HAJTÁSTECHNIKA

Automating the World: miért jó, ha automatizáljuk a világot?

Engem viszont az érdekelt, hogy miért lehet a szkeptikus fogadtatás ellenére előnyös a gyártó vállalatok számára, ha egyre komplexebb folyamatokat és komplett ökoszisztémákat építünk ki az új technológiák felhasználásával. Például a termelés automatizálására.

Új FAULHABER IEP3 inkrementális enkóder

Lenyűgöző pontosság a legújabb chiptechnológia révén.

A közepes teljesítménytartomány új családtagja

Az új mozgásvezérlő ideális berendezésgyártásba és az orvostechnikai alkalmazásokba való integrálásra. 36 V és 3 A (csúcsáram 9 A) paramétereivel kb. 100 W teljesítményig fedi le a teljesítménytartományt, enkóderrel rendelkező DC-motorokhoz, kefenélküli hajtásokhoz és lineáris motorokhoz alkalmas.

Megyünk a Marsra?

A milliárdos árbevételű magyar vállalkozást, az RWH-t a két tulajdonos, Harmath Gábor és Farkasvölgyi Antal szakmaszeretete röpíti egyre feljebb. Antal a Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjátadóján adott elő közel 350 szakembernek, amelyben semmi reklám nem volt: a lineáris technológia evolúciójáról beszélt. Én közben azon tűnődtem, hogy van ez a két kiváló szakember, és hogy építettek egy életművet, amelyről ők maguk azt gondolják, hogy semmi különös, pedig páratlan. Gyakorlatilag két ember csendes kooperációjában egy olyan vállalat jött létre, amit a kívülálló csodálattal néz. Antallal beszélgettem.

Az AGV és az AMR egyre összetettebbé válik

Markus Fenn és dr. Stefan May professzor lehetővé szerették volna tenni, hogy az iparág gyors és költséghatékony fejlesztések révén lépést tartson a trendekkel. Ezért kifejlesztettek egy Eduard nevű oktatási és prototípuskészítési platformot, amely alkalmas lehet az aktuális trendek leképezésére.

Mikromotorok mint az intralogisztika hajtóereje

Az intralogisztikában megfelelő szállítási struktúrák az előfeltételei minden iparágban annak, hogy a jövőben képesek legyenek ellenállni az egyre növekvő nyomásnak. Ennek alapja az átfogó automatizálás, ami elképzelhetetlen lenne erőteljes mikromotorok sokasága nélkül.

Azt hinnéd, ahhoz, hogy jó szakember legyél, a szaktudásba kell a legtöbbet fektetni...

Danival a Magyar Ipari Célgép Nagydíj szervezése hozott össze minket. Ő volt talán szponzori oldalon a leglelkesebb mérnök a Nagydíj három évének története alatt: mosolyog, barátkozik, és a színpadon mindenkit lehengerel az előadásával. A Nagydíj kapcsán kiírt játékban, a közösségi felületeken a legtöbb aktivitást érte el, amin nem lepődtünk meg, így ígéretemhez hűen – merthogy ez lett a jutalma – most bemutatom őt nektek.

Ultrasima mozgástechnológia az NSK lineáris vezetékekhez

Az NSK új ultrasima mozgástechnológiája – amit a cég népszerű, általános célú NH/NS sorozatú lineáris vezetékeihez fejlesztettek ki – a világ első ilyen típusú kialakítása. A rugalmas gördülő elemek használatának köszönhetően a szabadalmaztatott technológia rendkívül konzisztens dinamikus súrlódási profilt eredményez, ami ideális a nagy pontosságú ellenőrző- és mérőberendezésekhez.

Ingyenes hajtástechnikai webináriumok

Hajtástechnikai webináriumaival, amelyek körülbelül egy órát tartanak, a FAULHABER lehetőséget biztosít ismeretszerzésének felgyorsítására anélkül, hogy túl sok időt és erőfeszítést kellene erre áldoznia. A kihagyott webináriumok mostantól kezdve bármikor online elérhetők. Ehhez egyszeri regisztráció szükséges, amely egy teljes évig érvényes.

Kamerák a kapus mögött, és ugrás a sztratoszférába

Ilyen felvételeket csak úgy lehet készíteni, ha a kamera egészen közelről veszi a történéseket anélkül, hogy bezavarna. Több nagy tornán, és az olimpiákon is a wiesbadeni székhelyű specialista, az LMP Lux Media Plan miniatűr készülékeit használják, melyek akár egy sarokjelző zászlóba is beépíthetők. Ezekben a rekesz és a fókusz beállításához a FAULHABER meghajtóegységeit használják.

Energiahatékonyság: ütött az óra a vállalatoknak

Az emelkedő energiaárak és a CO2-kibocsátás csökkentésének követelménye miatt a vállalatok egyre inkább a fenntartható megoldásokat keresik. A kenőanyagokat ilyenkor gyakran figyelmen kívül hagyják.

Az intralogisztikában a sebesség a lényeg

A versenyképes intralogisztika átfogó automatizálást igényel, ami mikromotorok nélkül elképzelhetetlen. A FAULHABER hajtásrendszerek igazolják teljesítőképességüket a válogatás, a szállítás és a robotikai megoldások területén is.

That’s all, Folks!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Nisl tincidunt eget nullam non. Quis hendrerit dolor magna eget est lorem ipsum dolor sit. Volutpat odio facilisis mauris sit amet massa. Commodo odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique. Mi eget mauris pharetra et. Non tellus orci ac auctor augue. Elit at imperdiet dui accumsan sit. Ornare arcu dui vivamus arcu felis. Egestas integer eget aliquet nibh praesent. In hac habitasse platea dictumst quisque sagittis purus. Pulvinar elementum integer enim neque volutpat ac.

CSODÁLATOS színválaszték

A műanyagnak számos előnye van. Az egyik, hogy bármilyen színnel átitatható. Legyen szó halvány tojáshéjról, nemes királykékről vagy rikító narancsról – a műanyag alkatrészek sokszínűségének nincs határa. A színezési folyamat akár „a legutolsó pillanatban”, közvetlenül a tényleges fröccsöntés előtt is megtörténhet. A HNP Mikrosysteme colorDoS adagolórendszerével rekordidő alatt lehet váltani a színek között. A folyékony színezőanyag mikroliter pontosságú adagolásában kulcsszerepet játszik a FAULHABER hajtásrendszer.

2023 fő irányai: gazdaságosság, biztonság, energiamegtakarítás

Ha ez a hármas vezérel téged is 2023-ban, és ipari gépeket üzemeltetsz vagy gyártasz, elég izgalmas témát hoztam neked: arra világítok rá, hogy milyen mértékben tudja támogatni a céljaidat egy jó frekvenciaváltó és egy hajtástechnikai szakértő ezen a 3 területen.

Minimálisan invazív csatornarekonstrukció

Mint bármilyen infrastruktúra, a csatornarendszerek is rendszeres karbantartást igényelnek. A föld alatt húzódó, kis átmérőjű csövek azonban sokszor nehezen hozzáférhetők.

Az pont elég, ha az ipari gépeddel úgy bánsz, mint az autóddal

Tulajdonképpen ez az a cikk, amit, ha minden jól menne, és a dolgok úgy működnének, ahogy kell, sosem kellett volna megírnom. Bólogatni fogsz, és azt mondod majd, hogy ezt mindenki tudja, mindenki csinálja, de tévedsz. Sajnos meg kell írnom, mert mindenki csinálja, de nem jól, vagy leginkább sehogy – nagy tisztelet a kivételnek.

Schneider Electric megoldásokkal jobban pörögnek a motorok

Jelentős mértékben csökkenő állásidő, a nem tervezett leállások után lényegesen gyorsabb újraindulás, alacsonyabb tervezési költségek – többek között ezekkel az előnyökkel jár, ha egy vállalat átfogó megközelítést alkalmaz a villanymotorok menedzselése során. A Schneider Electric megoldásai a stabil energiaellátástól a rendszerintegráción keresztül a teljes eszközmenedzsmentig biztosítják a hatékonyabb üzemeltetést, amely azon túl, hogy kevesebb kiadást jelent, a fenntarthatósági célok megvalósítását is támogatja.

Kompakt méret, nagy teljesítmény

A kisebb változatok, vagyis a 06L, a 08L vagy a 10L ideálisak az egészségügy, a laboratóriumi automatizálás, az optika és a fotonika vagy az űrkutatás területére. A nagyobb, 22L és 32L változatokat – melyekben a legújabb GPT hajtómű-technológia található – az ipari automatizálás, valamint szintén az optika és a fotonika területére fejlesztették ki. A FAULHABER lineáris működtetőinek vadonatúj L-termékcsaládja tehát sokféle egyenáramú motorral, négy- vagy kétpólusú, kefe nélküli motorral és léptetőmotorral kombinálható, és a FAULHABER motorok különböző termékváltozataira jellemző nyomaték- és fordulatszám-tartományok lehető legjobb kihasználására optimalizálták őket.

Gépekben látjuk a jövőt

Keressük 2023 célgépeit – a Nagydíj, ahol a legkisebb is lehet a legnagyobb

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek