Az automatizálás Fantasztikus Négyese

„Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” Albert Einstein

2022. június 17., péntek, 06:00

Címkék: Antra ID autóipar autóipari beszállító automatizálás CEAH intralogisztika Közép-európai Automatizálási Holding raktári automatizálás

A technológia nem ismer határokat. Ez a megállapítás nem csak átvitt értelemben igaz: az automatizálás térhódítása előtt már a fizikai határok is leomlottak. A Közép-európai Automatizálási Holding (CEAH) életre hívásával a magyar ügyfelek számára is elérhető lett a nemzetközi automatizálási szakértelem és a tagcégek egyesített tudása.

Közép-európai Automatizálási Holding – automatizálás határokon túl

Az Oriens Investment Management (Oriens) által létrehozott Közép-európai Automatizálási Holding (CEAH) az ipari automatizálás területén épít ki vezető pozíciót. A CEAH-ban a saját szektorukban elismert és piacvezető cégek alkotnak egymást kiegészítő szervezetet, komplex és teljes megoldásokkal, szolgáltatásokkal és képességekkel – a gépgyártástól és a mérnöki szolgáltatásoktól kezdve a gyártási rendelkezésre álláson át a folyamatautomatizálási, logisztikai megoldásokig. A CEAH kompetenciája egy projekt életciklusának minden szakaszára kiterjed a kiinduló ötlettől a tervezésen át a folyamatos működés biztosításáig.

A holding szervezet az ipari automatizálás minden kritikus területére a kategóriájukban legjobb megoldásokat kínálja. Teljes mértékben kihasználja a tagvállalatok közötti szinergiákat, és a szakértők, az erőforrások, a tapasztalat, valamint a létfontosságú kapacitás bevonásával minden igényt és kihívást képes kezelni. A CEAH szakterületei:

 • Ipari automatizálás

Célgépek, gyártósorok és robotizált munkaállomások tervezése és gyártása, beleértve a programozást és a szoftveroptimalizálást.

 • Intralogisztikai folyamatok

Az intralogisztika automatizálása a testreszabott nyomon követési folyamatok tervezésén, fejlesztésén, megvalósításán és támogatásán alapul.

 • Mérnöki szolgáltatások

Programozás, modernizálási projektek és stratégiai tanácsadás a termelés és a karbantartás optimalizálása érdekében.

A CEAH ernyője alá jelenleg a cseh Automa CZ s.r.o., valamint a magyar Antra ID Kft. és Auware Engineering Kft. tartoznak. A holding folyamatos növekedésben van, keresi az automatizálás területén kiemelkedő tevékenységet folytató cégeket, amelyek majd a CEAH tagvállalataként folytathatják működésüket.

www.ceah.eu

 

Antra ID – megoldások az intralogisztikai folyamatokra

A mai felgyorsult világunkban digitalizált, papírmentes lean folyamatokra, az áruk, eszközök lekövethetőségére még nagyobb szükség van, mint valaha. A teljes ellátási láncot lefedő egyedi logisztikai megoldások lehetővé teszik, hogy az áruk, alapanyagok, félkész és késztermékek teljes mértékben nyomon követhetővé váljanak.

Az Antra ID Kft. több mint 30 év tapasztalattal rendelkezik az automatikus azonosítás (Auto-ID), nyomon követés és az intralogisztikai automatizálás terén a magyar piacon, jelentős nemzetközi eléréssel. Professzionális rendszerintegrátorként az Antra ID saját fejlesztésű adatgyűjtő szoftver platformjának (MDC) segítségével szolgáltatások és megoldások átfogó portfólióját (CASC-AID) kínálja az intralogisztikai automatizáláshoz, a testreszabott rendszerintegrációhoz és a bevezetett rendszerek (hardver és szoftver) karbantartásához különböző iparágakban (autóipar, FMCG, gyógyszeripar, szállítmányozás, papíripar, 3PL stb.). Az Antra ID a megoldás az intralogisztikai folyamatokban észlelt problémákra:

 • Targoncák és körös kocsik (milkrun) alacsony kihasználtsága;
 • Teljes eszközhatékonyság (OEE) átláthatóságának hiánya;
 • Hiányzó átjárhatóság az AGV-k és a szállító járművek között;
 • A szállítási igények alacsony digitalizáltsága;
 • A raktár és üzemi készlet tárhelyigényei;
 • Termék, lokációazonosító… címkék utánpótlása;
 • Manuális leltárfolyamatok;
 • Hiányzó valós idejű adatok az anyagok, eszközök helyzetéről;
 • Hiányzó visszaigazolás hibás betárolás / kitárolás esetén;
 • Túl sok manuális folyamat anyagkönyveléskor;
 • Valós idejű információ hiánya az árukészlet-utánpótlás folyamatában;
 • Környezetérzékeny anyagok kezelése stb.

www.antra.hu

Automa CZ – ahol a projekt nem ér véget a gép leszállításával

A célgépeket, gyártósorokat és robotizált munkaállomásokat tervező és építő 30 éves Automa CZ s.r.o. a világhírű cseh automatizálástechnika egyik éllovas cége. Már a projekt kezdeti szakaszában olyan megoldási koncepciót dolgoz ki, amely átfogóan fedi le az összes funkcionális, teljesítménybeli és biztonsági igényt és követelményt. A projekt nem ér véget a gép leszállításával, a cég garanciális és garancián túli támogatást ad, alkatrészszállítást végez és módosításokat is vállal. A tevékenység szerves részét képezik a MES-rendszerek, a programozás, a szoftverek módosítása, optimalizálása, valamint a gépek és gépsorok szintjén történő integráció. Ügyfélköre a multinacionális cégektől a kis- és középvállalatokig terjed az autó-, elektronikai, élelmiszeripar stb. területéről.

www.automacz.cz

 

 

Auware Engineering – átfogó autóipari automatizálás

Az Auware Engineering Kft. egy Ipar 4.0 projektekre és ipari automatizálásra összpontosító gyártó cég, komoly tapasztalattal a tervezésben, a programozásban, a modernizálásban, valamint a stratégiai tanácsadásban a gyártás, a karbantartás és a szabványosítás terén.

A képzett szakemberekből álló csapat elsősorban az autóipar számára dolgozik Európa-szerte olyan magas szintű szakértelmet igénylő területeken, mint például az ipari vezérlések, az egyéni célorientált szoftverek fejlesztése, a mesterséges intelligencia alkalmazása, valamint a speciális célú automatizált gépek vagy robotcellák tervezése, gyártása és üzembe helyezése.

Főbb tevékenységek:

 • PLC-k, HMI-k, ipari PC-k programozása;
 • Robotprogramozás és -karbantartás;
 • Egyedi célgépek tervezése, gyártása;
 • Szervorendszerek telepítése;
 • Gyártásifolyamat-optimalizálás;
 • Gyártócellák felújítása, a vezérlés cseréje;
 • Energiamenedzsment.

Legyen szó egyszerűbb összeszerelő állomásról vagy akár komolyabb szaktudást igénylő többrobotos automata celláról, az Auware Engineering Kft. a tervezési-gyártási folyamattól kezdve az összeszerelésen és telepítésen át a garanciális szerviztevékenységig teljes körű szolgáltatást nyújt, ezenkívül régebbi rendszerek, vezérlések cseréjét is elvégzi. A projekteket, a gépeket és a gyártócellákat a teljes életciklus alatt végigkíséri, a berendezésben felhasznált komponensek helyes kezelését, használatát és karbantartását pedig oktatja is.

www.auware.hu

A koronavírus-járvány jelentősen felgyorsította a termelés hatékonyságára, valamint a szállítási kapacitások működőképességének fenntartására vonatkozó igényeket. Az automatizálás már nem lehetőség, hanem szükségszerűség. Hívja segítségül az automatizálás Fantasztikus Négyesét és egyetlen hívására egy nemzetközi szakértői gárda mozdul meg!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek