MÉRÉSTECHNIKA

Minden szinten szinte minden

A Renishaw neve a magyar fémiparban szinte egybeforrt a munkadarab-bemérővel, de a cég teljes portfóliója a szerszámgép diagnosztikájától, a gyártásra való előkészítéstől kezdve a gyártás közbeni méretellenőrzésen és beavatkozáson át a munkadarab teljes visszaméréséig és a vonatkozó dokumentáció elkészítéséig terjed.

Új Baumer fénysorompó: nagy teljesítményű és költséghatékony

A szenzorspecialista Baumer új optikai érzékelőcsaládot mutatott be a kompakt fénysorompók és fotoelektromos közelítéskapcsolók standard osztályában. A kivételesen költséghatékony, nagy teljesítményű és helytakarékos O330 család a megbízható tárgyfelismerés érdekében megnövelt teljesítménytartalékkal, valamint olyan extra, okos funkciókkal rendelkezik, mint például a 3D-s gépészeti CAD-adatok integrált fénynyalábbal.

Könnyű észlelés

Új, nagy teljesítményű képfeldolgozó eszközöket mutatott be a Leuze. A Simple Vision sorozat érzékelőit rugalmas használhatóság és könnyű kezelhetőség jellemzi. A kompakt eszközök ugyanolyan könnyen használhatók, mint az optoelektronikus érzékelők, de majdnem olyan nagy teljesítményűek, mint a kamerarendszerek. Az új IVS 108 szenzor tárgyak jelenlétének észlelésére alkalmas. Az IVS 1048i / DCR 1048i sorozatú készülékek emellett számlálási és mérési feladatokat is végeznek, vagy kódokat olvasnak be.

Digitális nyomásmérők hidrogénalkalmazásokhoz

Hosszú élettartamuk és nagy pontosságuk révén a KELLER LEO-Record-H2 nyomásmérő és annak gyújtószikramentes ATEX megfelelője, a LEO-Record-Ei-H2 termékcsalád megbízható megoldást nyújt minden hidrogénalkalmazáshoz.

Érzékelőrendszer folyadékok precíz zavarosságméréséhez

A Micro-Epsilon intelligens és precíz CFO100 colorSENSOR érzékelői nagy szín- és ismétlési pontosság mellett végzik a folyadékok zavarosságméréseit. A textilfestési folyamat során például folyamatosan detektálják a víz színét, amiből a jelen lévő színkoncentrációra következtethetünk.

A kézi mérés már a múlté!

A világszerte ismert svájci MOTOREX AG továbbra is egy független, családi tulajdonban lévő vállalat. „Legyen szó mérnökökről, vegyészekről, technikusokról, értékesítőcsapatról, ügyfélszolgálati munkatársakról vagy marketingszakemberekről: ügyfeleink és igényeik mindig szívügyünk – büszkélkedett Böröcz Tibor, a MOTOREX magyarországi kizárólagos forgalmazójának számító SWISSCOOL Kft. ügyvezetője. – Ha a MOTOREX-től vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy széles választékunkban a kenéstechnika minden alkalmazásához megtalálod a tökéletes terméket.”

Mindig megbízható dőlésértékek

Az IMU F99 dőlésérzékelő stabil dőlésértékeket biztosít mobil használatra szánt építőipari gépeken vagy robotokon. A gyorsulásokat az Az integrált giroszkóp kompenzálja, pontos dőlésmérést lehetővé téve. Az IMU F99 szenzor ezáltal lényegesen jobb választásnak bizonyul, mint a hagyományos statikus dőlésérzékelők.

Pontos mérések és minőség, amire számíthatsz

Minden elektronikai műhely vagy bármely kutatási és fejlesztési laboratórium működésének alapját a megfelelő tesztelő- és mérőberendezések képezik. A multiméterek, oszcilloszkópok és az egyéb speciális berendezések lehetővé teszik a szakképzett technikusok számára, hogy mindenféle mérést és vizsgálatot elvégezhessenek a vizsgált berendezésen. Az elektromos mérésekre szolgáló professzionális mérőberendezések minden elektronikai gyártásra orientált vállalat számára is nélkülözhetetlen felszerelésnek számítanak. A vizsgáló- és mérőberendezések jellegzetes tulajdonságai kell hogy legyenek: a tartósság, a minőség, a mérések reprodukálhatósága és a pontosság.

X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben

Nagy teljesítményű érzékelő technológia és kiértékelő egység SIL 3 és PL e biztonságintegritási szinten.

Nagy teljesítményű ipari számítógépegység 3D érzékelőkhöz

A Micro-Epsilon 3D szenzorportfóliójához immár egy nagy teljesítményű számítógépegység is elérhető az Industrial Performance Unit (IPU) formájában. A rendszer egy nagy teljesítményű ipari vezérlőből és a 3DInspect kiértékelő szoftverből áll, a 3D adatok automatizált kiértékelését lehetővé téve.

Az induktív szkennelés következő generációja

A HEIDENHAIN által bemutatott ECI 1122 és EQI 1134 abszolút forgójeladók az induktív letapogatás következő generációját testesítik meg. A nagy teljesítményű automatizáláshoz tervezett új jeladókat alacsony zajszint, alacsony sebességű hullámzás és átfogó működési adatgyűjtés jellemzi. EnDat 3 interfészüknek köszönhetően a jeladók HMC 2 egykábeles megoldással is csatlakoztathatók.

A mérés a lényeg

Akár 15-20 százalékkal csökkenthető energiafelhasználás, megfelelő információk az adatvezérelt döntésekhez, javuló energiabiztonság – néhány előny azok közül, amelyeket az okos fogyasztásmérő eszközök, illetve az ezekből nyert információk feldolgozását végző rendszerek alkalmazása kínál a vállalkozások számára. A Schneider Electric idén ősszel azt a célt tűzte ki, hogy a kisebb, 15-30 mérőt igénylő cégeknek is lehetőséget biztosítson a takarékosabb működésre történő átálláshoz.

F-Senso 2: Univerzális szorítóerő-mérő készülék a Röhm kínálatában

A befogástechnikával foglalkozó német RÖHM GmbH sikerrel mutatta be az AMB Stuttgart és IMTS Chicago szakmai kiállításokon új kialakítású moduláris rendszerét, ami a korábbi tokmányszorítóerő-mérő és az orsóbehúzóerő-mérő készülékeit váltja fel. Az új készülék a gyártásban és laborkörülmények között is megállja a helyét.

Gyors, pontos és átfogó hang- és akusztikai tesztelés

A Farnell kínálatában elérhető NI audio- és akusztikai tesztmegoldások lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy egyszerűen, gyorsan és pontosan teszteljék az egyre bonyolultabb audioeszköz készleteket.

Az akkumulátorok hőmérsékletének figyelése kezelés és szállítás közben

Az akkumulátor összeszerelése során a tűzveszély minimalizálása érdekében az akkumulátorokat már beérkezéskor ellenőrzik a termikus rendellenességek szempontjából is. Erre a célra a nagy felbontású thermoIMAGER TIM QVGA hőkamerát használják, ami a hőmérséklet túllépése esetén riasztást indít. Ez lehetővé teszi a hibás akkumulátorcsomagok már a korai szakaszban történő kiszelektálását.

Honeywell alkatrészek ipari alkalmazásokhoz

Az ipari automatizálási rendszerek rendkívül tartós alkatrészeket igényelnek, mivel az olyan tényezők, mint az érzékelők pontossága és élettartama (amelyek néha nem nagyobbak egy SMD chipnél), meghatározzák a teljes távvezetékek és az összetett robottal támogatott rendszerek hatékony működését. Éppen ezért mindig azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy nemzetközileg elismert szolgáltatóktól vásároljanak megoldásokat, mint amilyen például a Honeywell.

Sorozatban mérve

Az induSENSOR DTD indukciós érzékelőt kifejezetten beépített alkalmazásokra optimalizálták a mikrométeres tartományig. A vezérlőt egy robusztus rozsdamentes acél ház védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A DTD mérőeszközt ezenkívül magas hőmérsékleti stabilitás, illetve az ütéseknek és a vibrációnak való ellenálló képesség jellemzi. Mindez még a zord ipari környezetekben is precíz eredményekre vezet.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 5. rész

Az elektromobilitás térhódításával a minőségbiztosítási elvárások is növekednek. Az elektromos autóknál a felületek, körvonalak és a forma közvetlen hatással vannak a jármű zajkeltésére és hatékonyságára, így a rájuk vonatkozó tűrések is szigorúbbak. A hatékonyság növelésében nagy szerepet kapnak a precíziós mérőkészülékek. Sorozatunk ötödik, befejező részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a járműipari technológiák finomodásával együtt változó méréstechnikai megoldásokról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 4. rész

Senki sem jó mindenben és mindig. Ha coach lennék, azt mondanám, sok iparcég koncentráljon inkább az erősségeire és képességeire, ne pedig a hiányosságaira. Egy gyártó cég természetesen a gyártásban a legjobb, de egy megrendelés teljesítése nem merül ki az alkarész legyártásában. A termelés elkerülhetetlen velejárójának számító minőség-ellenőrzés ugyanúgy megrendelhető, mint az alapanyag vagy a szállítás. Sorozatunk negyedik részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a bérmérés tudnivalóiról és folyamatáról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Korlátozott idejű ajánlat a Farnelltől

Az akkumulátorok megbízhatóságát garantáló BT3554 sorozat mellé ingyenesen jár a sokoldalú DT4256 DMM.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek