és együttműködés

2021. július 01., csütörtök, 06:00

Címkék: autóipar autóipari beszállító automatizálás Festo fluidtechnika folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés szelep szeleprendszer

A gyártás hússzoros növelése volt a horvát autókozmetikai cég, az Alfa Car célja. Ennek elérése érdekében az új gyártóüzemben elhelyezett teljes termelési ciklust automatizálták. A Festo komplett megoldást szállított több mint 200 folyamatszelephez, beleértve a projektmenedzsmentet is.

Számos különböző terméket, köztük vizet, alkoholt, glicerint, felületaktív anyagokat, olaj- és ecetsavat, nátrium-hidroxidot és kálium-hidroxidot tárolnak, szállítanak, kevernek és palackoznak kozmetikai termékek gyártásához. Ehhez összetett folyamatautomatizálási megoldások szükségesek.

Kompakt kivitel a vezérlőszekrényben: a VTUG szelepterminál PROFINET buszcsatlakozással vezérli a folyamatszelepeket

A horvát autókozmetikai cég, az Alfa Car nagy lépést tett a jövő felé: egy új gyártóüzem építése során a teljes gyártási ciklust automatizálta a nyersanyagoktól a késztermékek palackozósoráig. Az egyik fókuszpont a folyamatszelepek zökkenőmentes automatizálása volt.

Számos különböző anyagot tárolnak, szállítanak, kevernek és palackoznak a gyártási rendszerben

Személyre szabott teljes körű megoldás

A feladat megoldása érdekében a vállalat együttműködött az Arp Lučko rendszerintegrátorral és a Festo-val. A Festo szerepe a folyamatszelepek automatizálásának kezelése. Annak érdekében, hogy az új rendszerbe való gyors integrálódást, valamint a jövőbeli gyártási folyamat maximális megbízhatóságát biztosítsák, személyre szabott komplett megoldásokat alkalmaztak, amelyek a folyamatszelep-egységektől a szelepterminálokig a teljes termékskálát lefedik. A szükséges alkatrészek kiválasztásakor különös figyelmet kellett fordítani a robbanásveszélyes környezetre.

A megbízhatóság számít

Az optimális folyamatautomatizálás szempontjából meghatározó volt a nagyszámú különböző automatizált gömbcsap és az új üzem magasabb szintű vezérlőrendszere közötti kommunikáció. Ezt a követelményt elégíti ki a hat darab, PROFINET buszcsatlakozással ellátott VTUG szelepterminálból álló megbízható megoldás.

Automatikus folyamatszelepek garantálják az anyagok megbízható elosztását a különböző folyamatlépések során

Különböző gyártók több mint 200 gömbcsapja teljesen automatizálható ilyen módon. Az új gömbcsapos rendszer tervezésekor és telepítésekor egyetlen forrásra támaszkodtak, ami mind az Alfa Cart, mind pedig az Arp Lučkót tehermentesítette. A projektmenedzsment során a Festo széleskörűen koordinálta a különböző folyamatszelep- beszállítókat, ezzel is elősegítette a projektet.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek