Motovario Összeszerelő Központ nyílt Jászberényben

Fogaskerekes hajtóművek miatt stresszel?

2017. április 03., hétfő, 06:00

Címkék: állás állásajánlat Chemplex elektomos hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtómű Jászberény Motovario összeszerelés

Február 10-én hajtómű-összeszerelési bemutatóval egybekötött fogadás során mutatta be a Chemplex Kft. az új fejlesztését; a szerelőgépet, amellyel mostantól a csúcskategóriás Motovario hajtóművek hazai összeszerelését végzi.

A Motovario neve világszerte jól ismert mindazok számára, akik magas minőségű hajtóművekkel dolgoznak. A kék hajtóművek, a legjobb európai gyártóktól megszokott módon, jól és hosszú távon végzik a munkájukat, ráadásul szépek, ezért elegáns kiegészítői a meghajtott gépnek.

„Azzal, hogy a kedvelt hajtóműsorozatot helyben szereljük össze, a magyarországi megrendelők számos előnyre tesznek szert. Az eddigi szállítási idő törtrésze alatt végezhetik el a hajtómű cseréjét, S. O. S. helyzet esetén a gyártás akár azonnal elkezdhető, és személyesen is jöhet érte a megrendelő – jelentette ki Kiss László, a Chemplex hajtástechnikai üzletágának vezetője. – Nem kell többé kompromisszumos megoldásokba beleállni csupán azért, mert azok érhetőek el rövid időn belül. A Motovario hajtóművek csereszabatosak az ismert gyártók termékeivel, ezért azonnal beépíthetők egy meghibásodott hajtómű helyére.”

A szerelőgép bemutatója során elhangzott, hogy a Chemplex hajtómű összeszerelő központja a legtöbb műszaki elvárásra fel van készülve; alumínium- és öntöttvas házas kivitelekkel és speciális környezeti igénybevételnek megfelelő hajtóművekkel is rendelkezik. Mivel az alkatrészek adottak, a hajtóművek javítása is felgyorsul, mert az is helyben történik.

A Chemplex stabil beszállítói pozíciót vívott ki magának több nagyvállalatnál. A legutóbb megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a csapat készen áll újabb partneri együttműködések kialakítására. „A megrendelőinkkel hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatokat igyekszünk fenntartani” – mondja el Kiss László.

A szerelőgép

A hajtómű-összeszerelő központ felé vezető út

Azzal, hogy a Motovario a Chemplex szakembereire bízta a kúpkerekes, homlokkerekes és lapos hajtóművek készre gyártását, a két vállalat még szorosabbra fűzte a majdnem 15 éve tartó üzleti kapcsolatát. A Motovario Assembly Centre (MAC) minősítést néhány üzem birtokolja az egész világon.

Kiss László elmondta, hogy a hajtóművek összeszereléséhez szükséges szakmai felkészülést több mint egyéves tanulási időszak előzte meg, amely során a cég teljes szakembergárdája számos alkalommal a Motovario székhelyén képezte magát. Az első bemutatódarabok összeszerelése után a Chemplex kiváló minősítést kapott a Motovario minőségi ellenőreitől, akik azt is elmondták, hogy a Chemplex az első olyan MAC-üzem, ahol nem volt szükség utólagos pontosításra, minden teszt nagyon jól sikerült.

A szükséges eszközök, a technológia beszerzése a Széchenyi 2020 alap 50%-os támogatásával valósult meg. A beruházás eredményeként új gépekkel bővült a Chemplex gépparkja, a fejlesztés új munkahelyek teremtésére is lehetőséget ad.

www.chemplex.hu


 

A Chemplex összeszerelő központjában homlokkerekes, kúpkerekes és laposhajtások készülnek

Motovario homlokkerekes hajtóművek – H0 és HA sorozat

A homlokkerekes hajtás általánosságban az egyik legjobb hatásfokú hajtómű típus (93-97%). A termékskála széles: a 20-90 mm tengelyátmérő és a max. 8 000 Nm-ig terjedő nyomaték spektrum sok ipari feladatot kiszolgál. Kiválóan állja a lökésszerű igénybevételt ezért pl. lemezollók, prések, centrifugák, serleges felhordók, forgóasztalok, rázódobok, aprítógépek működtetésére kifejezetten javasolt a használata. Az öntöttvas kivitel különösen zord üzemi körülmények között és nagy radiális terhelést jelentő alkalmazásoknál is nagyon megbízható. Az alumíniumházas változat a kerekített házkialakításnak köszönhetően oda is könnyen beépíthető, ahol szűkös a beépítési környezet. Elsősorban ventilátorok, kis terhelésű szállítószalagok, töltőgépek, kisméretű keverők, vezérlőegységek működtetése kapcsán találkozhatunk velük.

Motovario kúpkerekes hajtóművek – B sorozat

A kúpkerekes hajtóműcsalád tagjai nagyüzemi és nehézipari felhasználásra egyaránt alkalmasak, hiszen a 13 000 Nm felső nyomatékhatár rendkívüli terhelhetőséget eredményez. Kúpkerekes hajtóműveket leggyakrabban csévélő berendezések, teherliftek, daru haladó hajtások, keverőberendezések, kalapácsos törők működtetése esetén láthatunk. Kiváló a nyomaték/súly viszonyuk és fontos szempont, hogy karbantartási igényük minimális. 100 mm-ig elérhető tengelyátmérővel, akár 125 kW-ig terhelhetők.

Motovario lapos (felfűzhető) – S sorozat tulajdonságai

A lapos (felfűzhető) homlokkerekes hajtóművek robusztus, öntöttvas kivitelben készülnek. A laposhajtás legjellemzőbb alkalmazási területei: sóder/kavicsbányák szállítószalagjai, mezőgazdasági szállítócsigák és serleges felhordók, vegyipari keverőgépek, daru haladó hajtások, csévélő berendezések meghajtása. A Chemplex palettáján 95 kW-ig és egészen 90 mm-es tengelyátmérőig elérhetők.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek