Neked a piac mondja meg, hogy ki vagy?

2021. április 19., hétfő, 06:00

Címkék: célgépek Chemplex díj gépgyártás hajtástechnika Magyar Ipari Célgép Nagydíj verseny

Örülök, ha az egyik szemöldököd feljebb ugrott a kérdésemre! Hiszen te gépgyártóként pontosan tudod, hogy mire vagy képes, és nemhogy a piac diktál neked, hanem te válogatod meg a piacodat.

Tökéletes a reakciód, pontosan így gondolom: ne várjunk külső csodákra, hanem mi, mérnökök menjünk elébe a dolgoknak, és járjunk el úgy, hogy azok rendesen haladjanak. Ha a piac figyelmét kell felkeltenünk, akkor tegyük azt!

Gépészmérnökök a gépészmérnökökért

Erre kiváló alkalom a Magyar Ipari Célgép Nagydíj. Az első olyan célgépépítőknek kiírt verseny, amelyet gépészmérnökök kezdeményeztek: a Chemplex tulajdonosai és a Gépipari Tudományos Egyesület. A számos szakmai, komoly ismertséggel rendelkező támogató mellett a versenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is felkarolta.

A verseny célja, hogy bemutassuk, hogy valamennyi termelési terület, valamennyi üzem legfontosabb elemei a célgépek. Sem az autógyártás, sem az élelmiszergyártás vagy akár a gyógyszergyártás sem létezhet az egyes speciális fázisokat ellátó célgépek nélkül. 

A nevezéssel kiváló lehetőség nyílik arra, hogy az alkotásodat, a legjobb célgépedet vagy a legjobb célgéped tervét bemutasd, ismerkedj, kapcsolatokat építs, és nem utolsósorban rád találjanak a piaci lehetőségek.

A közönség szavazatainak a bevonásával széles körben felhívjuk a figyelmet a pályaművedre, ezáltal rád. Te most egy dologra koncentrálj: válaszd ki a legprofibb, legjobb célgéped, és abba fektess azzal, hogy benevezed a versenybe! És akkor meglátod, hogy a piac azt fogja mondani neked, amit hallani akarsz!

Így vagy úgy, de az ne legyen, hogy hagyod magad sodródni

Jóllehet, hogy neked van megrendelésed bőven, látsz előre legalább 6 hónapot, de az is lehet, hogy pontosan tudod, hogy Q3-ban és Q4-ben mit fogsz csinálni.

De mit tehetsz akkor, ha te már most érzed, hogy kevesebb a munka, a te ügyfeleid várnak, neked azonban biztosítanod kell a céged fennmaradását, ennek érdekében újabb megrendeléseket kell behoznod?

Bízhatsz abban, hogy a megrendelőid helyzete stabilizálódik, a világ rendje helyreáll, és megérkeznek a szektorok gazdasági mentőcsomagjai, ezekkel együtt megnő az érdeklődés a munkáid iránt.

Vagy lehetsz proaktív túlélő, és azt mondod, hogy a bizalom fontos, de addig is cselekvő üzemmódra kapcsolsz. Elvállalod azokat a munkákat, amelyek rád találnak, és mellettük keresed a következő fogódzót: építed a hírneved, bemutatod a jó teljesítésed, kapcsolatokat kutatsz fel, azaz közben tervezed a jövődet, és cselekszel annak érdekében, hogy egyre magasabb minőségű megrendeléseket szerezz meg, vagy nagyobb volument gyárthass. Járj nyitott szemmel, és ne menj el a lehetőségek mellett!

A verseny nevezési határideje 2021. április 21.

gepedvanhozza.hu

Kiss László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek