MÉRÉSTECHNIKA

F-Senso 2: Univerzális szorítóerő-mérő készülék a Röhm kínálatában

A befogástechnikával foglalkozó német RÖHM GmbH sikerrel mutatta be az AMB Stuttgart és IMTS Chicago szakmai kiállításokon új kialakítású moduláris rendszerét, ami a korábbi tokmányszorítóerő-mérő és az orsóbehúzóerő-mérő készülékeit váltja fel. Az új készülék a gyártásban és laborkörülmények között is megállja a helyét.

Gyors, pontos és átfogó hang- és akusztikai tesztelés

A Farnell kínálatában elérhető NI audio- és akusztikai tesztmegoldások lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy egyszerűen, gyorsan és pontosan teszteljék az egyre bonyolultabb audioeszköz készleteket.

Az akkumulátorok hőmérsékletének figyelése kezelés és szállítás közben

Az akkumulátor összeszerelése során a tűzveszély minimalizálása érdekében az akkumulátorokat már beérkezéskor ellenőrzik a termikus rendellenességek szempontjából is. Erre a célra a nagy felbontású thermoIMAGER TIM QVGA hőkamerát használják, ami a hőmérséklet túllépése esetén riasztást indít. Ez lehetővé teszi a hibás akkumulátorcsomagok már a korai szakaszban történő kiszelektálását.

Honeywell alkatrészek ipari alkalmazásokhoz

Az ipari automatizálási rendszerek rendkívül tartós alkatrészeket igényelnek, mivel az olyan tényezők, mint az érzékelők pontossága és élettartama (amelyek néha nem nagyobbak egy SMD chipnél), meghatározzák a teljes távvezetékek és az összetett robottal támogatott rendszerek hatékony működését. Éppen ezért mindig azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy nemzetközileg elismert szolgáltatóktól vásároljanak megoldásokat, mint amilyen például a Honeywell.

Sorozatban mérve

Az induSENSOR DTD indukciós érzékelőt kifejezetten beépített alkalmazásokra optimalizálták a mikrométeres tartományig. A vezérlőt egy robusztus rozsdamentes acél ház védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A DTD mérőeszközt ezenkívül magas hőmérsékleti stabilitás, illetve az ütéseknek és a vibrációnak való ellenálló képesség jellemzi. Mindez még a zord ipari környezetekben is precíz eredményekre vezet.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 5. rész

Az elektromobilitás térhódításával a minőségbiztosítási elvárások is növekednek. Az elektromos autóknál a felületek, körvonalak és a forma közvetlen hatással vannak a jármű zajkeltésére és hatékonyságára, így a rájuk vonatkozó tűrések is szigorúbbak. A hatékonyság növelésében nagy szerepet kapnak a precíziós mérőkészülékek. Sorozatunk ötödik, befejező részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a járműipari technológiák finomodásával együtt változó méréstechnikai megoldásokról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 4. rész

Senki sem jó mindenben és mindig. Ha coach lennék, azt mondanám, sok iparcég koncentráljon inkább az erősségeire és képességeire, ne pedig a hiányosságaira. Egy gyártó cég természetesen a gyártásban a legjobb, de egy megrendelés teljesítése nem merül ki az alkarész legyártásában. A termelés elkerülhetetlen velejárójának számító minőség-ellenőrzés ugyanúgy megrendelhető, mint az alapanyag vagy a szállítás. Sorozatunk negyedik részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a bérmérés tudnivalóiról és folyamatáról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Korlátozott idejű ajánlat a Farnelltől

Az akkumulátorok megbízhatóságát garantáló BT3554 sorozat mellé ingyenesen jár a sokoldalú DT4256 DMM.

A VTI Instruments SMX sorozatú PXIe kapcsolói már raktárról elérhetők a Farnell kínálatában

Az SMX sorozat kiváló jelintegritást és tesztelési megbízhatóságot biztosít hatékony, nagy sűrűségű csomagban.

A Teledyne FLIR bemutatja az infravörös méréssegítő funkcióval ellátott DM286 multimétert, valamint a CM57-2 és CM85-2 lakatfogókat

A multiméter révén a villamos elosztóhálózati szerelők, ipari villanyszerelők és épületvillamossági szerelők, valamint az ipari gépkarbantartók és -szerelők hatékonyan és precízen végezhetik az elektromos rendszerkomponensek hibakeresését és azonosíthatják a fennálló veszélyeket.

50 év történelem, 100 százalék innováció

Aki járatos a méréstechnikában, annak nem kell bemutatni a Renishaw-t. Attól a pillanattól kezdve, hogy a cégalapító Sir David McMurtry 50 évvel ezelőtt kifejlesztett egy kapcsoló típusú mérőtapintót, egészen az 5 tengelyes REVO-2 mérőrendszer megjelenéséig, a Renishaw folyamatosan a méréstechnika úttörői közé tartozott és tartozik.

A Farnell az R&S a könnyű EMI hibakereséshez használt MXO4 sorozatát is raktáron tartja

A Rohde & Schwarz R&S MXO 4 sorozatú oszcilloszkópja számos iparági újdonságot tartalmaz, beleértve a világ leggyorsabb valós idejű frissítési sebességét és a felgyorsult betekintést nyújtó forradalmi ASICS megoldást.

Két új kialakítású érzékelővel bővült az R-Series V útadósorozat

A modern érzékelők olyan Ipar 4.0 (IIoT) funkciókra összpontosítanak, mint a gépfelügyelet, az előrejelző karbantartás, valamint a folyamatoptimalizálás. Az új modellek nagyobb rugalmasság elérését teszik lehetővé az ipari alkalmazásokban.

Sterilizálás a palackozógépeken

A palackozógépek nagy tartályokból töltik meg a palackokat. A dinamikusra tervezett eljárásban rendszerint ugyanannyi folyadékot kell tölteni minden palackba. A gépek többnyire a hét minden napján, a nap 24 órájában működnek folyamatosan. A palackokat szállítószalag-rendszer továbbítja a csapokhoz töltésre. A gép állásidejét minimálisra kell csökkenteni.

1 és 2 tengelyes dőlésérzékelő dinamikus alkalmazásokhoz

A Micro-Epsilon új inertialSENSOR INC5502D dőlésérzékelője zavarmentes szögmérést tesz lehetővé. A szenzor még hirtelen mozgások, ütések és rezgések esetén is pontos eredményeket ad. A nagyon magas jelstabilitást és nagy dinamikát kínáló érzékelőt sorozatgyártáshoz optimalizálták. Még mozgás közben is nagyon pontos mérések végezhetők, ami különösen mozgó gépekben és járművekben, valamint darukban és hajókban előnyös.

UHF RFID olvasóval bővíti a Pepperl+Fuchs az IO-Link portfólióját

Az UHF RFID technológia könnyű meghonosítását lehetővé tevő IUT-F191-IO-V1 hiánypótló a Pepperl+Fuchs portfóliójában.

Innovatív technológia forradalmasítja a 3D mérést

A Pulse Ranging Technology (PRT) és a MEMS technológia kombinációja nagy felbontású 3D pontfelhőket hoz létre.

Az Analog Devices 3 tengelyes digitális gyorsulásmérő már elérhető a Farnell kínálatában

Az új, 3 tengelyes ADXL314 digitális gyorsulásmérőt nagy teljesítményű gyorsulásmérésre tervezték ±200 G-ig. A műszer 13 bites felbontással és a 16 bites kettős komplementer adatformátummal szolgáltat pontos és megbízható adatokat számos interfészen keresztül, beleértve az SPI és I2C digitális interfészt.

Méréstechnika: nem költség, hanem versenyelőny – 3. rész

A hazai feldolgozóiparban jelenleg mintegy 25-30 százalékos a fluktuáció. Általános tapasztalat, hogy az új munkavállalók fele hat hónapon belül már másik munkahelyen dolgozik. A munkaerőhiányból fakadó problémák kezelése a következő évek, évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz. A kihívásra adott egyik válasz a minél magasabb szintű automatizálás. Sorozatunk harmadik részében Csontos Tamás, a Werth Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mohai Tamás műszaki specialista a „gyorsabban és kevesebb emberrel” elv gyakorlati oldaláról beszéltek a TechMonitor olvasóinak.

Problémás helyek biztonságos távolságról való meghatározása

A Teledyne FLIR bemutatja a sűrített levegő szivárgásainak kimutatására szolgáló, továbbfejlesztett érzékenységgel, automatikus szűréssel és automatikus távolságméréssel rendelkező Si124-LD Plus akusztikus kameráját. Ez a fejlett ipari akusztikus kamera megnövelt teljesítményének és hatékonyságának, valamint az egyetlen kézzel való könnyű használhatóságának köszönhetően lehetővé teszi a problémás helyek biztonságos távolságról való meghatározását.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek